Jump to content

6,5x55

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by 6,5x55

  1. Jeg har prøvd div 6,5mm kuler på katta , også v-max. den nærmeste ble skutt på 8 meter rett bak bogen. det ble et lite inngangshull og ikke hull på baksida i det hele tatt! Dette var 140 grains kuler som var ladet til 900 m/sek i utgang. Ei anna gaupe fikk kula inn ved bakerste ribbein på ca 20 meters avstand, ingen utgang da heller. Felles for begge de to var "instant death" :). treffer man derimot hals/hode kan det såklart bli stygt... Har også prøvd nosler og andre liknende kuler på gaupe med ganske store skader på skinnet på baksida... det blir kuler med rød spiss i kammeret i år også!! :mrgreen:

  2. Bruk ei kule med relativt hurtig ekspansjon. Den skandinaviske brunbjørnen er jo liten sammenlignet med f.eks elg. derfor er ikke kuler med maks dybdevirkning det beste alternativet etter mitt syn. nosler partition eller core-lokt er god medisin til bamsen i cal 6,5x55. Har brukt sistnevnte sjøl med knall og fall som resultat i møte med bamsefar. Lykke til

    • Like 1
  3. som jeg så forsiktig nevnte i mitt første innlegg, så vil jeg gjerne høre hva slags erfaringer de som JAKTER BJØRN har rundt dette. :roll:

    Har skutt en bjørn selv og vært med på tre til. to ble skutt med 6,5x55 og to med 308. alle fire ble liggende på eller like ved skuddplassen. to av bjørnene veide over 200 kg og de to miste ca 100 kg. Jeg skal i alle fall fortsette med min 6,5x55, duger i massevis!

  4. bruker 6,5x55 ladd med lapua butt helmantel 100 grains, utg litt over 800m/s . har skutt et par hundre ryper med denne medisinen (over flere år). det har blitt lite og ingen ødeleggelse. Har for øvrig ikke jakta rype di to siste årene og skal ikke gjøre det i vinter heller da det nesten ikke finns fugl i fjellet :cry:

  5. Det var ikke noe krav om dette fra myndighetenes side i fjor hvertfall. Vi fikk et spørreskjema for hver felte bjørn med spørsmål om alt mulig fra kaliber og kulevalg til om vi hadde bjørnpasset pluss mye annet.

  6. De største brunbjørnene som er skutt i Sverige Har veid ca 330 i rundvekt. ( Jämtlands størte veide 326kg), eller 215-220 kg i slaktevekt. Norgesrekord i slaktevekt for 1,5 års elgokser er på tett over 200 kg. Syns da ikke overhodet det er så drøy en sammenligning. Viktig å skille på slaktevekt kontra rundvekt.

  7. Har du skutt bjørn med kaliberet før? Svartbjørnen er forsåvidt ikke så forskjellig fra en ælj i størrelse, og den legger seg da pent ned etter et godt treff med 6,5'en. Men det jeg har forstått er at noen områder har så tett vegetasjon at bjørnen blir vanskelig å finne hvis den finner på å løpe et stykke etter skuddet. Og da er vel kanskje ikke 6,5'en helt optimal i slike områder?

    Svartbjørn ikke så forskjellig fra elg i størrelse??? Hvor finner du så stor svartbjørn? Selv en diger brunbjørn er ikke større enn en helt ordinær 1,5 års elg...

×
×
  • Create New...