Jump to content

roffe

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

roffe's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. De haglene jeg startet innlegget med finnes ikke her i Alta. De var "gode" tilbud på nett. Har imidlertid vært på skytebanen idag og prøvd to andre hagler; en Franchi Falconet S og en Lanber Baron 2083. Franchien er en lettvekter, mens Lanber er normal. Traff flest duer med Franchien, og ifølge en skyteinstruktør, passet den meg godt. I morgen drar jeg og kjøper ny hagle; det ble Franchi Falconet S...hmmm, men prisen ble jaggu litt høyere.
  2. Enig med deg at det viktigste er å treffe med hagla. Har ikke prøvd så mange hagler , men treffer med en Bajkal også. Skjønner jo det kan være lurt å prøve før en kjøper, men sånn er det med det meste, og i hvert fall i områder uten det store utvalget. Av og til får man ikke sjansen til å se eller prøve et produkt og da tar man noen ganger sjansen via nettet og kan få et godt produkt til en fornuftig pris. Det er mye standardsvar ute på slike fora; spør en f.eks om telt på fjellforum er det helsport eller Hilleberg, nesten alltid de dyre merkene. Sånn er det kanskje her også, men vet det ikke da jeg er ny her. Stilte bare et spørsmål ut i lufta. For meg er dette en av mange måter å samle mest mulig informasjon om et produkt jeg ikke har muligheten til å se eller ta på rent fysisk, får så og kanskje "sjanse" litt. Når det gjelder mitt haglevalg, har jeg to som jeg skal prøve til uka, begge Franchi. Først med Franchi Fast Pro, men den er dyrere enn det jeg tenkte. Så en Franchi Falconet S som ser ut som en flott lettvekter til en OK pris. Holdt også i en Sabatti jakt, men den manglet choker. Skal tirsdag på skytebanen med to hagler og det blir spennende. Finner jeg ingen som passer, er sjansen større for en "sjansing" via en nettbutikk...
  3. Takk for svaret ditt. Ja, lite tilbakemeldinger da. Kan det skyldes at prisklassen er så lav? De fleste snakker jo om dyrere våpen som Beretta o.l. Har lest litt her ja, og vet at mange anbefaler å prøve hagla. Bor i Alta og her er ikke allverdens utvalg. De har enten dyre Beretta, eller billige Star, og noen få modeller i mellom. Prøvde faktisk Franchi Fast Pro her om dagen og den er virkelig flott, lett og med god balanse. Fikk også skryt i en test i jakt & fiske. Synes alle Franchi og Beretta har god balanse. MEN for meg handler det også om pris, eller prioritering som noen vil si. For å få noe til en god pris, blir man kanskje nødt til å handle via nettet. Det er enkelt for de som kan prøve alle slags våpen på store forretninger. Inertia Predator til under 6000 ser jo ut som et bra kjøp og vurderer den også. Jeg har ikke funnet noen brukererfaringer om Frankonia Gladius som påstås å være en bestselger. Den kunne jeg tenkt meg å høre mer om.
  4. Jeg skal kjøpe ny hagle fortrinnsvis til rypejakt på fjellet, men det blir også en del jakt på sjøfugl. Da jeg oftest er på lange fjellturer spiller vekta en viss rolle. Har ikke lyst på ei tung hagle, som for meg er over 3,2 kg. Jeg lurer også på en halvautomat og har sett på og holdt en Franchi Fast Pro. Den er bare lekker og passet meg, men så er det valget mellom o/u eller halvauto. Begge har sine fordeler og ulemper. Har til nu jakt med en enkeltløpet Star og den er lett og funksjonell nok med sin 3/4 trangboring. Jeg har bare ett skudd og treffer ofte, men med bare ett skudd Må man sikte nøyere. Vil ikke bruke for mye penger og har tenkt på å legge ut rundt 5000-7000 kr. Det skal være et bruksvåpen og pynt er ikke viktig. Løpslengden er ikke så viktig, men vil gjerne helst ha rundt 70 cm og med 12/76 kammer. Vekt helst under 3 kg, men et knallvåpen på 3,2kg er også aktuell. Jeg har sett meg ut disse våpnene på nettet: 1. Diamond S o/u, 70 cm, 5 choker, 12/76, 3,2 kg m/koffert. Kr. 6890,- hos http://www.wingevapen.no 2. Frankonia Gladius, o/u, 71 cm, 2,9 kg, løse choker. Kr. 5990,- hos http://www.jaktdepotet.no 3. Franchi Inertia predator, halvauto, 12/76, 3 kg, 66 cm, choker. Kr. 5990,- hos http://www.xxl.no/ 4. Smith & Wesson 1000 series, synt. halvauto-gass, 3,2 kg, 5 choker. Kr. 5490,- hos http://www.wingevapen.no Klarer ikke å bestemme meg og trenger noen tilbakemeldinger om erfaringer om disse våpnene. Smith & Wesson har begynt med hagler! og har lest på ei utenlandsk side at de kan sammenlignes med Beretta, men til en mye lavere pris. Kunne vært gøy med noe som andre ikke har... Har utifra hva jeg har lest av tester og diverse nettfora tenkt mest på Frankonia eller Franchi. Kom med erfaringer og tips, rykter osv. Hvilket av de fire hadde du valgt?
×
×
  • Create New...