Jump to content

375

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

375's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. 375

    Garmin Astro

    Her stiller Videlgen to gode spørsmål: Har et par ting som jeg lurer litt på i dette innlegget (har forkortet en del) 1.Hva er egentlig MURS tekn ? måten den skifter på ?? 2.Hva vil det egentlig bety i praksis med bare en kanal ? kan bli rimelig fort kaos med en kanal ! 1. MURS Forkortelsen MURS står for: 'Multi-Use Radio Service (MURS) is a two-way radio service......' og er fem FREKEVENSER som er frigitt til Hobby og fritidsbruk i USA, Canada og Alaska. Maks effekt er 2w, repeatere er ikke tillatt. MURS har ikke noe med skifting av frekvens å gjøre, men er en samling frekvenser. Astro fra USA bruker alle disse 5 frekvensene og deler hver frekvens opp i 10 tidsluker /kanaler (akkurat som mobiltlf) og det er derfor god plass til alle. Dette er vel et av Astroens største fortrinn. En godkjent Astro kan bytte frekvenser så my den vil, forutsatt at den bruker frekvenser P&T har godkjent til peiling. Astro fra USA er ikke tillatt brukt i Norge pga at andre kan ha konsesjon på disse frekvensene og bruker dem til næringsvirksomhet eller annet. 2. I praksis En Astro fra USA har mulighet til å adressere 50 forskjellige hunder ( 5 frekvenser x 10 tidsluker) 10 av disse kan peiles samtidig med både kompassfunksjon, kart og sporlogg. dette er vel mer enn de fleste av oss greier å holde styr på, men det er jo fint å holde oversikt over alle hundene på jaktlaget samtidig ( og naboens ???) En norsk / svensk Astro med bare en frekvens (10 tidsluker) kan adressere 10 hunder og peile alle samtidig. Det kan nok bli lite i jakttette områder. Med de gamle analoge peilerene kunne vi høre forskjell på lyden og kjenne igjen vår peiler, med digitale peilere er det peileren som kjenner igjen. Det finnes jo 3 frekvenser til peiling godkjent i Norge ( omr 142 mHZ) og 7 frekvenser i Sverige (omr 152 mhz) jeg er derfor litt forundret over at ingen av disse tas i bruk til Astro-peiling. Jakta nærmer seg folkens, tren hunder, ta noen turer på skytebanen og..... Sørge for å ha peileren i orden !
  2. Jeg har skutt ganske mange elger med 338WM, prøvd mage kuler,nosler-250, woodleigh-250, swift-250 og swift-275. samt et utall andre til trening. Woodleigh er for myk synes jeg, ekspanderer altfor mye altfdor tidlig. Nosler ga også en del kjøttødeleggelse, men var faktisk ikke så gal. Swift 250 var bra (830 m/s) Swift 275 (800 m/s) ekspanderte litt tregt, elgene løp 200m. Boret et lite hull ( -4 grs) i kula, med et senterbor, 2,5 mm i en dreibenk. Ble helt perfekt !
  3. 375

    Garmin Astro

    Jeg tror ikke den nors/svenske utgaven kommer til å overta for den opprinnelige modellen, til det er det for mange spørsmål: 1. De amerikanske har 5 forskjellige frekvenser å velge i mellom, de norsk/svenske har 2, dvs lett å bli forstyrret, ved at det er andre hunder på samme frekvensen. 2. frekvensområdet er forskjøvet ca 4 mhz i forhold til opprinnelig design. dette krever endring av utgangstrinn, antenner +++ hvis det skal gjøres 'helt etter boka' det spørs hvor mye av designarbeidet garmin har gjort omigjen for de volumene vi kommer til å kjøpe i Norge og Sverige. 3. Det har vært begrensninger i hvor stor senderstyrke en kan bruke i telemetri, usikkert om de norske har samme utgangseffekt som de fra USA. 4. De første senderene DC20 krevde mye ombyggging for å fungere skikkelig, det ser ut som Garmin har sett dette problemet og gjort mange endringer på DC 30. vi får håpe at denne modellen er mer robust og har løst problemene med rekkevidde og GPS-dekning / forstyrrelse. Enig i at det bør være mulig å finne et konfigureringsprogram for Astro som gjør at vi både kan endre frekvenser og språk i menyene. Jeg har lett mye på nettet etter Garmin programmerings kit, men har ikke funnet det. (ennå...)
  4. 375

    Garmin Astro

    Jeg har fått hjelp til å bygge om min peiler. Solid utførelse på halsbåndet, lang antenne både på båndet og mottageren, målt rekkevidde på over 20 km !
×
×
  • Create New...