Jump to content

Frode Haaland

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Frode Haaland's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Som sagt i mitt spørsmål, syns jeg 48% tap er i overkant (med normaltallene som er referert her, burde det vært ~43kg og ikke 36kg). Det er den ene problemstillingen. Den andre problemstillingen, og som var mitt spørsmål over, er hva dere kjøper/selger for. En sats på 125kr/kg - er det for hva man sitter igjen med på kjøkkenbenken, eller er det for slaktevekt?
  2. Løfter denne med et litt ubehagelig spørsmål, siden jeg er blitt veldig usikker på kjøtt jeg har kjøpt. Kjøpte en komplett elgkalv på 70kg. Perfekt mørna, pent skjært, vakuumpakket og individuelt veid inn og ordentlig merket. Veldig reint og pent arbeid. Gefundenes fressen, med andre ord. Men deretter blir jeg i stuss, siden kjøttet veier 36kg på vekta hjemme. Altså et tap på rundt 48%, som vel kan regnes som høyt, men greitt nok iflg regnestykkene ovenfor. For hva/hvordan skal man da betale? Jeg betalte kr.8.750,- eller 125,-kr per kg målt mot slaktevekta. Som kjøttpris (mørna, skjært, pakka, merka, veid...) blir kjøkkenbenkprisen 243kr/kg. Blir litt usikker på hvordan jeg forstår resonnementene tidligere i tråden, for skal man regne den lave prisen for slaktevekta og den høye prisen for ferdig kjøtt uten bein, avgitt vann under mørning osv. Ser det er nevnt tidligere i tråden eksempler med (i 2010) en pris på 65kr/kg for slaktet og 140kr/kg for ferdig kjøtt. Spørsmålet blir da: Er prisen jeg har betalt en fornuftig pris for særlig godt arbeid og godt kjøtt, eller hva tenker dere? Eller skulle de 125kr/kg vært for 36kg kjøtt?
  3. Pussig at ingen har vært borti problemstillingen tidligere, men saken har fått sitt svar på et bilrelatert forum, og spørsmålet er derfor ikke lengre aktuelt!
  4. Jeg ser at de selger erstatningsantenner (Tuff-skin) i usa til DC40, og som skal være mer solide enn de originale fra garmin. Altså en god ide når man først skal handle. Spørsmålet er om amerikansk og nordisk modell krever ulik lengde/type pga ulike frekvenser... (se feks: http://stores.ebay.co.uk/bcoutdoors2010?_trksid=p4340.l2563 ) Noen som veit? Samme spørsmål gjelder jo forsåvidt også på Astro-320-delen, som jo også plutselig kan vise seg å bli nødvendig: Kan man bruke amerikansk antenne på nordisk GPS-del?
  5. Nå er robsoft oppe og går igjen, og der finner jeg ladning for 7x57R Woodleigh-kula, dog med 60mm spredning, men det er iallefall et utangspunkt. Er dog litt overrasket over at ingen av de 110 første som har lest posten kjenner til noen kule som ligner Sako Super Hammerhead (eller Woodleigh for den del).
  6. Hvilken kule vil det være fornuftig å ta utgangspunkt i fra tabellene når jeg skal finne ladning til: .30-06 180gr Sako Super Hammerhead 7x57R 160gr Woodleigh Weldcore PP SN Takker!
  7. Noen som veit hvor man får tak i datakabel for å programmere om kanaler og slikt? Hadde slikt til Icom, men finner ikke hvor man får tak i til Lafayette...og google gir meg stort sett bare firma med adresse i Lafayette...
×
×
  • Create New...