Jump to content

Ludo

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ludo's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg satte en lyddemper på min 9,3. Det ble kjempe bra.
  2. Hei, Jeg har hatt en Merkel KR1 i 4 år, har fungert helt greit. Har 2 piper, en 9,3x62 og en 6,5x55. Og sadelmontasje. Har skutt elg,rådyr, villsvin og masse blinker med den riflen.
  3. Ludo

    Lyddemper

    Hei, Her kommer det til å bli masse personlige meninger.. Selv har jeg Hausken demper, den lille, total lengde 16cm. Den går 8cm ned på løpet, så denne bygger lite på våpenets total lengde. Den demper selvfølgelig ikke så bra som en større demper, men vil redde hørselen din. Jeg er godt fornøyd med den. Eller du har A-Tec modellene. De er også bra. Men jeg må advare deg mot dempere! Uansett type. Disse kan lett ødelegge løpet ditt. Hvis du ikke skrur av demperen etter bruk, og pusser løp og munning risikerer du at dette korroderer (ruster) utrolig raskt. La aldrig demper stå montert på. Har selv måttet vrake et løp pga dette. Finn den demperen du liker, så blir det bra.
  4. Hallo igjen, takk for alle innspill. Jeg har hatt en ny vurdering, 8x57js ble nevnt her som aktuellt kaliber. Det er ikke noe dårlig kaliber, men jeg havner vel litt i den sære klassen med tanke på ammunisjon i dette kaliber. Det jeg finner sånn kjapt er Norma jaktmatch 8gram kule, Norma Oryx 12gram(omtrent), Selleri&gulrot har noen typer ammo i dette kaliber, så det er muligheter. Men hvordan går det å kappe denne pipa og putte på en demper? Kulediameter og hylsevolum skulle vel tilsi at det er fullt mulig uten allt for stort hastighetstap på kula. Har noen prøvd dette? Har følgende mulighet nå: Tikka M690(lang kasse) med 308win pipe. Denne kan da kappes og gjenges. Ingen lettvekter, men bør fungere. Noen med erfaringer på dette våpen?
  5. God aften Kammerater. Jeg har lenge vært på søken etter den perfekte rifle for skandinavisk jakt. I løpet av mange år har jeg hvert innom mange typer av kaliber og rifler. Det startet med 6,5x55, så har jeg vært innom: 458 win mag, 6,5-06, 308 win, dobbelt rifle, 9,3x62 i hundeførerrifle, 300 Wetherby mag, men liksom aldrig helt fornøyd. Det har vært for tungt, for langt, for kjedelig, for allment, ikke god nok presisjon, fuksjonsfeil etc. Og nå er jeg pokker meg der igjen, hva slags våpen skal jeg jakte med til høsten? Hva skal jaktes lurer du kanskje på? Jo, det er elg, rådyr, hjort og bever. Fugel på topp om muligheten byr seg. Det kan bli lange hold mot 200 meter. Det jeg har lært i denne perioden er at det må være et kurrant kaliber, slik at jeg kan få gode patroner til OK pris. Og i de fleste våpenforretninger. Det må tåle litt juling, det må ha god presisjon. Så jeg lurer på om jeg ikke havner på 308 win igjen. Kanskje jeg skal kappe pipa og sette på en lyddemper? Men da blir den lang igjen, og tung. Jeg må ha kikkert, vanskelig og dømme ku eller kvige på avstand med aimpoint. Har dere noen visjoner angående den perfekte rifle for skandinavisk jakt?
  6. Du kan jo høre med tyri stubben. Der fixes det meste av tre. http://www.tyri-stubben.no/
  7. Lov eller ikke lov. En jeger må tenke seg om, vi vet dette med jakt for mange er et ømtålig tema. Og derfor må vi som jegere bruke fornuft. Den elgen kunne sikkert drives vekk fra husene og felles et annet sted. Jeg synes jaktlaget bør legge seg flate og beklage hendelsen. Avisene blåser dette opp og jegermotstandere vil utnytte slike hendelser. Det er noe med fjær og høner....
  8. Jeg har kjøpt ny jaktradio, en Albecom pro hunter. Den kostet litt mere en 3000 kr. MEN det jeg kjøpte til denne er Bluetooth headset. Og det er bare heelt konge. Det er verdt og vurdere.
×
×
  • Create New...