Jump to content

fanafjorden

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

fanafjorden's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg skal til å bedde og montere nytt skjefte på gammelmauseren. I den originale kolben er det en stålblokk på tvers i kolben for å ta opp rekylen. Trenger jeg å flytte denne over i den nye kolben da det ikke er frest ut spor til den. Er det ikke nok å bare søylebedde den nye stokken. Noen som vet om et ok slippmiddel til beddemassen da flasken som følger med beddemassen er svært så liten. Kan det brukes annen epoxy til beddemasse?
  2. Enkelte kuler har forskjellig diameter i samme kaliber. f.eks kal 32 kan fåes i 311, 312, 313 og 314 diameter. Hva skjer dersom man bruker en 314 kule i løp med 311 diameter. Hvor mye er dette egentlig? blir det tusendels tomme og hvor mye er det. Er dette bare et presisjonsproblem eller kan det gå ut over sikkerheten. Hjemmestøpte kuler er kanskje bedre eller mykere for å spørre slik. Er det noen synspunkter på dette på forumet.
  3. Jeg ser av forumet at det ikke anbefales å bruke gammel ammunisjon. Jeg har skutt ca 400 skudd i 7,92 mauser med ammo fra 1938 og tilsvarende gammel ammo. Patronene jeg har en god del igjen av har fungert utmerket både hva gjelder presisjon og driftsikkerhet. Er dette egentlig noe problem bortsett fra å være nøye med vask og stell av børsen etter bruk. Kulene er i så fall ikke noe i veien med og derfor lurer jeg på hva som er enkleste måten å evt. å plukke ut kulene for å bruke disse til senere ladning av "fersk" ammo. Det dreier seg jo om en del skudd da jeg har et bra lager igjen av disse eldgamle patronene. En annen merkelig sak er at da jeg kjøpte riflen var det svært mye gravrust i løpet som ble vasket og pusset etter alle kunstens regler. Det viser tydelig fremdeles at det har vært rust i løpet selv om allt løst er pusset bort. Det rare er at presisjonen faktisk er svært så god allikevel. i hvertfall på 100 meter går den i tieren med åpne sikter og ingen slengere uten at jeg gjør feil selv.
  4. Heisann, jeg har faktisk en eldre dreiebenk som brukes til diverse hobbyprosjekter. Men komfortabel vil jeg ikke påstå at jeg er. Nå er pipen jeg ønsker å montere ferdig med kammer så da trodde ikke jeg at jeg trengte kammebrotsj. Det er jo ofte slik at man ikke blir en god mekaniker før en har ødelagt en god del motorer. Hele vitsen med mitt spørsmål er jo at det er morro å gjøre ting selv. skeptikere vil jo aldri lære noe.
  5. Ja det syntes jeg virkelig da min filosofi er den at allt som er skrudd sammen går an å skru fra hverandre igjen og vise versa. Må si det er overraskende at det tydeligvis ikke er noen her inne på forumet som vet hvordan en slik operasjon skal utføres for å oppnå topp presisjon. Altså gjøres helt riktig.
  6. Det er mulig dette har vært oppe før, men jeg ønsker en utførlig forklaring på skifte av løp på m98 mauser. Dersom man kjøper en pipe til m98 vil den da passe i låskassen. Hvordan bruker man go og no go tolkene. Er det noe alternativ til å bruke tolker? Den gamle pipen har jeg fått ut. Hva med headspace etc. Er det noen som har gjort dette selv og hvordan gjøres dette fra a - å. Den infoen jeg har funnet på youtube og andre stederr god men jeg føler likevel at jeg sitter igjen med like mange spørsmål. Må få det inn med teskje skjønner dere.
  7. Den 308 pipen er til en hvmauser jeg ikke har fått bygget om enda. Har lyst til å få en kompetent børsemaker til å bygge en custom etter mine egne ønsker. Vet det blir svindyrt men mauser er mauser. Blir dårlig av plast i underbeslag, kolbe og evt. magasin. Er nok konservativ ja.
  8. OK MEN JEG TRENGER LITT MER PLASS FOR Å MONTERE BESKYTTELSE TIL LINSEN PÅ KIKKERTSIKTE. jeg har skrudd ut en skrue bak på sikte men får ikke det av
  9. Noen som kan fortelle meg hvordan jeg skrur av skuret bak på en hv mauser. Og er det noen steder jeg kan få kjøpe originalpipe i 308
×
×
  • Create New...