Jump to content

Stian T

Members
  • Posts

    145
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Stian T

  1. Flott tiltak ! :D

    Vil også gjerne melde meg på. Er en 18 år gammel student uten alt for god økonomi. Kjøpte for to måneder siden ny salongrifle (cz 455 american 22lr), men har enda ikke hatt råd til å kjøpe sikte. Hadde vært knall hvis jeg kunne satt det 3-9x40 kikkertsikte på den :)

  2. Kjøpte min første rifle av 202 outback her på kammeret :D En pent brukt 202 outback kaliber 30.06 og zeiss 2,5-10x50 på toppen. Senere har den fått en ekstra pipe i 6,5 og ctm 4. Kjenner det svir litt å brenne av alle konf pengene pluss alle jobb pengene på hagle og rifle, men får forhåpentligvis igjen for at jeg kjøpte kvalitetsvåpen med en gang om noen år, siden de holder seg godt i pris hvis jeg skal bytte de ut :wink:

  3. Ja mulig det er slik. Er ikke så godt kjent med kula. Så i avisene at den første delen hadde accubonden like stor sårkanal som rhinoen som hadde mye større diameter, men etterhvert ble den mindre mens rhinoen holdt samme størrelse. Nå skøyt jeg jo kula mot hardpakka aviser og ukeblader, kula fragmenterer nok en del mindre når den treffer et rådyr. Gleder meg hvertfall til å prøve denne i år.

    Har desverre bare prøvd 130 grs, 140 grs til elg har jeg ingen erfaring med.

  4. Fin test, men kan du si noe mer om inntrengningen på de forskjellige? Skjønte at Rhino var best, men hvor langt gikk den inn i forhold til Accubond og Mega?

     

    Lurer dag jeg har tenkt å bruke Accubond på jakta i år.

     

    Accubond hadde ganske bra inntrengning, ikke så alt for langt bak rhinoen, men veldig liten diameter (12 mm), presisjonen i denne er god i min børse og blir nok rådyrkula mi fremover.

    Megaen var som sagt svakt lada, den kom litt lenger enn halvparten av det rhinoen presterte. Til tross for lav hastighet ble jeg overraska over hvor godt megaen holdt sammen. Men kommer til å gi denne mer fart. Alle kulene ble skutt på 100 meter.

  5. Fikk testa noen jaktkuler i 6,5x55 i dag.

    normal_IMG_9534.JPG

    normal_IMG_9540.JPG

    130 grs Accubond lada til ca 805 m/s. Restvekt 85 grs, 65,4 %.

    normal_IMG_9538.JPG

    Lapua Mega 156 grs. Ikke testa farta på denne, men er mildt lada. Restvekt 135grs, 86,5 %

     

    Rhino. Ikke testa farta på denne. Restvekt 100 % på begge.

    normal_IMG_9546.JPG

    normal_IMG_9549.JPG

     

    Kulene er testa i våte aviser + ukeblader. Rhino var overlegen på både inntrengning og diameter. Blir spennende å teste presisjonen på denne kula.

  6. Til tross for lungebetennelse og feber ble det en liten tur i går.

    Gikk en liten stund før det letta et fint storfuglkull på 6 røy mog 1 tiur, her ble èn røy og èn tiur med i sekken :wink:

    Senere på hjemveien møtte vi på kullet igjen og enda en ungrøy ble med hjem :D

    Knallmoro med en slik start på sesongen !

  7. Er det noen som har prøvd 150 grs Rhino i 6,5 til elg? Så den kom bra ut i en test i bladet JAKT, men det var ferdiglada. Noen som har ladedata til denne kula? Den har jo homogen bakpart så mulig det blir litt høyere trykk enn vanlige kuler i samme kulevekt??

  8. Har en beretta ultra light lux. Den veier vel 2,8 med 71 cm løp. er en drøm å ha i skogen på lange turer osv. På banen blir den veldig vinglete, men jeg syntes balansen er veldig bra til å være så lett.

    Rekylen er rimelig frisk selv med 12/70, så at det ikke er i 12/76 gjør meg ingen ting. Trur ikke dyra hadde dødd noe særlig fortere med 12/76.

  9. Gratulerer.Flotte filmer å god skyting..

    Men hvis jeg kan komme med ett lite tips,bruk de duen du skyter som lokkeduer og ikke legg de bak kamo`n.

    Bare å legge de ut å sette en pinne under hodet så det blir løftet litt,eller la det hvile på noen strå fra åkeren.

    Gjerne med vingen ut på noen av de også.

    Er hvertfall noen jeg har funnet effetivt,jo flere lokkefugl jo letter å få de ned.

     

    Hei. Vi prøvde en stund tidligere å legge de ut som lokkefugler med utbredte vinger, men vi sleit med at de "råtna" i solsteiken og fikk en sur lukt. Etter dette tok vi de inn bak kamoen i skyggen :wink: (er forresten med i filmen)

  10. Ble double på meg i dag (geit og kje), kom etter en flott los av beagelen Cæsar :D Følte vi hadde rimelig dårlige odds i dag siden rådyra hørte oss på flere kilometer avstand, men plutselig så løsna det og vi så 7 dyr på under en time :shock: Mulig noen var de samme som vi så tidligere, men uansett vanvittig morro :D

    Skitt jakt !

  11. Positive:

    Liten vekt

    Utskiftbare løp

    Presisjon

    Løst magasin (for de som liker det)

    Fyldig grep.

    Bra avtrekk

    Lydløs sikring

     

    Negative:

    Bråkete når en skal trykke inn magasinet. (klikk)

    Ikke samme treffpunkt når du bytter løp som bl.a blaser har.

    Alukassse (om dette er en svakhet aner ikke jeg siden jeg ikke har skutt så mange skudd med den)

    Uvant sikring (tilvenningssak)

  12. Ser nicked ditt er sauer 202 outback. Går ut fra at du har ei selv :D og har du eventuelt målt rifla hva den veier med kikkert?

     

    Den har han nok solgt til meg :D Med 50cm løp og leupold qr montasjer veier børsa 3005 gr med reim. Med zeiss diavari 2,5-10x50 og atec ctm4 veier alt 3885 gr :wink:

    Balansen er veldig bra, ikke framtung med så lett demper og i kaliber 6,5 så er smellet nesten ikke merkbart :)

    Har ikke skutt så mange skudd til at jeg kan si noe om jeg merker forskjell siden det er alu kasse, men foreløpig fungerer den flott.

×
×
  • Create New...