Jump to content

MTv

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MTv

  1. Et skiskyttergevær bruker 22lr patroner. De er billig. Går fint å jakte noe småvilt med 22lr men et skiskyttergevær har dioptersikte og er lite egnet til jakt. Men det er mulig! Bedre å kjøpe en billig salong med kikkertsikte til trening og småvilt.

     

    Salongen kan ikkje brukes til skiskyting..

  2. ok, jeg kan uansett vente med å gjøre arbeidet til departementet bestemmer seg for det. Regner med at bestemmelsen om 40 cm løp blir stående. Da er jeg tilbake til utgangspunktet. Noen med erfaring fra slike korte løp? Har vel vert hundeførere som har hatt slike korte løp tidligere?

  3. Etter den nye våpen forskriften kan jeg nå ha ned til 40 cm løp.

    Med demper vil jeg tro at man då kan få et velbalansert våpen i skogen.

     

    Noen som har noen tall på hva man kan klare av hastigheter med denne løpslengden. Da tenker jeg ikke på fabrikk ammo, men hjemmeledninger med hurtig krutt.

  4. Bare vit at prosjektet ditt kommer garantert til å bli dyrere enn planlagt!

    Kjøpte meg selv en brukt M98 til 1800kr, som hadde ny hevearm og ny sikring, og en allerede påmontert Leupold (simpel modell, sådan). Kunne sikkert prutet meg til en billigere pris, men jeg var fornøyd med presisjonen, sikte var helt greit og riflen var brukanes. Så kom "hva hvis"-tankene...

    Oppgraderte sikte til en amerikansk Zeiss Conquest 3-9x40, og skal i kommende framtid bytte ut avtrekket. En demper til kolben trengs også sårt, for metallkappen som ligger bakpå der er ikke hyggelig mot kragebeinet.

     

    Sum? Sparte penger på å bestille sikte fra USA, men totalt kommer det til å havne rundt 6500kr-7000kr. Jeg som ikke engang hadde planer om å overskride 3000kr! :(

     

    Edit: Det skal sies, at du får en rifle med stor sjarm, og kanon driftsikkerhet, at alt i alt så angrer du egentlig ikke. Når alt annet svikter, har du i hvert fall Mauseren!

     

    Hva har så mauser'n å gjøre med at du ønsket et dyrere sikte??? Det gjelder alle rifler. Skal man ha nytt sikte så må man nesten regne med å betale for det?

  5. Mye tips du får her. Håper du klarer å velge ut de viktige..

     

    Er skeptisk til endel tips som har komt.

     

    -Hva skal det være godt for å begynne med en enkeltskuddsrifle med åpne sikter?

    - Hva er problemet med å ta ut patronene en for en? Siktes det til M98?

    - Våpen som skrangler? Noen eksempler?

    - Om det med tiden skal monteres demper, hvor lav kikkertmontasje er da lurt? Har selv en lav montasje på ett av siktene mine som må byttes ut siden demperen blokkerer for mye av siktebildet. Kan være bedre å bygge opp kinnstøtten.

    - Våpen under 4,5kg kan være et godt tips om man driver jakt som innbefatter noe trasking. Har selv et som er 6 kg (med kikkert og demper), og det er litt for tungt. (men glimrende å skyte med..) Men at du skal velge det pga at en skal stille i jegerklassen på jaktfelt er en svak grunn. Hva er problemet med å bli slått av noen godt trente skyttere? Sett dine egne mål! Et våpen på 3 kg i .308 eller 30-06 uten demper kan for noen bli en ubehagelig opplevelse.

     

    Lykke til med DINE vurderinger!

×
×
  • Create New...