Jump to content

Smygjegeren

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Smygjegeren

  1. Har våre heldige og fått kort på fritt dyr i Skjåk Sør aust. Tanken min er å gå inn lundadalen og opp i hesthøe den 18 aug og avsøke områda vidare mot lendbreen den 19. Vil prøve å lokalisere bukkeflokkane før jakta begynner so kan eg være klar om morgonen den 20. Vil gjerne ha tips frå folk som har jakta der før om dette er ein fornuftig plan? Har og våre inne på tanken å jakte i område trulsbu/lundadalsbandet går då inn frå Luster via middalen.

     

    Alt av tips blir gledelig mottatt!!

  2. Hei

    Reiser til sollia/ringebu natt til torsdag har fritt u/50 har noken nokre gode tips om ka område eg bør sjekke ut, har vore sør søraust i lengre ti men snur på nord nordvest på torsdag og fredag

    Vil helst jakte på nordsida av friisvegen simler er jo freda på sørsida, men går vel gjerne fint å skyte småbukk sjøl so seint i jakta.

     

    Takk på førehand

  3. Takk so mykje, ja fin plass såvårhaugen god oversikt og samtidig langt nok vekk frå aursjøen so ein unngår ein heil del me folk.

    Tok ein kjapp bedømming av geviret i dag mulig at det bikka 900 poeng. kjempefornøgd :)

  4. Fare for at storbukkene som går i Skaihøi i Finndalen kommer trekkende framafor Lomshorrungen eller innved, som oftest kommer de på bygdesida av Lomshorrungen så Pensjonisthaugen ved Jehanshøi kan være et hett punkt

     

    Ja det kan bli eit hett punkt, litt for hett for min smak. Blir fort mykje folk so nærma aursjøen, lønna seg og gå lenger og ikkje bry seg so mykje om rapportering om kvar dyra står. Blir fort mykje folk og berre stress ut av sånt.

  5. I ottadalen er det sønnavind og sønnavind og sønnavind. Hva mener dere som skal jakte der om muliughetene for jegere i Skjåk og Lesja? Er grenseområdene aktuelle helt fra jaktstart, og at dyra grunnet jaktpress vil bevege seg N-V?

    Tommy.

     

    Kjem vel sikkert til å være dyr både i skjåk,lesja og lom ved jaktstart men den sørlige vinden som er meldt framover blir det vel mest dyr i skjåk og lom i jakta og mindre i lesja. Lesja sleit med fellingsprosenten i fjor på grunn av mykje sørlig/sørvest vindretning som det er meldt i år. Og storbukkane er ikkje små i år 8)

  6. Har lenge vore på utkikk etter jaktmatch stokk til min sauer 202, men har ikkje fått tak i en desverre.

    No lurer eg på om nokon har tips/erfaringer med andre skjefter liknande jaktmatch stokken til sauer, eller bør eg gå for ein orginal jaktmatch stokk?

×
×
  • Create New...