Jump to content

jonulisen

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

jonulisen's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Har prøvd S&B 140gr Sp og 139gr Fmj ganske mye i min Merkel drilling. Denne er ganske kresen på ammunisjonen, så presisjonen med S&B er noe av det bedre jeg har klart å finne i fabrikklada patroner. Da spesielt av helmantelkuler. Har skutt noen tiur og endel orrhaner i topp med denne kula (139 Fmj), så presisjonen er akseptabel i mi børse. (35-50mm) Jeg opplevde imidlertid at enkelte hylser var mildt sagt svarte etter avfyring. Dvs hele hylsehalsen, og i noen tilfeller absolutt hele hylsa var totalt nedsota etter skudd. Fant ut at jeg hadde i overkant stor friflukt i mi børse med disse patronene (og det meste annet ferdiglada på markedet), så det gjorde at denne sotinga kom. Har derfor gått vekk fra disse og startet å lade selv. Kan virkelig anbefales! Får nå vesentlig bedre samlinger, (godt under 20mm) og med vesentlig bedre kuler enn fabrikklada S&B. Ihvertfall med tanke på blyspiss. Jeg hadde ALDRI brukt 140gr SP til noe større enn rådyr! Min konklusjon: Rimelig treningsammo, og grei "jaktpatron" i Fmj.
  2. Hei. Jeg kjøpte meg Helix i 308w i fjor høst. Er virkelig strålende fornøyd! Samler meget bra. Snitt på 20-30 mm samlinger alt etter ammo. Natoammunisjon må ha litt mer plass på skiva, men ca 40-45 mm i snitt, så helt topp til trening! Børsa har ikke minst samme treffpunkt nesten uansett hva du putter i den. Ble virkelig imponert da jeg hadde impulskjøpt meg et restparti med 400 ferdiglada "revepatroner", med 123 gr Sako lett ekspanderende blyspisskule, lada til 925 m/s og denne faktisk gikk likt som både Natoammunisjon, ferdiglada 180 gr Oryx, ferdiglada 150 gr Vortex (Barnes TTSX kuler), Norma sin ferdiglada Jaktmatch og Golden Target og div annen ferdigladet ammo på 100 m! Av negative sider kan sies at jeg har opplevd at enkelte av tomhylsene etter å ha skutt gammel natoammunisjon kan henge noe fast. Enkelte meget godt også! Men det er ikke snakk om ofte, og den ammunisjonen er jo ikke akkurat ladet med størst fokus på nøyaktighet.. Annen ammunisjon har aldri hengt noe som helst fast. Kort fortalt et utrolig hendig våpen, som er meget lett å treffe med der du har planlagt! Eneste er at for en gammel DFS skytter som meg er det noen skudd som må til for at ladingen skal gå automatisk... Fomla fælt da jeg skaut første hjorten med børsa, og ville lade fort om for å være klar med et eventuelt andreskudd... Handla mi hos Winge. Kan anbefales!
  3. Hei. Som et alternativ kan rekruttammo vurderes til revejakt. Jeg tenker da på de med hullspiss. For eventuell bedre ekspansjon kjenner jeg til at enkelte drar et par-tre drag over tuppen av kula med ei flatfil for å åpne tuppen litt mer. Funker som snus. Strålende presisjon, RIMELIG i innkjøp, men ikke optimalt med tanke på anslagsenergi eller kulebane på lange hold (150m+) eller i kraftig vind.
  4. Har ei Merkel drilling 96 K Jagd i riflekaliber 7x57r, og har forsøkt det meste av fabrikkammo for å finne en kombinasjon av mantel og blyspiss som går likt. Dette er ikkje lett, og eneste jeg har funnet er S&B sine 140 grains mantel og bly, som også har god presisjon i drillingen. Eneste problemet er at disse blyspissene tør jeg ikke bruke til elg/hjort. Som Jørund Lien sa i sin test i bladet Jakt av S&B sin blyspiss når han skulle beskrive dens positive sider (Vel og merke i cal 308) "Tja - De smeller ihvertfall når ein trekker av...", så antar at kulene i 7 mm ikkje er allverdens de heller.. Har ellers prøvd Norma sine alternativer, og FMJ i150 grains og Oryx i 156 grains går rimelig likt. (3-4 cm sideveis forskjell) Men er ikkje overbegeistret over FMJ'ens presisjon i mi børse.. Har fundert på om Barnes TSX 140 grains er ei kule som går bra i drillingen - Noen som har prøvd? Liker vekta på den med tanke på kulebane. Dette er jo ei svært hard mantelkule, så neste spørsmål blir om den denne også vil "fungere" på fulg? Dvs at eg ikkje får plass til å stikke huet mitt inn i utgangsholet... Vil nesten tru at den går rett i gjennom uten å ekspandere? Det hadde vore spennende med ei kule som gikk bra til alt, slik at man slipper problematikken med fleire patrontyper å holde styr på under kombinertjakt. Jo enklere jo bedre!! Takker for eventuelle tips!
×
×
  • Create New...