Jump to content

Snapphane

Members
  • Posts

    294
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Snapphane

  1. Hei

     

    Er kammeravdelingen for kjøp og salg stengt ? Finner bare "Byttes". Ellers så synes jeg kammeret var mye bedre før forbedringen.

     

    Litt pirk -på latin heter det forum  entall og fora i flertall - trur eg.   Derfor blir "foraer" og "forumer" litt smør på flesk

  2. Ta ut sluttstykket. Skru inn demperen. Snu munningen mot deg og la blikket vandre klokka rundt med lyset og hullet fra kaliberet som referanse. Da vil du se om demperen er montert skjevt. Jeg er redd for at den er montert med gjengesnitt som siste finpuss, det er ikke heldig i slikt arbeide, selv om det aller meste av gjengene er skåret i dreiebenk. Har sett et par tilfeller av dette.

  3. Det er en omvendt T sett ovenfra. Bare T 'ens tverrbalke under skruene fanger opp presset og danner balanse i motstanden. Resten, med den del som posisjonerer pipa er fri. Ellers er det riktig at spalten i utgangspunktet kan ha noe forskjellig mål, så dette med 3.2 mm må ikke tas for sikkert.

  4. Kjenner dere klemstykket til Gunnar Reinsborg ? Det erstatter det originale posisjoneringsstykke på STR.

    Det er slik at når en drar til de tre umbrakoskruene ved montering av pipe, så blir det skjev belastning. Den parallelle spalten mellom skruene vil spisses, sylinderen i låskassa vil geipe i takt med momentet som en trekker til med. ( NB- Vi snakker om små marginer. )

    Gunnar Reinsborg laget et mellomstykke, med profil som en T, kombinert med posisjoneringsfløy og påklinket gjengerør. T'ens tykkelse måler 3.2 mm. Når en drar til skruene, fanges klemmen først opp på undersiden av skruene, altså de 3.2 mm. Presset vil tilta på oversiden og sørge for et jevnt press rundt den sylindriske del.

     

    Om det virker ? Jeg disponerer to Sauere, sønnen sin og barnebarnet sitt. Reinsborg laget denne saken til barnebarnets våpen for et par år siden. Den ble etterhvert degradert til jaktvåpen. Han er linksmann og jakta prioriteres foran baneskyting. Så jeg har brukt sønnens våpen til testskyting av pipene jeg lager. Det har blitt mange - inn - ut med tiden. Så laget jeg ei pipe som jeg mente skulle levere bedre enn den gjorde. Prøveskaut den med "Reinsborg-børsa", og mye bedre resultat. Om det finnes Sauere der ute som leverer tvilsomme samlinger, kan det være at de en gang er blitt overbelastet. Det er alment kjent at fett og olje mellom pipe og låskasse er uheldig. Urundhet som naturlig følge av tiltrekning er derfor noe å tenke på. Uansett, jeg er av den oppfatning at den originale løsning kan forbedres. Reinsborg tok en gang kontakt med fabrikken, men med liten respons.

     

    Det finnes et hav av erfaring der ute - som vi gjerne vil ha del i - her inne. Kjør debatt !

  5. Jeg har glass om du trenger. Monterte i hundrevis av disse rimelige siktene for 35 år siden, og mange fungerer ennå. Men noen utgåtte ligger i ei pappeske.

    Hvorfor kan ikke produsentene i dag lage noe tilsvarende - enkle sikter med lav forstørrelse, isteden for tunge, dyre juletre med el - belysnng. Sukk.

  6. Interessant tråd ! I mitt etterhvert lange liv har jeg kun to ganger vært borti oppblåste våpen. Den første var en Krag, der eieren hadde sikret seg billig krutt ved å tømme militære rødfispatroner. Han var linksskytter og det reddet trolig livet, for utdrageren satt fast i hytteveggen bak. Det andre tilfellet var en Winchester mod. 100, der mistanken gikk i retning av ammunisjonen, inntil sporing på internett viste at denne børsa har, eller hadde en konstruksjonsfeil.

     

    Det er etterhvert blitt vanlig å kappe kammmerstykket av Sauer STR - piper, og bruke dette til andre piper. Jeg bruker 20 mm fingjenger og Loctite. Det er klart at godstykkelsen fremme ved brystningen blir relativt liten, og en bør ikke trekke til med stor kraft, fordi en da legger inn en unødvendig forspenning. Har gjort noen forsøk med .308 og overtrykkspatroner, uten at påviselig svikt. Og, om det skulle være en svakhet, så ligger den jo der den etterlyses i denne tråden om jeg har forstått det riktig.

  7. I den aktuelle utgåve fannst inga stålkule. Den har kanske reist ved ein tidlegare operasjon. Og fortsatt er det uforståeleg at eg før justering hadde ei tennålslengde på ca. 1.5 mm. og etter at eg hadde skrudd tennstanga tilbake 4 mm, fortsatt hadde omlag det same. Og den tvilsame tryggingsfaktoren held eg fast ved.

  8. Jeg har hatt hånd om en Weatherby Mk. V - .30-06 som klikket av og til. "Reparasjonen" var enkel, tennåla var ikke helt innskrudd i bakre dings, den som ligger inne i kammerstykket. Men det forkommer meg at feilen kunne vært farlig, da "dingsen" ikke ble fanget opp av skråflaten på kammerstykket før full låsing, med andre ord, skudd kunne løses uten at sluttstykket var helt nede. Nå kjenner jeg ikke våpenet noe særlig, men det forundrer meg litt at amerikanerne har laget noe som ikke er helt idiotsikkert. Eller er det noe jeg ikke har skjønt ?

  9. Om sitatet under er pulisert før i tråden, ber jeg moderator om sletting.

    Man går harde tider i møte når til og med plomberte våpen og annet leketøy er under lupen. Som jeg alltid har sagt, det begynte med forbud mot å bære kniv. Enda så snille nordmenn har vært med slik redskap inntil for ca. 40 år siden.

     

    On 18 November 2015, the Commission tabled proposals to amend the EU Firearms Directive (Directive 91/477/EEC as amended by Directive 2008/51/EC), the main objectives of which are:

     

    To make it more difficult to acquire firearms, including deactivated firearms

     

    Stricter conditions for the online acquisition of firearms, to avoid the acquisition of firearms, pieces thereof or munition through the Internet;

    Stricter rules to ban certain semi-automatic firearms, which move from Category B to Category A and will not, under any circumstances, be allowed to be held by private persons, even if they have been permanently deactivated;

    The inclusion of blank-firing weapons (e.g. alarm, signaling, life-saving weapons) in the scope of the Directive, because of their potential to be transformed into firearms.

    Further restrictions to the use and circulation of deactivated firearms. National registries should keep records of deactivated firearms and their owners. Under no circumstances will civilians be authorised to own any of the most dangerous firearms falling under Category A (e.g. a Kalashnikov), which is currently possible if they have been deactivated. The enforcement of the ban is a national responsibility, and Member States have all necessary tools at their disposal including the destruction of illegally held deactivated arms;

    Collectors, as defined by national law,are currently excluded from the scope of the Directive. The Commission is proposing today to change this, since collectors have been identified as a possible source of traffic of firearms. In the future, collectors will have the possibility to acquire firearms, but subject to the same authorisation/declaration requirements as private persons.

    Brokers will be brought into the scope of the Directive, since they provide services similar to those of dealers. Member States will have to introduce regulation covering the registration, licensing and/or authorisation of brokers and dealers operating within their territory.

  10. Den svenska polisen har Sig Sauer P229 som ett av sina standardvapen. Men pistolen har uppvisat problem, skriver Emma Cronberg, nationellt samordnande skyddsombud i ett brev till Rikspolischefen Dan Eliasson.

    Blir obrukbart

     

    Problemet är, främst, så kallade dubbelmatningar, alltså att två skott matas fram och pistolen "låser sig" och blir obrukbar.

     

    I augusti beslutades att samtliga pistoler av aktuell typ skulle provskjutas, och resultatet är nedslående.

     

    I vissa regioner har 20 procent av vapnen uppvisat funktionsstörningar inom 30 skott

  11. En annen sentreringsmetode er å legge siktet oppi to V-spor av tre som ligger støtt - eller i underringene på fastspent våpen. Og så dreie siktet rundt til senter av korset ikke lenger beskriver en ring rundt objektet eller bakgrunnen.

  12. Samme lengde som K98k, men såkalt "small ring" - mindre diameter på halsen og gjengene. Flere ble laget på Brno- fabrikken i Tsjekkia synes jeg å huske. Utsparinger for å lette på vekta. Ellers ikke nummererte deler, bortsett fra kassa. Jeg kjøpe 200 stk. av dem i sin tid da forsvaret solgte ut noe av restlageret. Kongsberg hadde laget en del nye løp til dem i original 8 x 57 IS.

     

    En tysker ringte meg forleden og lurte på om jeg hadde sett kikkermontasje til G33/40 a la den som er forbundet med baksiktet på en K98k. Det har jeg aldri sett eller hørt noe om. Har dere ?

  13. Undertegnede bryner ganske mye av verktøyet til rifleskjæring. Jeg lager tennene eller bitsene som det heter på norsk av HS-stål, tatt fra koldsagblader. Det samme som jeg bruker til knivene mine. Bruker vanlig fint carborundum-bryne og kun white-spirit som slamfjerner og smøring. Jeg synes det virker fint, men vil ikke se bort fra at tynn olje kanskje har bedre effekt. Men det blir mere "søl" ;-)

    Til avslutning der det er nodvendig, et Spyderco keramisk bryne som har to sider , en fin og en ekstra fin flate. Som også vaskes rent for grovere partikler med white-spirit.

  14. Hei

    Går du direkte på emnet med et svingjern og bakke blir det skjevt - temmelig sikkert. Til og med om du slår gjengene i benk og finpusser med bakke skal du være forsiktig, helst ha styring på bakka. Det vanlige er jo å legge bakka inntil fronten av bakdokka - men vær forsiktig dersom det er våpendeler -. Til lyddempere bruker ikke undertegnede bakke som finpuss, jeg har sett noen dårlige resultater.

  15. Jeg hadde en Krag med kikkertsikte som jeg nylig solgte sammen med mye annet, så jeg tør ikke si noe om prisen. Siktet var av typen Voigtländer uten intern justering. Montasjen med muligheter for innstilling var noe ordentlig blekk-ræl, og var trolig ubrukelig i både krig og fred.

×
×
  • Create New...