Løfter denne med et litt ubehagelig spørsmål, siden jeg er blitt veldig usikker på kjøtt jeg har kjøpt.
Kjøpte en komplett elgkalv på 70kg. Perfekt mørna, pent skjært, vakuumpakket og individuelt veid inn og ordentlig merket. Veldig reint og pent arbeid. Gefundenes fressen, med andre ord.
Men deretter blir jeg i stuss, siden kjøttet veier 36kg på vekta hjemme. Altså et tap på rundt 48%, som vel kan regnes som høyt, men greitt nok iflg regnestykkene ovenfor. For hva/hvordan skal man da betale?
Jeg betalte kr.8.750,- eller 125,-kr per kg målt mot slaktevekta.
Som kjøttpris (mørna, skjært, pakka, merka, veid...) blir kjøkkenbenkprisen 243kr/kg.
Blir litt usikker på hvordan jeg forstår resonnementene tidligere i tråden, for skal man regne den lave prisen for slaktevekta og den høye prisen for ferdig kjøtt uten bein, avgitt vann under mørning osv. Ser det er nevnt tidligere i tråden eksempler med (i 2010) en pris på 65kr/kg for slaktet og 140kr/kg for ferdig kjøtt.
Spørsmålet blir da: Er prisen jeg har betalt en fornuftig pris for særlig godt arbeid og godt kjøtt, eller hva tenker dere? Eller skulle de 125kr/kg vært for 36kg kjøtt?