Jump to content

nilber

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nilber

  1. Hei

    Jeg har tenkt og kjøpe meg en howa(evt. andre merker også), som jeg har tenkt og bruke til småviltjakt.

    Jeg lurer derfor på hvilken howa jeg skal velge :P

    Hvilke erfaringer har dere med howa osv :P

     

    Bare si fram om det er en lignende tråd fra før :roll:

    På forhånd takk for svar :)

    Mvh Nils

  2. Kvar morgen, så var det oppi tanken med ei stort litermål og drikke frukost... :mrgreen:

    et stort og et lite litermål er vell på en liter :wink: måtte bare :twisted: ikka ta det ille opp mauser68 :P

    tusen takk for oppskrifta gordon setter. jeg laga kjøttdeigrull etter oppskrifta di, og den vart god :D blir nok kjøttdeigrull til neste jul, sikkert før det og :twisted:

     

    nils

  3. Når Dachsen malvin var ca 5 mnd, så klarte han det :D

    Kjerringa hadde vært på shopping og kjøpt inn ting og tang før et julebor vi skulle på samme kvelden :shock: Jeg har alltid sagt til henne at alt du er glad i må settes minst 80 cm over gulv for å være sikker. Kjerringa var som vanlig sent ute, og styrtet direkte inn i dusjen for å fiffe seg opp. Etter 5 min kom hun på de nye tingene hun hadde kjøpt så lå som vanlig henslengt i gangen. Og nærmest stupte ut for å redde de, men det var for sent. Malvin hadde vært før henne, med det resultat at 2 par nye sko (2300,-) 1 topp (599,-) og en kjole (1100,-) var overført til fretex. Jeg måtte ta den tunge turen ned på kne, og tilby kortet, samt dra i en helvetes fart ned og kjøpe kopi av det allerede innkjøpte kreaturet.

     

    Akk ja, sånn kan det gå, men det ble nå julebord lell :lol:

     

    Men jeger er det blitt av han, og han er værd alle pengene.

     

    hehe :P

  4. Jeg har hatt en eller annen form for 375 de siste 15 årene... Nå er det et Blaserløp i 375 H&H som får unngjelde. Hadde 375 wea tidligere, og synes igrunnen det bare ble noe styr. Litt flatere kulebane, mye mer rekyl, og det ble helt essensielt å jakte med premiumkuler. H&H varianten gjør det som skal til, med trøkk og innlevelse, men er allikevel en fint ballansert patron. synes 270 grains mono-kuler er geniale i dette kaliberet. Trener også med 225 grains kuler.

    Jeg solgte 458 Lott'en min tidligere i år. Ble rett og slett ikke brukt. Til all annen storviltjakt enn elefant foretrekker jeg 375, og siden jeg aldri har jaktete elefant... :wink:

    :)

  5. Nye kalibre kommer og går. 375HH og 416Rigby er gode gamle som holder koken og er opphav til bøtter av andre mindre populære. Begge kan lades ned med lettere kuler(virker som en moderat ladd 6,5 er max rekyl folk makter og pga høy egen vekt bør ikke rifla veie mere enn 2,5kg, nå om dagen) for tilvenning og trening. Som en annen skrev; det er artig å lade opp magasinet med små termoser(416Rigby).

    :)

  6. Jeg ville gått for 9,3X62 eller 35 redminton :wink:

     

    hvh Reaper :mrgreen:

     

    Nuvel... .35 Remington er en sjarmerende liten patron, men ytelsesmessig er den gaske stusselig, faktisk omtrent på nivå med .30-30 Win. Man skal lade friskt for å klare storviltkravet, så det er vel neppe en patron i denne klassen trådstarteren har tenkt seg.

    takk :wink:

×
×
  • Create New...