Jump to content

sjorover

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sjorover

  1. jeg har et projekt på gang en gammel mauser som skal restaureres men det er ikke så lett jeg får ikke av skruene som sitter på underbeslaget. har banket og forsiktig varmet men tør ikke varme for mye pga treverket.

    er det en erfaren man eller dame som kan gi meg et tips på åssen det gjøres??

    Skruer som sitter godt trenger juling,mye juling...Du har vel en skrutr som passer godt som du kan slå på.Gi den noen harde slag,og spray.gjanta flere ganger om nødvendig. Hilsen en som har levet lenge.

  2. Hva finnes av pålitelige slippmidler for epoxy? Vanligvis holder det jo med voks eller fett, men ikke nå. Vet ikke om det er vakkumbaggingen eller varmebehandlingen (105°C) som er problemet, men det er helt åpenbart at jeg trenger noe bedre. Brownells leverer en blå PVA-basert guffe med sine beddesett, den burde vel være omtrent idiotsikker. Men hvor får en tak i en halvliter av dette? Eller finnes det noen andre og enklere triks?

    Bruk poleringsvåks,til bil.To lag.

  3. Hvor mange av oss skyttere står i dårlige innendørsbaner i vinterhalvåret?Er alle klar over hvor farlig det er.Blyforgiftet det er vel et ord som er kjent for de fleste,men de vet kansje ikke hvor farlig det er.Alle skyter ikke like mye,noen skyter kansje en til to ganger i uken i dårlige lokaler,dårlig avsug,lite tilførsel av ny luft.Jeg tror mange har kjent søtsmaken etter en skyttekveld.Ta en blodprøve etter innesesongen er slutt.

  4. Av produsentene på andre siden av dammen, er STI i samme leie som Les Baer og de dyre Kimberne.

    Jeg har ingen erfaring med Kimber, men jeg har lest så ymse om det merket. Er det riktig at Kimber (i hvert fall tidligere!) har hatt litt problemer med kvaliteten. Er det bare en urban legend, en fjær som har blitt til fem høns e.l.? Jeg synes nemlig Kimberene ser riktig så fine ut ...

    Ja!kimberne er riktig fine,kjøpte meg kimber nå i vinter,jaktdepotet.Rett ut fra esken,går det bra.Veldig bra pressisjon.Har ikke hatt noe feilfunsjonering,holder på med prøveladinger,230 gr partisan fmj 45.Mottagelig fra andre kimbereiere cal 45,som har gode ladedata.

  5. Er ikke sikker på om det blir lodda løp eller fittliggende ennå.

    Synes at lodda er penere, men det kommer litt an på hva jeg kommer over.

    J&F har en sabatti med frittliggende løp som kan være aktuell.

    Mener at forskjellen på lodda og fritt løp er en smakssak, hvis man ser bort fra klatringen med lodda løp.

    (som jeg mener ikke har noe å si ved jakt)

    Det er riktig det "kula",jeg tror ikke du vil bli plaget med varmgang under jakt med en kombi.Det er vel skjelden du skyter mer enn ett,eller kansje to skudd under jakt.Oppskyting til storviltprøve er tre skudd.Jeg bruker bare opne sikter,fordel finner raskere det du skal skyte på,ellers må du ha mye trening.

  6. Da min tidligere forhandler og børsemaker ikke lenger er i stand til å hjelpe meg, prøver jeg her. Avtrekkermekanismen låste seg etter at jakta på juletreet var over, får ikke spent hanen, og det virker som det er en bit som er røket av bak avtrekkeren. Tidligere nevnte børsemaker pratet på spesialverktøy, og siden jeg aldri har vært inne i mekanismen søker jeg hjelp til dette.

    Er det noen her med deler eller kjennskap til en over 12 år gammel Dan Wesson, så send meg en PM el.

    Har andre håndvåpen, men den er liksom kongen.

    Søk på google,der finner du mye,Dan wesson 44.

  7. Hvem i Norge forhandler 1911 i 9mm?

    Jeg snakker da om single stack pistoler som Springfield og Kimber. Noen andre?..

    Det må være blånert eller coated, - ikke rustfri.

    Om noen skulle ha noe for salg er det bare å sende avgårde PM.

    Kjøp Kimber på Jaktbepotet i Drammen,det har jeg gjort.Fungsjonerer fra første skudd,og pressisjoner er bedere enn jeg ventet meg.Cal 45. Helt topp.

  8. Fikk tak i ca 100 kg brukte luftgeværkuler (blandet med papp). Dette er vel for bløtt til å støpe kuler av som det er. Noen som har en ide om hva jeg skal tilsette? Tinn vil vel gjøre det hardere, men hvor nye? Antimon? Hvor får man tak i det??

    Har støpt mange tusen kuler cal 38,357,32.Av hjulvekter,vist du slipper de i kaldt vann,rett fra tanga blir de 7-8 prosent hardere.

  9. Nå har æ gjort det igjen :( Kikka for mye på nettet :roll:

     

    Hadde i grunnen bestemt meg for ein CZ SP-01 custom...

    Men etter kikking litt her og litt der så har eg fått litt lyst på ein 1911.

     

    Så viss dykke som har peiling på dette kan sei litt for og imot.

    Å kansje sei nokon gode alternativ til CZen.. Helst ikkje noko dyrare enn customen..

    Jeg vurderte lenge hva jeg skulle kjøpe av 9mm.Hadde besøk av en som hadde med seg cz shadow.Den satt som den skulle i handa,god vekt,tyngdepungt.Den måtte jeg ha.Kontaktet Pedersen,s med forbederet avtr.Har skutt bare geco med den,god presisjon,fongsjonering.

  10. Har en S&W 1911 som jeg har satt Hogue gummigrep på. Det er en veldig god og presis pistol. Har hatt 49serier på 25 meter med den. Bruker 185 grains hulspiss, og 4,8 grain 310 krutt. Da er d fremdeles litt rykk i den, men ikke så mye som med 230 grains fabrikkammo.

    Kan anbefale den pistolen. :)

    Det er mange forskelige S&W cal45.Har sett på winge våpen. Hvilken mod er det du henviser til. Ellers takk for tipset.

  11. Noen her som kan fortelle meg bruksområde for "eikenøtter"? Har en liten eske med slike mini patroner. Og lurer vel egentlig på hva de kan brukes til? Er vel mindre kraftig enn luftgevær også?

    Eikenøtter var veldig inn på femtitallet.Har skutt opp mange eskerav disse.De ble brukt til ekornjakt.Hadde en enkelskudd simson med dasslås mekanisme,denne har jeg også i dag, men den har fått fri.Solgte mange ekornskinn på den tiden,kr 2,50,3,00 pr stk.Eikenøttene gikk bra,skøyt ekorni høyeste tretoppene,one shot,one kill.

  12. Har lyst på og kjøpe cal 45 pistol.Har skutt lite med dette kalibret.Er det noen som har en bred erfaring,som kan gi meg noen anbefalinger &.Jeg har vel det meste av andre handvåpen.Denne skal jeg bare bruke til koseskyting.Setter pressisjon som betingelse.

×
×
  • Create New...