Jump to content

Bukkelukt

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bukkelukt

  1. Godt at noen tar til motmæle mot de kunstig høye kvotene rundt omkring.

    I Romsdal har enkelte grunneiere rast p.g.a at skogen deres blir spist opp av hjorten og dermed fått det for seg at hjorten er et skadedyr. Videre har de fått med seg media på laget og laget diverse oppslag rundt dette. Helt utrolig med tanke på at dette problemet kun gjelder veldig få områder, hvor det av en eller annen grunn har hopet seg opp bra med dyr en kort periode. På toppen av det hele har viltforvalteren hengt seg på dette (lille) hylekoret og gitt klar beskjed om at hjortebestanden må beskattes hardere.

     

    Kvotene er nå kunstig høye flere plasser. Jeg er ingen ekspert på hjort eller hjorteforvaltning, men tilmed jeg skjønner at det ikke fødes flere hundre hjortekalver pr. år innenfor et begrenset området hver vår. Jeg fatter ikke hvorfor man ikke heller kan ha litt mer edruelige kvoter og heller glede seg over at det er bra med hjort.

  2. Holder på å skrive en sak om temaet nå. Bl.a intervjuet Kurt Oddekalv!

     

    Miljøverndepartementet er vanskelig å få i tale. Men de har lovet å ringe meg opp igjen i løpet av dagen.

     

    Økokrim henviste kun til Departementet når jeg ringte de.

     

    Er det ellers noen her på "Kammeret" som har noe ny informasjon i denne saken?

     

    kan legge ut en link til saken når jeg er ferdig!

  3. Smygjakt etter hjort i godt hjorteterreng med glissende bjørkeskog. Fra medio oktober. Stabil vind. Gjerne sola i ryggen. Komme ovenfra og krysse nedover lia. Med fjorden liggende speilblank der nede. Huff, nei nå må jeg slutte å drømme meg vekk.....

     

     

    ENIG!

  4. Kikket på noen bilder i kveld fra foringsplassen. En 12-takker, to 6-takkere og en spissbukk som jeg har merket meg. Ellers er det drøssevis med koller/ungkoller og en del kalver. Artig å se noen av de største kollene. Så rund og vomstor at buken snart er nedi bakken. Tror de får en pangstart på våren, og de vil sannsynligvis ha høyere aprilvekt enn uten foring.

     

    Legg ut bilder når du får tid! :D

  5. Er det bare jeg som leser Jakt her inne? Ingen som har noen kommentar til bukken?

     

    Bladet ligger å venter på meg når jeg kommer hjem fra studiene neste uke. Skal lese da. Vært abonnement på "Jakt" i drøyt 4 år.

  6. Noen snakker i radioen når de sitter på post.

    Noen flytter titt og ofte på seg under drevet, for å finne en litt bedre plass til ræven.

    Noen sitter seg helt åpent til uten noen form for kamo.

    Noen er urolig og sitter rett og slett ikke i ro.

    Noen sitter i andre tanker og følger rett og slett ikke med, spesielt på lange drev.

    Jeg kjenner mangen jegere som tilhører denne kategorien. Disse får skjelden eller aldri hjort på posten sin.

     

    Må nesten bare gi et svar på den her...stygt redd for at jeg tilhører litt den kategorien der. Ikke alltid, men kanskje delvis.

  7. Mye bra tips her men kanskje det viktigste av alt Bukkelukt, husker du å smøre deg skikkelig inn i hjortepiss før du går ut eller har ikke de garvede jegrene på laget ditt innviet deg i denne særs viktige og avgjørende handlingen :mrgreen:

     

    mvh

    Sauerhansen

     

    hehe..skulle gjerne prøvd det her jeg :mrgreen:

     

    Prøver å ungå dusjing rett før jeg skal på jakt da. Kutter dusjinga et par dager før jeg drar avgårde.

  8. Takk for solid feedback. Var spesielt et par poster her hvor jeg fikk litt å tenke på...

     

    Også greit å lese at det er andre som er i litt samme posisjon som meg.

     

     

    Herlig avveksling fra lesing til ex.phil-eksamen, å diskutere slike ting som det her!

  9. Tro meg, jeg spør og "gnåler" etter så mye informasjon og tips som mulig, og det jeg kan om hjortejakt har jeg fra dem. Er både takknemlig og faktisk heldig som har så dyktige mentorer som de.

     

    Men jeg syns det også er på sin plass å høre med andre jegere dere ute. j.fr hemmelig triks :wink:

  10. Usikker hvor jeg skal plassere meg selv på "ferskhetsskalaen" som hjortejeger. Men fra jeg var liten har jeg vært med på jakt nesten hver bidige høst.

    Etter jeg ble 23 år har jeg jaktet med rifle selv. Jeg er fortsatt fersk, men føler jeg begynner å få litt peiling på dette med hjortejakt( har også sammenheng med nitidig lesing her inne, samt at jeg leser det jeg kommer over av jaktrelatert lesestoff).

     

    I tilegg er jeg med i et solid jaktlag i et godt hjorteterreng. Det har blitt endel turer de siste sesongene. Det jeg ofte har tenkt på er hvorfor de andre jeg jakter med til stadighet ser og skyter dyr, mens jeg ikke er i nærheten av like mange observasjoner, eller skuddsjangser for den saks skyld ?

    Noen sjangser og observasjoner har det blitt, men ikke mange. To skuddsjangser på omlag 25 skikkelig jaktøkter, og her er ikke innmarksjakt medregnet for der har jeg skutt én hjort 8)

     

    Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å smyge så stille som mulig, gå riktig i forhold til vind osv. Men gang på gang, må jeg ta til takke med den gode historien istedenfor å få oppleve det på nært hold selv. Misforstå meg riktig, her er det ingen misunnelse ute å går og jeg blir like glad hver gang jeg får høre historien om eller være med på felt hjort. Jeg er bare nysgjerrig på hvorfor det er slik at det er de og ikke jeg ?

    De jeg jakter med er alle garvede og erfarne jegere med høyt antall hjort på samvittigheten, så jeg ser jo selvsagt det aspektet. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre og kopiere det de gjør, men likevel...

     

    Og er det noen der ute med et hemmelig triks ? :mrgreen: som gjør neste gang er jeg som får fortelle om en smyg eller posteringsjakt som går slik jeg drømmer om.

  11. Skal ut på årets første jakttur i morgen tidlig. Blir å sitte på bøen, kanskje gå meg en liten tur oppi skogen på smygjakt evt. postere litt på en god post. Er skikkelig grisevær på nordvestlandet om dagen, men det er vel dette som kalles godt jaktvær! :D

     

    Vil ønske alle her på kammeret lykke til med årets jakt.

  12. Hei. Har nettopp kjøpt meg ny jaktrifle. Det ble en Tikka t3 hunter med Kahles 1,5-6x42 sikte. Nå har jeg begynt treningen foran årets jaktsesong, og har i den anledning et par ting jeg lurer på:

     

    - Hvor mange skudd "tåler" et rifleløp på en treningsdag før det går utover presisjonen?

     

    - Hvor nøye skal jeg være med pussing av løpet? Pusse før og etter hver økt?

     

    - Hvor mange skudd med jaktammunisjon bør jeg ha før jakta?

     

    Kan forøvrig legge til at første økt med nyvåpenet gikk bra, fikk skutt inn våpen og sikte ved hjelp av skytebenk og skjøt mye bedre enn tilfelle var i fjor, når jeg skjøt med en gammel, men dog solid, ombygd hv-mauser.

  13. Etter å ha besøkt våpenbutikken, ble det til at jeg valgte meg en annen rifle. Delvis p.g.a at Heym rifla var litt i korteste laget, og at selger hadde hatt rifla i over et år uten å fått solgt den. Jeg fikk også endel nye opplysninger om våpenet som jeg ikke var klar over når jeg startet denne posten.

     

    Rifla var kjøpt ny for 2 år siden, men bare gått 40 skudd. Han som hadde kjøpt den(en adm. dir i 50-årene), hadde rett å slett ikke brukt den annet en til å skyte opp med. Deretter hadde han levert den inn igjen, med et solid tap..

×
×
  • Create New...