Jump to content

1skudd...

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

1skudd...'s Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Supert! Smart å merke kartet på den måten:)
  2. Hei, er det noen av dere som kjenner til terrenger i overkommelig kjøreavstand fra Trondheim som er egnet for toppjakt? Jeg har jaktet i noen skogsfuglterreng i området, men ut fra hva jeg har opplevd har de ikke virket som egnede for toppjakt ut fra topografi og vegetasjon. Som sagt, har ikke erfaring med toppjakt fra før, så alle tips om hva jeg bør se etter er veldig velkommen! Takk for hjelpen:) PS: om noen vet om områder på andre siden av svenskegrensen i nærheten av Åre kan det også være interessant!
  3. Når jeg nå har vært rundt i litt forskjellige jaktforretninger, der jeg vet at de har peiling, har jeg konsekvent blitt anbefalt å kjøpe 22 Mag. Dette er riktignok med utgangspunkt i at jeg ikke skal skyte rev, men det har vært ganske gjennomgående at dette kaliberet har blitt anbefalt. Hvilke erfaringer har dere med jakt med 22 Mag på rype og skogsfugl? Når avstander på over 100 m ikke er aktuelt blir det kanskje vanskelig med toppjakt? Tar med glede imot alle tips, råd og erfaringer:)
  4. Dersom det er vanskelig å oppnå godt resultat på både rev og rype med samme kaliber er rev veldig underprioritert. Revejakt er bare noe jeg har sett for meg at kan dukke opp en gang i fremtiden, mens rypejakt og jakt på orr og storfugl er det jeg brenner for. Når det gjelder hold å skyte på, liker jeg å holde meg innenfor forsvarlige avstander, men samtidig er det jo greit å ha en rifle som kan klare et skudd på litt lengre hold, så på den måten høres jo 243Win ut som noe som kan passe meg godt.
  5. Kommer helt sikkert ikke til å lade selv med det første. Det du sier om at presisjonen til 243Win ikke nødvendigvis er helt på topp, har jeg lest i flere andre tråder her på forumet, men i hvilken grad er den "upresis"? Ut til hvilket hold vil du f.eks. kunne bruke den på toppjakt dersom du er en god skytter, eller på rypejakt for den saks skyld? Har også hørt noe snakk om at det ikke er allverdens med ammo beregnet på fuglejakt å få kjøpt til 243Win. Stemmer dette?
  6. Takk for svar! Har hørt mye bra om 243Win, og har en kompis som skryter veldig av den. Jeg ser mange snakker om lyddemper i andre emner på forumet. Hva vil montering av en lyddemper gi utslag i? Naturligvis mindre støy, så mye skjønner jeg, men gir det innvirkning på presisjon osv? Jeg regner med at den ikke vil klare å fjerne smellet på samme måten som en .22lr, men har det noe jaktmessig utbytte?
  7. Jeg er en småviltjeger som så lang bare har jegtet med hagle. Det frister nå mer og mer å prøve meg på småviltjakt med rifle, men jeg har lite kunnskap om riflekalibere. Planen er å kjøpe meg en rifle jeg kan bruke på rype, orrfugl og storfugl (rev kan også være aktuelt, men har størst interesse av fuglevilt). For meg er det viktig med et kaliber som ikke ødelegger viltet fullstendig. Er det noen som har noen kalibre å anbefale? Det hadde vært fint med en liten beskrivelse av kaliberet og dets særegenheter, for som sagt, jeg kan veldig lite om rifle, så da sier ikke kaliberet alene meg så mye. Dersom noen kjenner til bra optikk til en grei penge, som egner seg til samme type jakt, hadde det vært fint med tips til valg av det og
×
×
  • Create New...