Jump to content

Uteseiler

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Uteseiler

  1. Husker vi såg de titt og ofte langs kysten før. Men da var vi egentlig på andejakt...

    Leser litt her og der om folk som jakter de med hund. Hva med å gå støkkjakt etter rugde?

    Er det litt dødfødt?

  2. Dersom vi synser litt så koster vel ombygging til heldempet salong rundt 3000, vil tro dette rent dele og arbeidsmessig er omtrent i samme baner.

     

    Midway har slik foring i kal.22 til 465,-kr. Har spurt de om de kan skaffe i 17 også. Bronwells tar 36$ for en foring i 17. Blir jo styr å prøve å privat importere en slik foring, så derfor lurte jeg litt på om det var noen børsemakere som allerede holdt på med slikt i Norge.

     

    Riflen det er snakk om, er en enkeltskudds BRNO som veier snaut 2kg og er perfekt som nr.2 våpen i sekken. Er villig til å legge ut for et par timer med børsemaker arbeid på den. Uansett, etter å ha lest litt om det så ser jobben så enkel ut at jeg kan ikke tenke meg at det skal ta så mange timer.

     

    Koster det oppimot et par tusen, så er ikke det så avskrekkende. Men begynner vi å snakke om 3-4-5 tusen, så skal jeg være enig i at det begynner å bli litt søkt.

  3. Kom over en artikkel om hvordan en kan fornye gamle løp ved å legge inn en foring.

    http://findarticles.com/p/articles/mi_m0BQY/is_2_53/ai_n27106238/?tag=content;col1

     

    Det hele virket veldig enkelt:

     

    1. Bor ut det gamle løpet

     

    2. Sett inn foringen, som limes fast

     

    3. Brotsje nytt kammer

     

    Søkte litt og fant en foring i kal.17HMR

    http://www.brownells.com/.aspx/pid=25219/Product/_17_CALIBER_RIMFIRE_BARREL_LINERS

     

    Nå lurer jeg på om norske børsemakere har tilgang på slike foringer og kan gjøre en slik jobb.

    Og hvor mye kan dette koste ca.? Blir det så dyrt at det hadde vært billigere å kjøpe seg en ny rifle istedenfor å

    sette en slik en i gamle salongen?

     

    Noen som har noen erfaringer her?

     

    Takker for svar :)

  4. Lurte litt på det der selv. Men siden Suhl haglene sin sikrings mekanisme har visse svakheter, så er det visst ikke å anbefale å ha for lett avtrekk. Valgte å legge innstikksløpet i venstreløpet, for å kunne bruke bakerste avtrekk. Med pistolgrepet og bakerste avtrekker, så ble det ikke så verst egentlig. Hadde hagla hatt en mer moderne sikringsmekanisme, så ville jeg nok vurdert å finpusset litt på avtrekket.

  5. Var en tur på leirduebanen og bomma på 'alt'. Fant ut etterpå at hagleløp og rødpunkt ikke stemte 'helt'...

    Planen nå er å ta det oppe i et sandtak til helga. Først skyte inn rødpunktet noenlunde etter hagleløpene, så justere

    innstikkløpet inn etter siktet. Mer eller mindre ;)

    Skal uansett klare å få til en samling, så får vi se hvordan det blir med treffpunktet. Lurer egentlig litt på hvor godt samskutte

    hagleløpene er. Har aldri tenkt på det før, det er liksom noe en tar for gitt at to hagle løp seff treffer samme plassen...

  6. Det går i S/S 12/70 med innstikksløp i 22wmr for tiden. Har hatt O/U tidligere, og har en mistanke om at en O/U kanskje har litt bedre 'gli' i svingen. Ellers så har jeg også hatt en S/S i 20/76. Selv med 76 patroner, så virket den ikke helt overbevisende. Vet godt at med samme ladning så skal den være akkurat like effektiv som 12/70, men den magler liksom litt 'Boooom' i det skuddet går av. Men hvem vet, jeg ender kanskje opp med en 20/76 igjen. Særlig nå etter at jeg har begynt å få sår skulder etter lange dager i fjellet. Om det er mulig, så skal det choker i hagle, samma f... om det er S/S eller O/U. Og uten pistolgrep så blir det helt weird å skyte med.

    Dråpeformet pistol grep på en S/S! Finaste finaste. (Ikke det at den på bildet er fin, men den er nå litt grom likevel).

    normal_DSC01046.JPG

    Til sjøjakta så frister det med litt med en 870.

  7. Har blitt invitert over til Skotland selv. Lurer på hvordan det er å ta med riflen. Skal det noe mer til enn våpenpass? Må en ha spesial-spesial tillatelse? Vet at UK er helt nazi på våpen. Hva med jaktprøve? Må det tas på nytt der borte?

  8. Det kommer vel an på typen innstikksløp og hvor mye arbeid det omfatter.

    Jeg betalte ca.1500,- for selve løpet og så en 880,- for å få det montert.

    Skulle jeg gått for et vanlig klaffsikte, så tror jeg hele pakka kunne kostet

    under 3000,- (materialer + børsemakerjobben)

     

    En kan jo selvfølgelig prøve å spare penger på å gjøre jobben selv:

  9. He he, skjønner hva du mener Raudnakke. Men da doctersiktet kom på, så røyk estetikken ut vinduet.

    Men det ble nå litt gromt på sin egen sære måte. Fint arbeid er det også.

     

    Skal ta bilder fra innskytinga ja. Noen som har noen tips?

    Har lurt på om det beste kan være å skyte inn på 50m, men litt overhold.

    100m blir vel litt drygt for dette siktet?

  10. Da var jeg og hentet hagla hos børsemakeren :D

    normal_DSC01035.JPG

    Det ble litt mer kostbart enn jeg i utgangspunktet hadde tenkt. Men dette skyldes at jeg valgte å gå for et dyrere sikte.

    I utgangspunktet hadde jeg tenkt meg et vanlig klaffsikte som kan felles ned ved vanlig fluktskyting. Men siden jeg fant ut at jeg har kryssdominans, så valgte jeg å gå for et Docter sikte istedenfor. Lurte litt på easyhit istedenfor, men kom frem til at det blir litt for grovt som siktekorn ved rifleskyting. Rødpunktet ser jeg kunn med høyre øye, så det ser ut til å fungere helt fint. Blir spennende å prøve det ut. Å bygge opp kolbekammen er en jobb jeg har tenkt på i mange år, og som måtte gjøres uansett.

    Men ser en bort i fra kostnaden med justerbar kolbekam, og rødpunktsikte, så kostet det ikke mer enn 880,- å få tilpasset innstikksløpet. Skulle jeg gått for et helt vanlig klaffsikte, så tror jeg ikke det ville kostet så veldig mye mer.

    normal_DSC01036.JPG

    Litt ute av fokus her, men er spent på hvordan dette funker på leirduebanen :)

    normal_DSC01045.JPG

    Måtte fikkle litt med fargen, får å få frem sporet som er frest ut i utdrageren. Her går tappen til innstikksløpet inn. Dermed er en sikret at løpet blir liggende med samme orientering hver gang.

    normal_DSC01043.JPG

    Etter at løpet er satt inn, må det strammes til med en nøkkel slik at det blir sittende fast.

    Håper på å få muligheten snart til å teste dette på skytebanen :)

  11. Jobber utenriks på boreskip. 4-4 turnus. Blir tilbydt 2-4 jobber i Nordsjøen innimellom, men har takket nei så langt. Lønna er jo så skremmende lav... En må jo bortimot halvere lønna for å få seg en 2-4 jobb!

  12. De er brent, så de vil ikke løse seg opp i vann.

     

    I yngre dager pleide jeg og en kompis å skyte leirduer nede i fjæra før jakta begynte. Vi hadde en fin plass, med sikker bakgrunn og grunn sandbunn. Året etter snorklet vi etter de duene vi hadde bommet på. Det var helt fine bortsett fra at fargen var gått av. Til skyting fungerte de helt fint.

  13. Hvis man ikke er så nevedyktig eller har utstyret til enkelte her på forumet(...sjalu...) og leverer hagla til børsemaker for å få frest spor til løpet og en slik montasje montert, hvor mange bærumstiere er det snakk om da?

     

    Jeg var egentlig ute etter et lite klaffsikte nedfellt i skinna, men pga et lite kryssdominanse-problem ender jeg opp med et lite Docter sikte fast montert. Prøvde litt med dette (tapet på skinna), og fant ut at det funker faktisk ganske bra. Har levert hele ruklet inn til børsemaker og tipper jeg får det igjen i februar/mars. Kan gi tilbakemelding på hva det kostet da. Siden jeg skal bruke Docter'n til fluktskyting også så blir den fast montert, og det kommer en liten oppbygning på stokken i tillegg. Tatt i betraktning at jeg ga 2,5 tusen for hagla i -96, så begynner det hele å bli litt absurd sett ifra et økonomisk perspektiv. Men det er slettes ikke uoverkommelig.

  14. Hvilke kalibre finnes disse innstikksløpene i, og finns det en norsk importør?

    EL44 og 22 finnes i .22 LR og .22 WMR

    Krieghoff har egentlig sluttet å lage disse, så en bør prøve å få tak i en brukt en i Tyskland.

    Men det er jo alltids mulig å gå for de andre (full-lengde) variantene. Vil tro at Jakt og Friluft kan være behjelpelig med å skaffe disse.

    Kaliber utvalget er stort.

    Edit:

    Her er en i .22Hornet for kal.12 http://egun.de/market/item.php?id=1983690

    Og en i 5,6x50R for kal.12 http://egun.de/market/item.php?id=2084828

    Begge står det 'International Shipping' på.

    En søker som vanlig, bare påfører 'Import' på søknaden. Selger sender alt sammen til kjøper, og tollvesenet melder til politiet at våpenet er ankommet. Det kommer 25% moms på kjøpesum og frakt.

     

    Hvordan sikrer en at innleggsløpet kommer i samme posisjon hver gang en setter det inn?

    Dersom du ser på tidligere bilder på denne tråden, så vil du kunne se en liten tapp på utdrageren. En må file/frese et tilsvarende spor på utdrageren til selve hagla, slik at tappen vil kunne passe inn i dette sporet. Dermed så vil innstikksløpet komme i samme possisjon hver gang. Innstikksløpet hviler, foruten akkurat i selve begynnelse av kammeret, på tre punkter; en kile og to justerbare "puter". Putene justeres for å få riktig treffpunkt. Kilen er til å presse fast innstikksløpet med. Litt vanskelig å forklare...

    Hvordan har dere tenkt å bruke disse innstikksløpene i praksis?

    Selv så har jeg tenkt å ha det liggende i sekken, evt. i lomma, og dra det frem ved behov. Det veier jo nesten ingenting, og å sette det inn er veldig enkelt;

    1. ta ut hagle patronen,

    2. sett inn innstikksløpet m/patron,

    3. ta et par tørn med nøkkelen for å sette fast innstikksløpet.

    og motsatt når en skal skifte tilbake til hagle.

×
×
  • Create New...