Jump to content

bjønnen

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

bjønnen's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Prøvde børsa på banen idag, og måtte faktisk stille 6 cm ned.. Om det var innbillning eller dagsformen skal vere usagt, men syntes faktisk at børsa samla betre idag enn tidlegare....
  2. Har lyst inn i løpet og såg ikkje noko messingfarge. Bare svart og grått. Ta ein siste sjekk med Greenbore når ny pussestokk er i hus. KG12 vurderast eventuelt etter det. Men såg viktigheten av å pusse med raudsprit og olje etter Greenbore, vart nokre rustflekkar rundt om på rifla der eg hadde søla Greenbore og ikkje fått tørka det vekk. Men attende til det med trykk og hastighet, dvs at anslagsenergien varierar veldig i same børse avhengig av puss/vedlikehald? Og børser som td Krag må vere veldig nøye med puss/vedlikehald pga høgare trykk og hastighet ved mykje mantel? Uansett, det blir spanande å prøve rifla nå, mtp forandring i treffpunkt.
  3. Då blir det å sjekke pipa med lykt og lapp i morgo, samt kaupe ein annan pussestokk. Eventuell mantel i pipa vil ha raud farge?
  4. Då er det bare å fortsette pussinga. Pussa eit par timar idag også, men fortsatt like blått.. Like mykje blått nå som tidlegare. Litt av eit prosjekt... Kan forresten pussestanga reagere med "luriumet" og gje blåfarge? Men OM løpet blir reint for mantel, så vil treffpunktet forandre seg i og med at hastigheten då vil bli lågare?
  5. Hei. Etter mange år som ein passiv brukar, prøvar eg meg no som ein aktiv brukar. Eg har litt same problem som trådstartar. Eg har ein mauser i 30-06 (trur det stod 1943 på den). Eg har skote ca 300-400 skot med den. Kor mange skot den har gått før eg fekk den, veit eg ikkje. Eg har tidlegare kun pussa med olje. Etter å ha lese ein del trådar her inne, så har eg blanda ei flaske med Greenbore. Eg har pussa 4 kveldar no med MANGE lappar og proppar. Men lappane og proppane er fortsatt blå etter ein tur i pipa. Vil løpet bli reint, eller er det eit håplaust prosjekt med ei gamal børse? Kanskje eg bør blande meg Eds red og pusse med også?
×
×
  • Create New...