Jump to content

MTv

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MTv

  1. Et skiskyttergevær bruker 22lr patroner. De er billig. Går fint å jakte noe småvilt med 22lr men et skiskyttergevær har dioptersikte og er lite egnet til jakt. Men det er mulig! Bedre å kjøpe en billig salong med kikkertsikte til trening og småvilt. Salongen kan ikkje brukes til skiskyting..
  2. MTv

    .308win med 40cm løp

    ok, jeg kan uansett vente med å gjøre arbeidet til departementet bestemmer seg for det. Regner med at bestemmelsen om 40 cm løp blir stående. Da er jeg tilbake til utgangspunktet. Noen med erfaring fra slike korte løp? Har vel vert hundeførere som har hatt slike korte løp tidligere?
  3. MTv

    Boone &Crockett

    ikkje akkurat informativ.. http://publish43.hm.kunder.linpro.no/vi ... 186323.ece
  4. MTv

    .308win med 40cm løp

    Ikke iverksatt..? men den er vedtatt?
  5. Etter den nye våpen forskriften kan jeg nå ha ned til 40 cm løp. Med demper vil jeg tro at man då kan få et velbalansert våpen i skogen. Noen som har noen tall på hva man kan klare av hastigheter med denne løpslengden. Da tenker jeg ikke på fabrikk ammo, men hjemmeledninger med hurtig krutt.
  6. Hva har så mauser'n å gjøre med at du ønsket et dyrere sikte??? Det gjelder alle rifler. Skal man ha nytt sikte så må man nesten regne med å betale for det?
  7. Mye tips du får her. Håper du klarer å velge ut de viktige.. Er skeptisk til endel tips som har komt. -Hva skal det være godt for å begynne med en enkeltskuddsrifle med åpne sikter? - Hva er problemet med å ta ut patronene en for en? Siktes det til M98? - Våpen som skrangler? Noen eksempler? - Om det med tiden skal monteres demper, hvor lav kikkertmontasje er da lurt? Har selv en lav montasje på ett av siktene mine som må byttes ut siden demperen blokkerer for mye av siktebildet. Kan være bedre å bygge opp kinnstøtten. - Våpen under 4,5kg kan være et godt tips om man driver jakt som innbefatter noe trasking. Har selv et som er 6 kg (med kikkert og demper), og det er litt for tungt. (men glimrende å skyte med..) Men at du skal velge det pga at en skal stille i jegerklassen på jaktfelt er en svak grunn. Hva er problemet med å bli slått av noen godt trente skyttere? Sett dine egne mål! Et våpen på 3 kg i .308 eller 30-06 uten demper kan for noen bli en ubehagelig opplevelse. Lykke til med DINE vurderinger!
  8. Kjøpte en dress av MBO for 10 år siden. Den holdt tett i 8 år. Har ikke komt over noe tilsvarende noen gang. No bruker eg Gaupa. Billig og bra tett, men puster dårlig.
  9. Fikk et tips om å vaske med eddik vann om uhellet er ute. Gjør all vasking før dyret blir flådd så ungår man bakterier på mesteparten av kjøttet. Viktig å skjære vekk alt man finner av vomrester i skuddsår.
  10. Kan det stemme at det finne sen modell som heter M83 og ble laget rundt 1985 i 308? Ser ut som Mauser kasse.. Gamlingen har noe sånt og jeg vurder å overta den som skogsbørse. Noen som har en formening av verdien på en slik børse?
×
×
  • Create New...