Jump to content

sanden

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sanden

  1. Så ble det gåsebiff på meg i dag. Fikk kun skutt en fugl. Fikk også erfare at mantel på gås ikke er å foretrekke. Skuddet satt fint men gåsa klarte å komme seg ein 30-40 m fra skuddstedet, noe som førte til vading i sørpe og is.. svært ubehaglig.... ER hvertfall i gang, og nå kan jeg høre gåsa ligger i vannet og skriker.. for håpe de ligger på rett sted i morgen!

     

    en kompis skøyt en gås med .308 helmantel.. greit treff. fuglen lettet og fløy nesten 200meter før den krøsjlandet i en einebusk.

  2. har prøvd å søke litt og ser at mange lader .308 110gr vmax med 140?

    hvordan blir det å lade med norma 200 da?

     

    hva er fordeler/bakdeler forskjell på 200 kontra 140 osv..

     

    er helt fersk innen lade-sporten, så tar imot all erfaring med et smil ;)

  3. jeg har en "MBO wild life" 3-12x56 med lys..

    den følgte med en rifle jeg kjøpte.. har ikke testa den så veldig mye enda, men virker som en grei kikkert så langt.. noen som har, eller har hatt en slik?

  4. men jeg vet ikke =)

    Stemmer nok det ;) Har du forresten brukt "søk"-funksjonen eller kikket litt nedover førstesida på "Rifle"-forumet? viewtopic.php?f=14&t=13513

     

    Mål. Du måler det enkelt sjøl med en pussestokk, en tusj og et målebånd/tommestokk. Er den kjøpt i 2007, har den høyst sannsynlig 1-8", for bare de aller tidligste T3 har 1:12". Har den 1:12" og er kjøpt i 2007, har den nok ligget et år eller to i hylla på butikken...

     

    okay.. takk for hjelpa ;)

  5. Det er en kunnskap jeg har sittet med i 40 år. Jeg kan til og med navigere etter stjerner, maurtuer, sola og klokka. :)

     

    Edit: Og mose.

     

    ja, du e jo heilt rå! :D "navigere" ? - maurtuene ligger på sydsiden av stammen?:P vill ikke kalle det å "navigere" akkurat;) heller bestemme himmelretning sånn omtrentlig.

  6. hadde samme problematikken selv;)

     

    - skriv på søknaden at du mottar våpenet/ene som ARV. Da slipper du unna billiger(slipper hvertfall unna et gebyr) :P

     

    - så sender du inn flere søknader av gangen. Med andre ord skal du søke om begge våpnene, så putt begge søknadene i samme konvolutt. Da betaler du bare for en "behandling".

     

    :D

  7. Du får ikke noe "stakkars deg" av meg. :evil:

    Det bomskuddet var ett for mye. Bedre å holde igjen og ha god samvittighet enn slippe skuddet og ha dårlig samvittighet.

    Det virker som du ber leserne om tilgivelse og lover bot og bedring for din tabbe, men det fungerer ikke på meg desverre.

     

    har du skutt mye storvilt du? annet en fra en varm campingvogn, eller i trusa fra loftvinduet til mor og far?

  8. Hjortefot. Regner med du skal dit? Kan ikke du skrive et referat fra seminaret her på denne tråden :wink: ? Sikkert mange av oss som ikke har mulighet til å møte opp,selv om interessen er der :D .For min del er jeg mest spent på hva som kommer ut av biten rundt måneskinnsjakt på hjort.Det har visst vært en het potet... 8)

     

     

    Selvsagt, fyldig reportasje kommer.

     

    kunna tenkt meg og vert der selv.. men har et par dyr igjen;p jakter i stryn-området, og der skal vi som jakter når sola ikke står på sitt høyeste virkelig taes.. så blir spennende med en skikkelig rapport!=)

  9. Jeg har 22WMR, med en Sako 22LR demper, denne er omgjenget til M14x1,5. Dette gjør at jeg også kan bruke Hausken demperen min på denne, noe som er prøvd. Syns faktisk 22LR demperen er mere effektiv, når det gjelder dempningen. 22WMR kan vel sammenliknes med Stingeren. Ingen vits i å velge "overkill" i denne kombinasjonen.

     

    okay;)

  10. Jeg har prøvd med en Hausken og den funka fint på 22LR også, dempingen var bra. Men noe tyngre og mer klumpete en en dedikert 22 demper blir det. Dette var på en CZ 452 Varmint.

     

    tenkte bare at en demper som er ment for en .223 vil dempe bedre en en dedikert 22lr demper vist du feks. skal bruke stinger :) - noen som har erfaringer fra den biten?

  11. For å slippe å bli sensurert skal jeg ikke en gang forsøke å utrykke hva jeg mener om denne seansen. Hva skjedde med kolla som forsvant under skytteren, 15 sek etter den ble skutt på, og som fortsatt hadde godt driv. :evil: Burde ikke skytter sørget for å få ned denne før nummer tre og fire ble skutt.

     

     

    - ..veldig lita "kolle" spør du meg

    - godt driv? ser du hvor bratt det er? skal ikke mye til for en dødelig skutt hjort setter utfor i "godt driv"

×
×
  • Create New...