Jump to content

Stian T

Members
  • Posts

    145
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Stian T

  1. Håper å få jakta litt due i år hvis jeg får tid. Ble lite jakt i fjor, men kan jo legge ved en liten film fra jakta 2009
  2. Min er 16 mm ved munningen.
  3. Flott tiltak ! Vil også gjerne melde meg på. Er en 18 år gammel student uten alt for god økonomi. Kjøpte for to måneder siden ny salongrifle (cz 455 american 22lr), men har enda ikke hatt råd til å kjøpe sikte. Hadde vært knall hvis jeg kunne satt det 3-9x40 kikkertsikte på den
  4. Stian T

    Lokking av rev.

    Fikk skutt en fin hannrev i natt etter 25 minutter lokking med pee wee fløyta. Falt i smellen med 130 grs Accubond på ca 100 meter.
  5. Kjøpte min første rifle av 202 outback her på kammeret En pent brukt 202 outback kaliber 30.06 og zeiss 2,5-10x50 på toppen. Senere har den fått en ekstra pipe i 6,5 og ctm 4. Kjenner det svir litt å brenne av alle konf pengene pluss alle jobb pengene på hagle og rifle, men får forhåpentligvis igjen for at jeg kjøpte kvalitetsvåpen med en gang om noen år, siden de holder seg godt i pris hvis jeg skal bytte de ut
  6. Ja mulig det er slik. Er ikke så godt kjent med kula. Så i avisene at den første delen hadde accubonden like stor sårkanal som rhinoen som hadde mye større diameter, men etterhvert ble den mindre mens rhinoen holdt samme størrelse. Nå skøyt jeg jo kula mot hardpakka aviser og ukeblader, kula fragmenterer nok en del mindre når den treffer et rådyr. Gleder meg hvertfall til å prøve denne i år. Har desverre bare prøvd 130 grs, 140 grs til elg har jeg ingen erfaring med.
  7. Accubond hadde ganske bra inntrengning, ikke så alt for langt bak rhinoen, men veldig liten diameter (12 mm), presisjonen i denne er god i min børse og blir nok rådyrkula mi fremover. Megaen var som sagt svakt lada, den kom litt lenger enn halvparten av det rhinoen presterte. Til tross for lav hastighet ble jeg overraska over hvor godt megaen holdt sammen. Men kommer til å gi denne mer fart. Alle kulene ble skutt på 100 meter.
  8. Fikk testa noen jaktkuler i 6,5x55 i dag. 130 grs Accubond lada til ca 805 m/s. Restvekt 85 grs, 65,4 %. Lapua Mega 156 grs. Ikke testa farta på denne, men er mildt lada. Restvekt 135grs, 86,5 % Rhino. Ikke testa farta på denne. Restvekt 100 % på begge. Kulene er testa i våte aviser + ukeblader. Rhino var overlegen på både inntrengning og diameter. Blir spennende å teste presisjonen på denne kula.
  9. Stian T

    Accubond

    From the album: Rifle

  10. Stian T

    Lapua Mega

    From the album: Rifle

  11. Stian T

    Accubond

    From the album: Rifle

  12. Stian T

    Rhino

    From the album: Rifle

  13. Stian T

    Rhino

    From the album: Rifle

  14. Til tross for lungebetennelse og feber ble det en liten tur i går. Gikk en liten stund før det letta et fint storfuglkull på 6 røy mog 1 tiur, her ble èn røy og èn tiur med i sekken Senere på hjemveien møtte vi på kullet igjen og enda en ungrøy ble med hjem Knallmoro med en slik start på sesongen !
  15. Jeg bor i Kragerø og har vært på skåtøy mange ganger. Har aldri jakta der selv, men som jeg kan huske så hadde de en kvote på 12-13 dyr der for noen år siden som ble satt opp til 29 dyr grunnet at det var så alt for mye der.
  16. Noen som har forslag til ladedata til rhino 150 grs kula?
  17. Er det noen som har prøvd 150 grs Rhino i 6,5 til elg? Så den kom bra ut i en test i bladet JAKT, men det var ferdiglada. Noen som har ladedata til denne kula? Den har jo homogen bakpart så mulig det blir litt høyere trykk enn vanlige kuler i samme kulevekt??
  18. Har en beretta ultra light lux. Den veier vel 2,8 med 71 cm løp. er en drøm å ha i skogen på lange turer osv. På banen blir den veldig vinglete, men jeg syntes balansen er veldig bra til å være så lett. Rekylen er rimelig frisk selv med 12/70, så at det ikke er i 12/76 gjør meg ingen ting. Trur ikke dyra hadde dødd noe særlig fortere med 12/76.
  19. Passer disse til spade hevarmen til sauer 202 ?
  20. Stian T

    Svartkrutt

    From the album: Håndvåpen

  21. Hei. Vi prøvde en stund tidligere å legge de ut som lokkefugler med utbredte vinger, men vi sleit med at de "råtna" i solsteiken og fikk en sur lukt. Etter dette tok vi de inn bak kamoen i skyggen (er forresten med i filmen)
  22. Er ikke helt sikker, men mener at det var sauer 202 outback og tikka t3 med demper.
  23. 2 tiur (3,4 og 4,2 kilo) 3 Røy 2 Orrhaner 1 Orrhøne Ca 15 duer 3 silender 5 kvinender 2 måker 3 kråker 2 rev 1 bever
×
×
  • Create New...