Jump to content

fiodor

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fiodor

  1. Jeg vil oppfordre folk til å prøve å spise beveren. Jeg spiser alltid mine bevere, om jeg da ikke gir bort kjøttet til andre som spiser dem. Særlig lårene er fine, og frem bena er god mat. Skroget koker vi suppe på. Skjær bort alt fett før tilbredning, da fettet er ikke godt. Om du synes kjøttet har for mye smak så legg det natta over i melk eller eddikvann. Om du finner ut at den er vel stram i smaken først ved steking , så synes jeg det hjelper mye bare å vaske panna og ha i nytt smør til steking. Beveren er fin i gryte, som finnbiff, eller rett og slett stekt som biff med pommesfrites og barnaise saus til, + sopp. Det er for god mat til å kastes. Noen bevere er stramme i smaken, andre er helt nydelige uten opphold i melk eller edik vann.
  2. Takk for innspill så langt. Jeg prøvde å bestille rom på et av hospitsene og ble litt overrasket over at de forlangte hele summen betalt på forskudd. Vi skal jo ikke dit før i juli, og det er jo snakk om nærmere 10000 kroner. Et depositum burde vel holdt. Om de går konkurs eller noe sitter jo vi med tapet. Jeg lar fiske stanga bli hjemme da siden det ikke er fisk å få fra land. Jeg foretrekker min egen revolver som jeg er kjent med fremfor en leid rifle som jeg ikke har skutt inn selv og som er unødvendige utgifter som jeg heller kan bruke på feks en fin middag på et utested der oppe. Hører at de serverer litt eksotisk mat der som sel og slikt. Vil gjerne prøve sel kjøtt.
  3. Jeg skal på min første tur til Svalbard til sommeren på en ukes ferie og trenger noen tips i den anledning. Vi skal oppholde oss i området rundt Longyear byen enten i telt eller på et rimelig hospits. Er det severdigheter i området en må få med seg ? Turer en bør være med på kanskje. Lurer på om det medfører problemer å ta med min egen revolver, en Dan Wesson i .44mag. Vi skal jo gå noen fotturer i området og da er det vel greit med et våpen selv om isbjørn faren vel er tilnærmet 0 . Hva krever flyselskapet når det gjelder frakt av en revolver. Holder det med at våpenet oppbevares i egnet embalasje og leveres separat på flyplassen . Og hva med ammo`n. Må patroner kjøpes på Svalbard , eller kan de sendes i sammen med revolveren. Tips mottas med takk. Og er det noe vits å ta med segfiske stang? Er det fisk å få der oppe?
×
×
  • Create New...