Jump to content

Utgaard

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Utgaard's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Mange bra tips her! Jeg regner med at bolt-action er det mest interessante, med tanke på trening til fremtidig storviltrifle og presisjon bl.a. Blir vel å ta turen opp til rogne våpen og titte litt denne uka tenker jeg. Hvor nøye bør man være med optikken på en .22? Holder det med noe billi no'?
  2. Hepp! Da har dama vært på jegerkurs og blitt frelst hun også. Mye rekyl og høye smell er hun derimot ikke så glad i (ennå), slikt som kal 12 rypehagl og 7x57R som børsene mine er i blir for drøyt. Hun har veldig lyst til å være med og trene opp skytemuskelen da, så tanken faller på å kjøpe inn en .22 rifle med det hensyn. Har forumet noen tips til merker/pakkeløsninger, og om det er noe vits å kjøpe inn slikt som optikk og lyddemper og lignende? Tanken er å trene teknikk, avtrekk og slikt, med litt plinking attåt. Fyr løs!
  3. Fikk akkurat et tilbud hos rogne våpen om at de kunne montere skinne fra 1650,- og opp, så i den sammenheng virker ikke kr 650 så veldig dyrt... Hvordan er det med høyden på siktet ditt etter montering?
  4. Hvor mye koster dette egentlig? Jeg har et EOTech 512.A65 holosikte jeg gjerne skulle ha montert på kombien min. Siktet passer til en standard 1-inch dovetail/picatinny skinne, kombien (en Sabatti Forest Light) har en skinne som er 1,2cm brei, altså for tynn for siktet. Jeg er litt bekymra for at skitet skal bli for høyt etter ombygging også, og at jeg dermed må sette på førhøyning på kolba. Noen tips? Jeg holder til i trondheim, om noen vet om rimelige/pålitelige børsemakere også.
  5. 870'en ser ikke så dårlig ut den heller, også med tanke på pris. Jeg må innrømme at jeg føler meg litt satt i tankegangen med hensyn på o/u, men så har jeg heller ikke prøvd pump før. Ideen er ihvertfall at jeg skal kunne jakte mest mulig vilt med denne hagla, fra fugl til rådyr.
  6. Heisann! Jeg var nettopp på min første rådyrjakt, og fikk skikkelig mersmak. Jeg har en ganske gammel halge fra før, en Remington sportsman '58, kal 16 semiauto, som hverken passer meg noe særlig eller er kraftig nok (kan ikke ta magnum). Jeg tenker meg en kal. 12 o/u, skulle gjerne ta kraftig ammo (supermagnum), og slugs. Har noen gode tips? Jeg er student, og ikke supergod råd. Fant en hagle på XXL, en Silma Finnskogen 12/89, jeg kunne tenke meg. Den ligger på 6990, som nok er taket økonomisk: http://www.xxl.no/shopping/showitem.aspx?id=69484 Kommentarer mottas med takk!
×
×
  • Create New...