Jump to content

Centerfire

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Centerfire

  1. Husqvarna har hatt høy kvalitet på komponentene. De er kjent for å utvikle sprekk på kolbehalsen, men når børsa er beddet så er dette motvirket. Hvis avtrekket er bra så har eieren spart endel penger, originalavtrekket er ikke for amatører å justere. Avtrekket på min 1651 var skamfert av ukyndige hender og var FUBAR, så jeg måtte ha Timney. Sikringen er av typen avtrekksbrems, men hindrer også hevarmen i å gå opp utilsiktet. Det gjør ikke Timney-sikringen, noe jeg savner.

    Originalkolbene er for lave for meg, og mange nok er enige med meg til at bruktprisene på 1600-serien er lave. Den som kan leve med en lav kolbe, kan gjøre et riktig godt kjøp, som det ser ut til at din bekjente har gjort.

     

    Hva kan man gjøre med avtrekket. Kan det orginale justeres til noe brukbart. Jeg har også en Timney liggende m/sidesikring, men ser at det ikke blir det samme som den orginale skyvesikringen.

     

    Har kommet til at det beste ville være om det orginale vil la seg tune. Men, hvordan og av hvem ????

  2. Her i huset finnes også en eldre Husq - også arvet. Har kommet til at det må være en 1640 MC. Så langt er orginal stokk pusset ned og oljet opp. Ut over dette er det knyttet en del følelser til å bearbeide den ytterligere.

     

    To ting som vil gi en stor forbedring

     

    Sikring: Har liggende et brukt timney med sidesikring, men det viser seg at det vil kreve tilpassing så det gikk ikke smakk på plass. Noen med råd?

     

    Ny stokk: Noen som vil anbefale fabrikat og modell ?

  3. Alt fungere perfekt med denne rifla bortsett fra at jeg ved anledninger opplever at magasinet detter ut ved skudd. Det er nok rekylen som sammen med etter eller annet fenomen som gjør dette. Noe andre som opplevd dette og evt har en løsning på problemet.

     

    Jeg hadde samme problem med min M65 i 30-06. Fikset det ved å slipe frem igjen kanten på magasinet hvor det låses.

     

    Mener du sporet i forkant eller bakkant?

  4. Problemet med at magasinet faller ut kan ordnes ved å bytte til en litt stivere spiralfjær. Du må løsne avtrekkerbøylen, en skrue går ovenifra bak avtrekket, en på skrå underifra foran avtrekker.

    Har sette dette som en mulig løsning. Har strekt fjæra og alt har virket OK, men etter en del skudd så startet det på nytt. Hvor har du skaffet ny fjær ?

  5. Jeg har en variant av M65. Den er antagelig tiltenkt det amerikanske market og stemplet M65 LSA Itacha. Utover selve merkingen ser jeg ingen andre forskjeller i forhold til en skandinavisk Tikka. Alt fungere perfekt med denne rifla bortsett fra at jeg ved anledninger opplever at magasinet detter ut ved skudd. Det er nok rekylen som sammen med etter eller annet fenomen som gjør dette. Noe andre som opplevd dette og evt har en løsning på problemet.

×
×
  • Create New...