Jump to content

helgekriger

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by helgekriger

  1. Ang pistolen, har du håndvåpen fra før? Jeg vil anta at enkelte politidistrikt er noe restriktive ved første gangs håndvåpenkjøp. Normalt ville jeg lagt ved en bekreftelse fra pistolgruppa hvor de sier at du har vært aktiv i mer enn 6mnd og at du har tatt sikkerhetskurs. Videre er det lurt å legge ved medlemskapsbevis på klubb som er medlem i NSF.

    Hva gjelder hagla, så spørs det jo hva du har skrevet på bruksområde. Om du skrev at du skal bruke den i konkuranse, så er spørsmålet til politiet legitimt. Om du søkte på ei jakthagle, så burde det ikke være krav til medlemskap i noen forening med treningsanlegg. (Pr dags dato er det jo ikke krav til trening med hagle for å gå på jakt).

     

    Jeg hadde hagle før, har også rifle fra HV.

     

    Når det gjelder hagla, så skrev jeg lerdueskyting. Hvorfor skal denne dama legge seg opp i hvilken bane jeg skal skyte på osv?

  2. Jeg leverte for to uker siden inn søknad på 9mm pistol og hagle. Som vedlegg la jeg ved følgende:

     

    - Startkortet fra pistolklubben

    - Jegeravgiftskortet

    - Kvitering på FG-godkjent våpenskap

     

    Jeg har nå fått tilbake søkaden pga manglende dokumentasjon. Ifølge politiet mangler jeg:

     

    - Bekreftelse på medlemskap i skytterlag, se vedlagt skjema (også fikk jeg et skjema som må fylles ut av både meg og pistolklubben) + bevis sikkerhetskurs

    - Bekreftelse fra jeger og fiskeforening (medlemskort) med egen bane. Vennligs oppgi navn på skytebanen.

    - Annet: Hvor skal du skyte lerdue? I hvilken klubb.

     

    Altså... ifølge pistolklubben min skal det holde med startkort. Hvem har rett her?

     

    Og når det gjelder haglen, jeg har hatt hagle før og da holdt det med jegeravgiftskortet. Hvorfor skal de vite hvilken bane jeg skal skyte lerdue på, og hva mener de med "bekreftelse fra jeger og fiskeforening (medlemskort) med egen bane".

     

    Jeg er foreløpig ikke medlem i noen klubb, tenkte jeg skulle skyte lerdue på tomta til en kompis. Er ikke det lov lenger?

  3. Jeg sitter og fyller ut "Søknad om tilatelse til å erverve og inneha skytevåpen og våpendeler" og lurer på følgende:

     

    det står at jeg må legge ved dokumentasjon og jegernummer om jeg er innført i jegerregisteret, noe jeg er. Jeg har jegernummeret mitt, men hva slags dokumentasjon skal jeg legge ved?

×
×
  • Create New...