Jump to content

aslebaraa

Members
  • Posts

    187
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by aslebaraa

  1. Da var første rullen ferdig. Fulgte oppskriften til TS ganske så slavisk med unntak av at jeg brukte en morter til å knuse litt krydder til en blanding. TS skrev også at den ble litt lite salt så min lå til tørrsalting i 2 døgn.

     

    Pros:

    Rullene får veldig fin konsistens selv uten noen form for gelatin.

    Miksen av vanlig kjøttdeig og Elg kjøttdeig funker fint. Her kan man sikkert bruke bare Elg om man vil, men muligens vil rullen bli løsere av dette.

    Smaken er topp og som TS skriver, ikke vær redd for ha godt med krydder i. Samme gjelder løken.

     

    Cons:

    Jeg saltet i 2 døgn. Det ble litt mye etter min smak, men ser at 1 døgn nok er litt lite så neste parti blir litt over et døgn.

    Er usikker på om Saltpeteret setter smak. Rullen min fikk et hint av rødfarge i midten, men form å farge på rullen slik den er synes jeg er helt ok. Kommer til å bruke en 1/2ts med saltpeter i neste parti.

     

    Konklusjon:

     

    Dette var en kulinarisk opplevelse i smak og konsistens til brødskiven. Jeg prøvde den også med et strøk grov sennep på. Det ble ikke feil 8)

    Mat som er så enkel å lage at jeg må følge med at ikke Elgbikkja starter opp med masseproduksjon :winke1:

  2. Jegermeisteren :)

    Jeg skapte meg litt enfoldig med tanke på stangskytingen.

    Mine første stangserier var med M67 i 308 og vanlige metallklipps og det funka jo fint og billig.

    Så en liten runde innom en lånt STR.

    Mest har jeg vel skutt med AG og 416 som jo er kjempebillig da forsvaret betaler 8)

     

    Det jeg prøvde å få fram var denne i mine øyne dårlige patenten på R8 og magasin. Avtrekkeren sitter jo for svarte @#$&¥£@#$ svingende fast i magasinet.

    Og prisen!! Jo fra 4.500,- til 8.000,- per stk!!!!!

     

    Skal man skyte litt felt i jegerklassen eller enda værre "litt alt muligrart jeg lager til borti myra" i LH- Gruppa her oppe, ja så trenger man fort et par magasin som helst tar 5-6 skudd minimum 4+1...

     

    4.500,- x 3= 13.500,- eller hva med 8.000 x 3= 24.000,- bare i magasin. :overrasket: Selv om man piiiiip penger, så blir du sår i baken av disse prisene.

    Har taffset på en R8 og husker ikke om magasinene er tett. Hva skjer når du dropoer dette i sanden på et dobbelhold på felten i jegerklassen? Har du da 8.000,- spenn av et knasende avtrekk?

     

    Men la oss si at du har brukt 24.000,- på magasin og skyter en tja 4siffret antall skudd i året og har en fint tunet høyrefinger (tørr ikke tenke på links en gang) vil 3 forskjellige avtrekkere gi 100% identisk avtrekk? Tror ikke det er mange om noen som sitter på den kunnskapen.

     

    Og da har jeg ikke vært innom sikkerheten. Om det finnes en teoretisk og praktisk mulighet for at et system som er delvis eller wtf..i lås eller hva det er som gjør disse fatale episodene skjer, så er det jo med Murphys lov alltid bare et spørsmål om tid.

     

    Andre børser havarerer jo også, men ikke med normalpatroner grunnet dårlig laddegrep etc.

     

    Det er jo grunnløst og diskutere!!

     

    Eksempel...denne bilen er noe av det bedre, men om fingrene dine skulle glippe på nøkkelen under start så kan den eksplodere og ta med seg halve ansiktet ditt + pluss at 4 nye dekk koster det samme som 4 nye biler....løp å kjøp

  3. Når selv DFS i beste sendetid finner plass til folk i uniform med tjenestevåpen, tror jeg dere overdriver problemstillingen en smule.

    Når NM Langhold (burde hete noe annet) får Forsvaret som hovedsponsor, så slipoer de nok til der også. DFS og forsvaret er hånd i hanske. Derfor ser du dem i beste sendetid, men M67 har nok rett. Best ha et klart skille...

  4. Løfter denne :)

     

    Har 1:10 twist i Schultz & Larsen pipa til Classic DL'en, så tror nok 180gr kula blir for lang i 7mm Rem Mag'en, så tenker på å prøve 150gr kula. Ser nå at de oppgir en bc på .526 på denn 150gr 7mm kula.

     

    Noen som har erfaringer?

  5. Ja bc'en kan virke uvanlig høy, men litt skyting vil fort avsløre virkeligheten.

    Twisten fikk jeg oppgitt av Schultz & Larsen til 1:10" for 7mmRM pipa og 1:210mm for 6,5x55 pipa.

     

    Ja det blir vel som dette med smaken og baken 8) Den er delt. Nå har jeg jo enda ikke fått 7mm i hus så alt er jo bare synsing og teori :P en så lenge, men det som er med 300wm min er at den er i en M98 som jeg etter mye sliping og dreing i knallhard settherding har mekket om til 300wm fra 308 win. Dette er beddet ned i en stokk med svinerygg. Svinerygg passer bare til en ting og det er åpene sikter.

    Rekylen treffer høyt på kolbekappa fra liggende skyting og gir dårlig rekylopptak i skulderen og børsa vipper mye opp så man merker det i kinnbenet etter en del skudd. Med lyddemper er den selvfølgelig ikke så ille, men på elgjakt er lyddemper noe herk da den tilfører lengde og vekt. Om jeg ikke selger børsa, så kommer den nok ned i en mere klassisk rett stokk.

     

    Når det gjelder rekyl og kuler så vil det jo klart være en forskjell på 160'ich kuler og 200'ich kuler, men den helt store forskjellen tror jeg ikke det er. Er jo samme hylsa, men fordelen ligger vel på 7mm sin side :)

     

    200gr Barns XLR er en svær kule selv til 300wm. Har ikke prøvd denne selv, men hvilken twist har du som stabiliserer denne? Mitt løp er ei Shultz & Larsen pipe med 1:10 twist og den likte de lange 208gr A-Max'ene godt, men bare på max lengde ca. 0,7mm fra bommen og da er patronene for lang for magasinet i M98, så den må mates 1 og 1.

     

    Kan jo like godt ta å banne litt i kirka å si at jeg har skutt mest elg med 200gr Sierra GK i min 300WM. Går fint igjennom bog og bogbein, men stopper i lungene selv på kalv. Aldrig gjennomskyting. Litt voldsomt og komme fram til dyrene og finne lungene liggende foran dyret. De fleste detter rett ned eller innen 10-20 meter etter og ha hostet opp lungene. Litt blodslått på inngangen, men ikke noe problem.

    Denne 200 GK har også god bc på over 0.5. Dette med fravær av gjennomskyting var mitt mål da jeg har løshund.

    Oppnår også det samme resultatet med 165gr A-Frame i full fart, men da står kula mot skinnet på utgangssiden på 1 1/2års dyr. Vil tro den går gjennom kalver. Spesielt om holdet strekker seg mot 200meter++.

     

    200GK'en går ikke gjennom selv på langt hold, dvs 300meter. Har ikke prøvd den på lengere hold på dyr. (Nb felling av skadeskutt dyr)

  6. Nye Nosler Accubond Long Range 168gr 7mm har en oppgitt Bc på 0.652 og

    Nosler Custom Competition 168gr 7mm har en Bc på 0.520.

     

    Dette kan være en grei startpakke å prøve. Finne en presis ladning for AccuLR'en og bruke samme kruttvekt for CC'en til mengdetrening.

    Litt avvik på Bc, men prismessig er jo dette en fornuftig combo. Ellers så må man se seg om etter en annen kule for mengdetrening?? 8)

     

    Litt leking i shooter med 168gr Berger VLD som er den som er nærmest AccuLR'en i bc viser 2200joules på 550meter med 640m/s. Dette med en tenkt V0 på 900m/s (Nosler fikk 914m/s i et 60cm Pacnor løp. S&L er 65cm). Vet faktisk ikke hva som kan levere det samme med så lite rekyl.

     

    300WM'en min er kjilen på konsist rekylopptak og sparker mere en godt nok når man har litt vrien skytestilling i felten. Denne børsa gir store utslag på presisjon når rekylopptaket blir dårlig samt at man må opp på 210gr AccLR for å få samme Bc. Tung kule gir mere rekyl.

     

    Er 7mmRM det ultimate?? :mrgreen::overrasket::lol:8)

  7. Med fare for å starte en 6,5x55 diskusjon så har jeg gonger stående ute på 370m og 470m og planlegger og sette ut på 600m og 700m, men dette er skyting fra altan min og 6,5x55'en går veldig pent på gongen på 470m bare jeg bedømmer vinden korrekt. 6,5'en vil nok gjøre en pen jobb på 700m også.

     

    Planen for 7mmRM var å strekke holdet til 1000+, derfor spørsmålet ang hylser. Har hørt at det er stor forskjell på volumet i de forskjellige hylsene og selv med min finurlige RAM for å huske alle mulige detaljer vedrørende kuler og krutt, så kan jeg ikke huske hva som ble sakt her. Mener at Norma og faktisk Remington ble nevnt som hylser med stort volum, mens winchester (som jeg ellers pleier å like av overdammen hylser) hadde dårlig volum. Hylsene vil få en del å si da jeg nok må sortere dem litt nøye og sikkert krype til korset og gløde halser :(

     

    Når det gjelder kuler så vil vel min riflestigning begrense de tyngste og muligens beste kulene.

    Når det gjelder jakt så er det jo ikke så forferdelig nøye om jaktkula flyger som fa..., men det gjør jo ingenting om den gjør det og da er Accu'en et alternativ. Mener at det sto noe i en flik av det siste jakt om en BC på over 7 på den du nevner Sauer 150..., men vil den bli for lang i mitt løp med 1:10 twist?

  8. Hei folkens :D

     

    Om alt går etter planene så har jeg snart et 7mm RemMag løp med 1:10 twist i hus. Kjenner ikke dette kalibret annet en fra utallige artikler i bøker og blad.

     

    7mmRM er vel mest kjent som en magnum med brukbare langholdsegenskaper og håndterbar rekyl.

     

    Leter nå etter en kule man kan mengdeskyte litt med, men samtidig strekke litt lengere ut en min 140MK i 6.5x55 pipa til samme riggen. Da er også en jaktkule med langholdsegenskaper noe jeg ser etter. Tenker på elg.

     

    Mye å velge i er vel problemet jeg har støtt på. Noen som har kombinasjoner og anbefale? Tar også i mot råd vedrørende hylser. Har hørt at det er stoor variasjon på godstykkelse ute å går mellom de forskjellige fabrikatene.

     

    Håper det er noen kloke hoder som har litt erfaringer å dele :)

  9. Hei.

     

    Har prøvd å finne en oversikt her på webben, men er nok ikke den beste på å søke fram ting, så er det noen som vet av en oversikt over riflestigning til S&L løp? Har en Classic DL.

     

    Har selv en pipe i 6,5x55 og 7mm RemMag på vei, men klarer ikke finne stigning på disse.

     

    Om det ikke finnes en ren overikt der ute, så kunne vi jo prøve å lage en.

  10. Hei folkens :)

     

    Noen som kan svare meg på noen spørsmål 8)

     

    1. Hvor mye tyngre/lettere blir denne børsa med KKC stokk?

    2 Hva er korteste lengde man kan få på standard KKC stokk ala den som leveres med pakken fra jakt og friluft?

    Tenker på lengde fra bak kappe til avtrekker når alle innleggsskiver er tatt bort.

     

    mvh

    Asle Baraa

×
×
  • Create New...