Jump to content

Chef

Members
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Chef's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Utvalget av 375 H&H ferdige patroner hos de norske leverandørene er svært begrenset og jeg får oppgitt minst 15 mnd leveringstid på Federal bonded/solids. Jeg finner så vidt noe A-Frame, Hornady og Norma Solids på lager i Norge. Ellers dårlig. Noe som har forslag til hvor man kan kjøpe ammunisjon?
  2. Er det noen som selger dette aktive hørselvernet i Norge? Kan selvfølgelig kjøpe fra USA, men trenger kjapp levering
  3. Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt solid riflefutteral i helskinn. For rifle med kikkertsikte.
  4. Noen som vet hvor skytebanen han lager sine videoer på er?
  5. Takk for glimrende innspill. Utrolig mye kunnskap blant dere. Er litt skeptisk til å måtte låse forstørrelsen, men ser klart fordelen av å kunne kjapt korrigere for avstand på dyr som løper ut uten å skru (løper ut og stopper, vel og merke). I situasjoner med god tid er nok ASV best. Siktet kan jo leveres med begge deler, så da blir det vel bare å gå "all inn"
  6. Har noen erfaring med ZEISS Rapid Z7 retikkel som alternativ til ASV kulebanekompensator for jakt på lange hold? Vurderer en Victory FL 6-24x56 til en 300 WM for skuddhold ut til ca. 400 m. Hva med lys? Noen hevder at lyspunktet blir stort på langhold. Kan selvsagt slukke lyset:)
  7. Har sett at det finnes figurer i elastisk materiale for trening med bue. Villsvin eksempelvis. Noen som vet om slikt selges i Norge?
  8. Jeg vet at i Skotland drives det viltpleie og utvikling av biotop for å øke bestanden av ryper i et terreng. Hvorfor ikke gjøre det samme her? Noen som har tips eller råd om hva som kan gjøres i et privat terreng hvor man har kontroll på avskytingen? Slikt blir selvsagt borkastet i en allmenning hvor fellingsprosenten som regel er alt for høy. Har hørt at de bl.a. legger ut grus som rypene trenger til kråsen. Rovdyrbestand kan man jo forsøke å holde nede. Andre ideer?
  9. Litt av en historie Ole Brum. Takk for tipset om Flå jmonsen, da er det bare å melde seg på. Skal på stor-bjørnjakt i mai, så det blir perfekt å toppe jaktfelt- treningen i vinter med litt bjørne-orientert.
  10. Noen som har tips til skytebaner i sør-Norge (evt. sør-Sverige) som har anlegg for skytetrening på bjørn? Bevegelige skiver som kommer mot deg osv.
  11. Chef

    Jakt i Spania II

    Jeg bruker en spansk jaktarrangør som heter CAZA Sport. http://www.cazasport.es/ing/index.html Antonio der er en glimrende jaktguide og han har en imponerende oversikt over jaktmuligheter i Spania. Hvor brunsten har startet osv. Ibexjakten var på dette stedet: www.spainhuntingibex.com Meget bra sted med en stasjon oppe i fjellet hvor man kan overnatte med god mat og drikke. Var et par amerikanere og en gjeng franske buejegere der når jeg var der. Så ble det litt sosialt samvær foran peisen på kvelden. Buejegerne gikk etter hun og ungdyr, men allikevel så det ut til å bli mager fangst.
  12. Var på jakt i Spania i fjor og det ga mersmak, så prøvde meg i år igjen. Første mål var en Beceites IBEX. Var en vanvittig flott jakt med klatring i stupbratte fjell. Jaktområdet var på 2 millioner mål og fjellene var fra 1000 til 2000 m høyde. Skal man finne stor IBEX, er det bare å klatre helt til topps. Beste tiden å jakte er november desember pga. brunsttid og mye bevegelse i bukkene. Ingen enkel sak å komme innpå disse IBEXene og lange skudd må påregnes. Jeg klatret i fjellet i tre dager og så mye dyr, men hadde ingen skuddsjanser. På vei ned fra fjellet siste dagen i skumring var jeg sikker på det ble bomtur da denne bukken dukket opp. Vurderte den som brukbar i det svake lyset og var langt forbi tiden for å være kresen, så det ble skutt og dyret falt. IBEXen var definitivt brukbar i nærmere øyesyn og den ble senere målt til gullmedalje. Flaks kommer alltid godt med. Deretter gikk jeg for Mufflon i lavere fjellstrøk og så rikelig med dyr før denne bukken viste seg. Skutt på 200 m i strålende solskinn og norsk sommertemperatur. 1000 m over havet i november. Spansk jakt har noe for seg. Denne ble også målt til gullmedalje. Begge trofeene er nå til preparering i Alicante (utstopping er svært prisgunstig der nede) og vil etter hvert få hedersplass i troferommet.
  13. Chef

    Tiurjakt

    Er det noen som har tips til gode områder for storfugljakt? Gjerne et pakke-opplegg med guide, hunder, innkvartering osv. Har noen utenlandske jegervenner som ønsker seg til Norge for å jakte "Capercaillie". Gutta har god råd og ønsker seg nok noe mer enn et vanlig kort på allmenning.
  14. Jaktet Bjørn med Ansten på Kamchatka i vår. Fin tur og bra opplegg. Jaktet tidlig i mai og var uheldige med været. Skulle vært vår, men det var kjølig og snødde en del. Det førte til lite storbjørn å se. Alle mann fikk allikevel bjørn med hjem så vi bør være fornøyd. Hørte at gutta som jaktet etter oss fant større dyr. Jakten er ikke vanskelig så sjansene for å få bjørn der er meget store. Dog var guidene litt triggerhappy og ville ha oss til å skyte dyr med åpenbart rubbet pels. Svartbjørn i Canada er vel kurant, men det er langt mellom grizzlyene der borte. Jeg prøver meg på ny bjørnejakt til våren. Går etter brunbjørn på Kodiak. Det blir jakt til fots med all utrustning på ryggen. Fint å ha motivasjonsfaktorer for å holde formen på topp.
  15. Chef

    Høye vadestøvler

    Noen som vet hvor jeg får tak i lårhøye vadestøvler som puster og har normal skosåle. Ikke filt som fiskerne bruker. Skal på jakt i Alaska hvor man gjerne går med slike hele dagen. Finnes på nett, men dette bør prøves før kjøp. Får vel lete hos laksefiskerne antar jeg.
×
×
  • Create New...