Jump to content

JonasB

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JonasB

  1. Kennethj skrev (56 minutter siden):

     

    Neida, det skriver han i første innlegg at han ikke har 

    Jaggu skriver han det. Da stiller jo saken seg annerledes ganske fort. Tolket feil, my bad, enig med du

  2. JoeHugin skrev (2 timer siden):

    Det er rullende 24mnd, bruker du 36 så har du fremdeles ikke nok stevner. Men du kan bruke 12, eller 10, eller 6 mnd, du må bare sanke nok poeng.

     

    Ikke mtp DSSN, men mot politiet. Politiet bryr seg jo bare om stevneantall, de har vel sluttet å telle poeng og teller stevne som stevne etter hva jeg har fått opplyst som var via en telefon vedr riflesøknader i fjor. Nå gjør de jo litt forskjellig her og der da.

     

    Eksempel; du har brukt 36 mnd for å klare DSSN kravet. Og så har du siste 24 mnd som politiet bryr seg om. Ingenting som tilsier at du må ha f eks 2 lvl 3 siste 24mnd

     

     

  3. Anonymrifle skrev (På 25.6.2022 den 2.12):

    Jeg håper virkelig at forbundet ikke fortsetter med kravet om 12 poeng per år når myndighetene nå har satt hva kravet skal være.

    Men det aller letteste man kan gjøre hvis klubben ikke har organisert treninger er og begynne å arrangere treninger selv.

    Er jo ikke per år? Er vel 24 poeng i løpet av karanteneperioden på 2 år. Om man velger å bruke 3 år på det sier vel ikke forbundet noe på det. Men forbundet har krav om lvl 3 og det har ikke politiet. 

  4. arnegun skrev (14 timer siden):

     

    Jeg liker tanken. Men problemet er at jeg alt har reist land og strand på stevner i 2 år allerede, og at selv om det er gøy å dra på stevner så er det kjipt å begynne helt på nytt med stevnepoengsankingen og 2 nye år. Skikkelig dritt faktisk. 

    Hvorfor skal det bli 2 nye år med poengsanking om det kun er treninger det står på? 

  5. Sarasin skrev (1 time siden):

     

    Kan man søke om å få kjøpe en 9mm - uten noe mer spesifikt? Eller må det spesifiseres at man skal kjøpe en "Beretta 92FS 9mm med serienummer xxxxx"? For da blir det jo vanskelig å kunne handle fra forskjellige butikker dersom det dukker opp et tilbud. Eller hvis jeg heller vil ha en Beretta 92X Performance i stedet.

     

     

    Type våpen (pistol, revolver), kaliber og program den skal brukes i holder.

    • Like 1
  6. Örlogskaptenen skrev (På 4/17/2022 den 0.28):

    Jeg skrev faktisk ned hvor lang tid det tok. Dette var Øst politidistrikt, Asker:

    Søknad sendt - 19.oktober 2021

                                                               2 dager

    Mottatt politiet - 21.oktober 2021

                                                               97 dager (13 uker og 6 dager eller 3 mnd og 5 dager)

    Gebyr betalt - 26.januar 2022

                                                               13 dager

    Mottatt i posten - 8.februar 2022

    Asker er vel Oslo politidistrikt?

  7. Caspianblue skrev (1 time siden):

    Jeg har hatt et par 1911 hos Bakern nylig, og med fantastisk bedre resultat etter tuningarbeidet han har nedlagt på dem.

    Kan fortsatt anbefales.

    Har du kontaktinfo?

  8. OysteinR skrev (På 30.12.2021 den 14.48):

    Problemet med Oslo er at alt sendes til Asker. Og Asker behandler nå Oslo, Asker, Bærum+++ (hele Viken?) og jeg har en sterk mistanke til at de gjør dette uten at de har fått mer ressurser enn da de hadde bare Asker.

    Oslo politidistrikt er det største politidistriktet i landet målt etter folkemengde - og det minste distriktet målt i areal. Tidligere Asker og Bærum politidistrikt og Oslo politidistrikt er slått sammen. Fra 1.1.2020 er Røyken og Hurum kommuner en del av Asker kommune, og således også innunder Oslo politidistrikt. Totalt har de tre kommunene ca. 911.970 innbyggere (per 3.kv. 2019). Distriktet har rundt 3000 ansatte.

     

    Noe sier meg at de sikkert har kuttet noen forvaltningsstillinger ved sammenslåinger

  9. 9 minutes ago, Wintel said:

    Dette er straffen for å være upresis :-)

    Du kan søke om maks 4 enhåndsvåpen FØRSTE gangen du søker om slike - egentlig frem til du har mer aktivitet...

    Dette følger av POD sitt rundskriv til landets politimestre 1. juli 2009: https://www.dfs.no/globalassets/documents/skytterkontoret/reglement/vaapenloven/rs2009-009_rett_politi.pdf

    Her klassifiseres konkurranseskyttere som Nybegynner, Rekreasjonsskytter, Mosjonsskytter og Konkurranseskytter.

    Når du akkurat har tatt kurset er du en Nybegynner uten egne våpen. Når du har kommet deg videre til Rekreasjonsskytter kan du kjøpe egne våpen. På side 24 i rundskrivet står det at Rekreasjonsskyttere:

    Kan erverve og inneha inntil (dvs maks) 4 våpen innen det enkelte forbunds reglement som vedkommende kan dokumentere tilknytning til og hvor aktivitetskravet er oppfylt. Våpnene må ha forskjellige bruksområder.

    Når du "deltar regelmessig i klubbens aktiviteter herunder deltakelse på klubbstevner, men deltar også fra tid til annen i åpne (approberte) stevner" klassifiseres du som Mosjonsskytter og kan da "erverve og inneha våpen innenfor samtlige bruksområder (ett pr bruksomåde) innen det enkelte forbundets reglement".
     

    Nå skal det sies at rundskrivet må ses opp mot lov og forskrift (alle er rettskilder) - og i rundskrivet står det eksempelvis "For tilfelle av at ett våpen lovlig kan benyttes innen flere bruksområder (også innen flere forbund) ansees behovet innen disse bruksområder dekket med det ene våpenet" - den nye våpenforskriften overstyrer heldigvis denne gamle forskriften på dette punktet.

     

    Er dette rundskrivet gjeldede etter at ny lov kom?

×
×
  • Create New...