Jump to content

Græbben

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Græbben

  1. Noen her som jakter I Sølnkletten? Skal jakte der i år, men har aldrig jaktet rein før, så gleder meg meget. Har lest at dyra er vanskelig å jakte på, men da blir det jo bare ekstra spennende!

  2. Vet det sikkert går å lete fram i tråden her, men det gidder jeg ikke. Hvis jeg skal hente hund fra Finland, ordner oppdretter med vaksiner å slik som skal til for at jeg kan ta med hunden til norge? Er det mye papirer å tull med det?

  3. Noen som har tips om noen gode gåseterreng i Fredrikstadområde hvor de selger kort?

    Hvis du tar kontakt med sarpsborg jff så er det ikke umulig at de kan hjelpe deg. Er bra med gås i glomma, oppafor sarpefossen. Jakter selv gås i glomma i rakkestad å er bra med gås her

  4. Hallo folkens. Jeg var ute med en kamerat på bukkejakt i går. Kom en bukk på post, som han skjøt. Når han vomma ut av dyret, så fikk vi se en klump som satt på innsiden av bogen. Den satt fast på ribbena på en måte. Når vi skjærte i klumpen så kom det noe hvitt puss ut av den. Rådyret så ikke avmagret eller sykt ut på noen måte, å klumpen var på størrelse med en halv tennisball. Så spørsmålet mitter da, hva kan det være, å kan man spise dyret?

  5. Sinnsyke tilstander i indre østfold nå.. Har vært oppservert 17 elg i drevet å sånn i et elglag. Et annet et hadde 10 dyr på en gang i drevet. Har jo vært ulv innom og, så kan jo hende at det er grunnen..

  6. Vet iallefall at Mike og mantas er i norge nå. Møtte de i går og fikk igjen et kamera jeg glemte der fra i fjord. De skal være her i to uker, å de hadde med se trofeer fra en gjeng fra Trøgstad som hadde vært der i høst. Det var to meget store hjorte trofeer, + noen mindre hjorter å en gjeng med rådyr.

    Det er blitt helt stille i denne tråden, er det ingen som har vert i litauen i høst som har noe og fortelle.
  7. Kjenner til en episode der en bonde fra Østfold var dritt lei at nabobikkja jaga rådyr på eiendommen hans. En dag tok han rifla skjøt hunden, som døde i smellen. Bonden måtte ut med erstatning til eieren av hunden. Så tror nok ikke de jegerene slipper unna så lett.

  8. Fikk en telefon fra en kompis her om dagen. Hei, vil du være med på hjorte jakt til helga?? JA svarte jeg uten betenkningstid :D Var egentlig ikke meningen å dra på hjorte jakt i år, men når anledningen byr seg så er jeg ikke vond å be=)

    Så nå bærer det av sted til sørgulen i Bremanger til helga. jippi!!!! :D

  9. Er det noen jegere her som har vært hos Brage i det siste? Vært gøy å hørt om det er noe liv der nede om dagen. Kompis av meg var der nede for ca 1 mnd siden å fikk en grisjævel, som bengt sier=) Skal nedover i midten av oktober. Blir jakt på råbukk, dåhjort elgkalv, å gris=)

  10. Som X-force sier. IBEP er en organisasjon av buejegere og de utsteder et sertifikat som delvis fungerer som en slags internasjonal "jegerprøve" for buejegere. Dette sertifikatet er et krav noen steder, andre steder har de egne krav til kurs, eks. Danmark som har sin egen prøve, enkelte stater i USA hvor en må ha statens eget "bowhunter education program" - men heldigvis som her, ikke hvis du har jaktet før det ble innført eller er eldre enn så og så.

    Tror noen stater i USA krever IBEP sertifikatet, og ganske sikkert noen i Afrika.

     

    Er det sann at man må ha egen bue med på kurset?

    IPEB kurset er i hovedsak teoretisk, der er imidlertid en praktisk del, noe avstandsbedømming ol. Og litt skyting, deriblant er det jo skyteprøve, akkurat som det er teoriprøve, for at en skal få IBEP-sertifikatet.

    Da jeg tok det skjøt vi masse i pausene i teorien.

     

    Det forventes nok at en skal ha med egen bue, men jeg gjetter på at en får låne en bue og noen piler om en tar kontakt i god tid og spør pent. Enten av instruktører eller av andre deltakere.

     

    K

    Takk for info. Får håpe det er nok deltagere til ibep i oslo region, så det kan holdes snart

×
×
  • Create New...