Jump to content

quintas

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

quintas's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kjenner litt til denne historien, og det er nok en del ting som ikke er kommet frem her: Jaktlaget jaktet i et terreng som det har vært jaktet i mange år forut, uten at det har vært forbundet med store problemer. Men det er nok en rekke uheldige omstendigheter her. Godt mulig at jegeren kunne latt være å skutt i dette tilfellet, det vet jeg ikke. Men når det først skjedde så er det vel ikke helt naturlig at elgen skal ta retning mot jegeren og stikke i den eneste retningen som går inn til noen få hus. Jeg tipper også at jaktlaget ikke var spesielt fornøyd med at elgen valgte akkurat den hagen å legge seg i.
  2. Hjertelig takk for det, da er det bare å finne rette børsa og etterhvert vende nesen mot Andebu da:-) Kjente plutselig at det ble litt alvor og skummelt nå
  3. Takk Geir, var vel klar over at skyting med det første kunne bli vanskelig, men så er heller ikke våpenet i hus enda. Men Andebu er jo ikke langt unna (jeg er utflyttet nordlending, så avstander er litt annerledes for en Vestfoldinger generellt:-)) Hvis tilbudet står ved lag, og dere tar imot ferskinger, samt kan gi meg førstehjelp med skyting så er jeg helt klart interessert.
  4. Hmmm, ble ikke akkurat spesielt mye tryggere nå Mulig at tråden sporet av litt for meg her, eller at jeg selv sporet av: I utgangspunktet så skal vel 6,5x55 være mer en greit nok for elg. Er det så å forstå at en lyddemper endrer anslaget til ei kule dramatisk? Eller snakker vi om et kappet løp med demper, og kombinasjonen av det endrer anslagsenergien?
  5. Takk for tips, i jaktlaget hvor jeg skal inn er det vel ingen som har hørt om Aimpoint:-) Snittsalderen er vel 60 år. Terrenget er både mer åpent enn hva det er mye bush, men noe er det selvfølgelig. Hva de nå måtte mene om skinnende rifler og lyddemper, driter jeg i:-) Lyddemperen er mest for min sønn på seks år som garantert kommer til å være med på alt.
  6. Har lest gjennom en god del av postene her på forumet, samt andre forum pluss maaaange andre kilder, og føler meg akkurat som vinglepetter på jakt etter fjordlandprodukter:-) Litt hva jeg har tenkt samt bruken av våpenet: Riflen kjøpes primært for elgjakt, men kan tenkes brukt til storfugl også. Kriterier for våpenet: - Jeg ønsker meg en lav totalvekt - Ønsker ikke å bli slått i bakken (les minst mulig rekyl) - Lyddemper - Prisklasse inklusive alt tilbehør ca.15 000,- (ikke noe absolutt krav) Har landet litt på følgende rifle: Tikka T3 Lite (usikker på om jeg skal velge rustfritt eller ikke, råd mottas:-)) Men selvfølgelig åpen for justeringer. Kailber: 6,5 x 55 Kikkert: Her har jeg gått meg helt vill, men noe sier meg at jeg har lyst på en Zeiss conquest. Men hvor stort bør objektivet være, og hvilken forstørrelse bør jeg velge? Lyddemper: Har ikke peiling. Flott om noen kan hjelpe en fersking, slik at neste års elgjakt kan bli en opplevelse også for meg:-) mvh Vinglepetter:-)
  7. Etter å ha vært på elgjakt (som driver) for første gang på mange år så gjenoppdaget jeg hvor morsomt det var (synd at høstferien bare er ei uke). Neste år blir det minst to uker høstferie, og da blir det ikke bare som driver men som jeger:-) Holder i disse dager på å anskaffe meg ei rifle m.m. Men ser for meg at jeg trenger både masse råd, og mange skudd før jeg er i nærheten av å tenke på elgjakt. Så derfor lurer jeg på følgende: Hvor er det mulig å trene i Larviksområdet? Har søkt litt på nett men finner bare informasjon om nedlagte skytebaner. Så alle forslag mottas med takk.
×
×
  • Create New...