Jump to content

royste

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

royste's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har kjøpt en Sako Quad og bestilt ei Quad Picatinny skinne. Da går det se følgelig med Leupold qwr montasje på kikkerten, men er det mulig å få noe så jeg kan bruke qr løsning. Har en sako 85 varmint i cal 223 med en zeiss 6-24x56 i qr montasje og ville satt denne på quaden når jeg har i 17hrm løpet. Er kanskje på villspor men derfor jeg spør.
  2. royste

    Sako quad

    Har kjøpt en Sako Quad og bestilt ei Quad Picatinny skinne. Da går det se følgelig med Leupold qwr montasje på kikkerten, men er det mulig å få noe så jeg kan bruke qr løsning. Har en sako 85 varmint i cal 223 med en zeiss 6-24x56 i qr montasje og ville satt denne på quaden når jeg har i 17hrm løpet. Er kanskje på villspor men derfor jeg spør.
  3. TKT når du sier nedre deler mener du da vestfold? Når det er snakk om fam.gr av gaupe så er Notodden,Tinn og Hjartdal et område med god gaupebestand og her spiller rådyr veldig liten rolle. Gaupa her lever hovedsaklig av hjort for den rådyrbestanden som er her nå tror jeg knapt er forsvarlig og jakte på til års. Mange meninger for og imot båser her ser jeg ,men bås er vel strengt tatt en uhuman fangstmetode for alt vilt spør du meg. Trolig også forbudt fra neste år også Jakter du med bås etter gaupe så er det vel for og få gaupa vekk og ikke for jaktas skyld og dit har heldigvis ikke jeg kommet enda.
  4. Her kan jeg gi dere noen fakta om Sauebønder i Seljord kommune i Telemark. Vinteren 2010\2011 hadde vi en radiomerket gaupe her i distriktet som heter "HANS".(Har den her enda men senderen virker ikke) Rovvilt kontakten til Statensnaturoppsyn kunne denne vinteren dokumentere 7 gaupetatte sauer\lam som fortsatt gikk ute på "sommerbeite". En ting er jo at dette er dyreplageri med sau ute i fjellet i 1 meter snø og mange kuldegrader og en annen ting er at disse sauene mest sansynelig er registrert som tapt før dem faktisk var det,og det er jo økonomisk svindel. For beitesesongen 2011 er det betalt ut 414 tusen kroner i erstatning til sau drept på beite i Seljord kommune. Det var 205 sauer\lam som var erstattet og bare det sier jo at her er det en stor feilmargin.Gaupa får faktisk skylda for dobbelt så mye som den egentlig gjør spør du meg. Også senest for en uke siden blei det funnet 1 sau og 1 lam som ikke var sanket inn i høst. Alt jeg sier nå er registrert hos SNO,Mattilsynet,DN og fylkesmannen i Telemark men jeg tror det stopper der for det virker som alt er lov som sauebonde. Flere i samme distrikt har også blitt tatt for ulovelig jakt med gaupebås både i 2011 og i år og en skøyt på "hans" med blyhagel under jakta ifjord men dette har heller ikke fått noen konsekvenser. Det har blitt prøvd og gå til media med dette ,men ingen vil ta opp denne problematikken uten at du personlig må stå fram i avisen og da får vi sikkert samme truslene som Thorkildsen har fått,bare fra noen andre en jaktmotstandere. Er vel upopulert det jeg skriver her men det er jo faktisk sant.
  5. Takk Stian. Her tok jeg flere bilder av Grete for to år siden. Dette var inne i et boligfelt 10 meter fra et hus,tenkte jeg skulle sitte der og se om den kom tilbake men hadde ikke helt trua.Da tok jeg feil,flere persjoner så ungene fra verandaen sin. Første bilde blei tatt kl 19.10 om kvelden,er ikke skvettene dem da.
  6. Har bilde av Grete og to unger på et rådyr i mars 2010 men hvordan får jeg lagt inn bilde her?
  7. Er det noen som har en forklaring på noe jeg lurer på? Jeg har en ny sako 85 varmint i cal.223 med 1-8 riflestigning. Har nå testet litt kuler: sierra match king 69gr går ikke bra,6-7 cm samling på 100m sierra match king 77gr litt bedre, 1-2cm hornady 60gr v-max ca.samme som 77gr sierra. Til sammenligning har jeg en sako 75 i cal 6,5x55 med laukonenstokk og med 100gr norma kule går det 5 i en lapp. Jeg trodde med den riflestigningen i 223`n at den skulle være perfekt fra 60gr-90gr kuler? Men den virker veldig kresen,har krutttypen mye og si på små caliber? Fint om noen har erfaringer med dette har lest litt her om tikka sine børser og dem går bra med veldig lette kuler også med 1-8 stigning.
  8. quote="Sinnataggen"]Ja dere får bare mene hva dere vil, så lenge Bjaadal og rovviltnemda veit at dette er bare BULLSHIT. Hva mener du er bullshit,og hva skjønner Bjaadal og ingen andre?
  9. Du har sikkert bra med gaupe i Drangedal også men i nedre deler av Telemark er det også bra med dyr. Og når jeg sier at vi forsyner andre med gaupe så er vel det ikke helt usansynlig. Under sporing her i vinter er det registrert familiegrupper med tilsammen 10 unger,og dem må jo trekke til andre områder når kjetta får nytt kull.
  10. Ja,Notodden og Tinn har bestand til jakt på gaupe,for vi har størst bestand av fam.grupper(også mye enkle dyr) som forsyner resten av regionen med gauper som trekker ut. Men byttedyr blir det stadig mindre av for gaupa i enkelte områder, bestanden tror jeg kommer til å knekke seg selv pga en helt feilslått forvaltning.
  11. Nei, heldigvis blei det ikke det,det har kommet inn klager som må behandles først. Vist dem blir avist i direktoratet kan det bli jakt tidligst 19 mars. Jeg håper det ikke blir mere jakt så vi opprettholder stor predasjon på sau,og helt topp at "HANS" har berga livet som elsker sau. Jakt blir det også bare der det er dyr igjen på kvota og der er det vel heller ikke grunnlag for å skyte gaupe. Vist vi ser vestover i Telemark er det skutt mye gaupe dem to-tre siste åra og det er lite spor der nå. Gaupa må beskattes der den er når det er jakt og ikke der den er om sommeren å "tar" sau.
  12. Nei det blir det sikkert ikke, men det står 25mm så da skal det vel være det da. Det står også at båsen skal kontroleres og det har blitt gjort, men dem er godkjent og fremdeles ikke lovlige etter den standard som er satt fra DN.
  13. Det var en unge på 11,8kg(Hunn) tatt i en bås som ikke er laget etter forskriftene. Den er også sponset med 10tusen kroner av fylkesmannen. Den er laget i 19mm bord og i loven står det 25mm. Da er det kansje litt spesielt at den er godkjent for bruk til fangst av gaupe med fylkesmannens midler.
  14. Da er det over for denne gang. Det er skutt en unge i Hovin i dag,og en hanne i Bø
  15. Plotthunden og hudefører er fra Heddal
×
×
  • Create New...