Jump to content

pabe

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pabe

  1. pabe

    9mm blyammo

    I øyeblikket er kulefangeren på Ekeberg IKKE godkjent for helmantel, men den oppgraderes snart slik at Politiet kan skyte der. Men - når de elektroniske skiver tas i bruk vil det allikevel bare være lov med blykuler. Det blir bulk i stålramma med helmantel når folk ikke treffer duken, og det er det dessverre for mange som gjør. Det man får kjøpt for tiden i Oslo-området, såvidt jeg vet, er S&B LRN 124gr, og den går dårlig i mange pistoler; dessuten er den skrekkelig dyr: kr 2.70/skudd ved kjøp av 1000 Før solgte XXL Fiocchi 9mm LRN 123gr Gas Check, men det har de sluttet med ubegripelig nok. Det er en mye bedre patron; går bedre i mange våpen som ikke liker S&B, soter mindre, har gas-checken som gir mindre blybelegg i løpet osv. Attpåtil var den iallefall ikke dyrere enn S&B...
  2. Ettskuddsmagasin er nok den sikreste løsningen; det er ektrautstyr som ikke koster allverden. Men jeg har hørt at det går an å bruke 5-skuddsmagasin også, dersom man bare lader med 1 skudd. Det er opp til dommerne om de tillater deg å stille med 5-skuddsmagasinet.
  3. pabe

    Morini cm22

    Jepp, Børselars forhandler Morini. Jeg vet at han har lyst til å satse mye mer på det enn tidligere.
  4. Nja, jeg er ikke helt sikker. Jeg tror .22LR er forbeholdt junior-klassene... Men, kal .222 er helt sikkert tillatt. Selv skyter jeg med kal .223. Det er Jaktfelt vi snakker om. Når det gjelder Elgbane og en del andre disipliner, er 6.5mm (altså "storvilt"-patron) et minimumskrav.
  5. Oslo Jeger-og Fiskeforening organiserer Jegerprøvekurs også: http://www.oslojeger.no/
  6. Jeg har en slik P240 selv, importerte den fra Nederland. HELT strøken, bortsett fra skjeftet som var litt gammelmodig. Det fikset jeg med et splitternytt Nill skjefte, og nå er hele pistolen nesten som ny... Som grovfeltpistol helt makeløs - men noe vinglete på banen (iallefall for meg ). Tung er den også, noen få gram fra maksvekten.
  7. NSF (som eier Løvenskioldbanen) har en avtale med Politiet. Politiet har adgang til pistolbanene hver eneste hverdag på dagtid, og de blir flittig brukt. Masse hylser ja; før var det .38 GFL hylser, det blir vel 9mm hylser etterhvert. Sålenge de bruker vanlig GFL 9mm ammo er det greit, men dersom de går over til miljøammo med Berdanhetter forsvinner den fordelen. Det er ulemper: det er en del "spenstig" skyting som politifolkene gjør, og det sliter på anlegget...
  8. Klubben bestilte fra Rink: http://www.formgriffe.de Kostet €168
×
×
  • Create New...