Jump to content

krgi

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

krgi's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen anelse om hvor mye noe sånt koster da? Hvilket retikkel anbefaler dere, jeg tenker 60...
  2. Min konklusjon, er helt enig med dere, jeg har nå anskaffet meg en kikkert jeg ikke hadde noen ide om fungerte slik, synd for meg. Vel har kommet til det at et normalt retikkel er like greit, noen som vil ha en rapid z serie:) he he. Huff av meg. Neste gang skal jeg virkelig bruke tid på å finne ut av hvordan ting fungerer før jeg går og kjøper et sikte jeg mest ikke kan bruke, takk til zeiss som reklamerer med, et perfekt sikte til jakt på lange hold, he he.... Det er dog et bra sikte, men trodde ikke at zoomen kunne forandre treffpunkt på de ulike linjene i korset. Dette blir for min del ikke noe serlig anvenelig, synd for meg. Snakkast folken.
  3. Flott dette var veldig bra, jeg har dog lest litt i bruksanvisningen og oppfattet at den skulle skytes inn på 200m med trådkorsets senter og slik ville ting følge i riktig rettning. Men hadde ikke fått med meg at jeg ikke kunne bruke den øverste linjen i korset og så få forskjellig treffpunkt med ulik forstørrelse. Jeg skal nå lese mye nermere i bruksanvisningen men all denne informasjonen har vært svært nyttig og lærerik for meg, takker Noen som kan komme med enda flere detaljer om dette sikte vær bare frimodig. Men at fokuset skal brukes til å finne det kaliberet jeg bruker er utrolig. Noen som bruker 6,5x55 med dette sikte som kan forklare bruken riktig Kristoffer
  4. Å dette var ny og viktig info, skal sjekke nermere opp i dette. Ringte zeiss og de var villige til å sende nytt, men hvis det er bruker feil så er det en anden sak. Jeg har ikke skutt med trådet i midten men det øverste leddet. Skal sjekke dette på banen i morgen. Men vet alt for lite om sikte enda, tydeligvis.
  5. Da er jo saken grei, takker for gode svar
  6. Hvordan legger jeg til bilde ville gjerne vist dere hvordan dette så ut?
  7. Okey jeg gir meg, er kanskje litt forsiktig av meg da. Men fy for en nedtur det var. Gikk fra smil til gråt i dag ja, huff og huff.
  8. Ja du mener det, kunne ikke tro det var sant. Var på bever jakt de sisste dagene i jakta og hadde nettopp skytt inn rifla med fokus 6 vell og merke. Kom på post og fikk se en bever på 150 meter og skrudde fokusen på 24 gjett hvem som bommet på dyret og ble stående forundret tilbake. Man stopper aldri og bli forundret.... Men å kreve en ny blir vell for mye?
  9. Har nettopp kjøpt dette sikte, var på banen i dag og fant ut av noe merkelig som nesten fikk meg til å gråte. Jeg har aldrig sett et slikt problem før på en kikkert over 4000 kroner klassen. I allefall, på fokus 6 går kikkerten 12 cm lavere en på fokus 24, hva i helsiken???????? Har andre hatt dette problemet eller er jeg så heldig å får meg den første blå mandag kikkerten i Norge av denne typen? Får jeg denne fikset og klar til jakta nå? Kristoffer
  10. Er ikke særlig økonomisk å bruke MRP med de prisene det opereres med, jeg har alltid brukt MRP, men etter å ha testa NC96M så er jeg ferdig med å betale dobbel pris for krutt..mulig jeg er heldig, men det funker jækla bra i mauseren med 51 cm pipe. Tror jeg betalte 430,- for et kilo NC96M kontra 440,- for et halvkilo MRP!! (regner med MRP2 er like dyrt) Denne ladninga gir samlinger på ca 10-12 mm på 100 meter skutt fra benk, og er ikke max i børsa mi Norma hylse Federal hette 123 grs Sierra Match King (1,85,- stk) 43.5 grs NC96M Col 77 mm Kronosnitt 820 m/sek Problemet er jo ikke å finne en jakt kule som går bra og billig, problemet var å få en relativ tung kule og en vanskelig kule til å gå bra. Men sier tusen takk for alle gode lade tips:) Jo mere krutt du får fylt i hylsa uten for stort trykk, desto bedre:) trodde jeg.
  11. takk skal du ha, veldig nyttig. Ringte Alf bråten i jeger hund og våpen i dag, litt despo, men måtte bare sjekke med en ringrev, he he. Han lada også med mrp2, han skulle sende meg sine personlige ladedataer på mail, venter i spenning. Det som var saken var i allefall at han var veldig for mrp2.
  12. Kikket nermere på esken med diamond line:)
  13. Okey veldig nyttig info. Gikk nettopp og kjøpte mrp krutte, har ikke lade data på mrp2. Dette skal jeg prøve ut. Har du maks ladning på mrp2 krutte, eller lader du litt mildere? Regner med du og har en sauer 202 siden formuleringen din virket slik:) Når du sa det med trenings kula, har jeg brukt diamond line denne sesongen, må de gjøres ekstra rent etter?? Bruke børsten eller propper?
  14. Takker for alle svar, veldig nyttig.
×
×
  • Create New...