Jump to content

stian1991

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by stian1991

  1. Hei. Har en 10 mnd grå elghund som vi slipte på elg i går. Han loser på sporene 200-300 meter bak elgen. Hva kommer dette av. Brukte han som bandhund under jakta med mange fine opplevleser. Fulgte spor lenge men fikk ikke kontakt med elg, virket som han ble frustrert når vi stoppet opp litt og begynte og lose. Virket som det samme skjedde igår når han ikke fikk kontakt med dyrene. Hva kommer dette av? Han har ikke hatt kontakt med levende elg før. Dette var første gang vi har slupet han på elg. Har fått tips om at vi må prøve og slippe han på elg, slik at han får kontakt med elg.

     

    Mvh stian

  2. Ja, du skal kjenne god motstand. Kommer vel litt ann på utvekslinga på pressa og hva slags patron det er snakk om, hvor tungt det er. Viktig å smøre.

     

    takk for svar , ble litt usikker siden det var bra med motstand :D

  3. hei. har nettopp fått meg ladeutstyr, og har starte og presset noen hylser, skal det være mye motstand når man presser hylsen opp i sizing dien? har stilt den inn slik som det står bestkrevet.

  4. kan man bruke 224 kuler i kaliber 223?

     

    har prøvd og ladet med en hornady 55 gr FMJ (224), får ikke tatt ladegrep med denne kulen i min 223, hvorfor?

    kulen er sett nok ned i hylsen, så den er ikke for lang.

  5. Grunnen til at folk ikke har svart deg ennå er kanskje at du har spurt både for vagt og for omfattende. Prøv heller å spesifiser hva slags våpen og kaliber du har, så kan det hende det kommer noen tips.

     

    Forøvrig: Hagl str 2-4 for både gås og hare, da er du safe. Rifle: Finkaliber = blyspiss, grovre (6,5 og opp) = helmantel.

     

    Finnes mange tips om slikt allerede her inne (et sted).

     

    obs glemte og skrive at det var til en howa kaliber 223 :mrgreen:

  6. får man bare howa i 1:12 stigning? så dere tror at jeg vil klare meg med 1:12 stigning, hvist jeg skal jakte rev, kråker og litt rype? blir og bruke mest fabrikk ammo nå med det første, men skal kanskje innvestere i ladeutstyr etterhvert.

×
×
  • Create New...