Jump to content

TBO

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

TBO's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. TBO

    Kryssdominant

    Hva som har skjedd her? Ser ut som den siste posten har forsvunnet, og de tre siste bokstavene i alfabetet vises ikke. Uansett, lurte paa om det jeg opplever er normalt, eller et normalt avvik. Forslag til hvordan hjernen kan trenes opp til aa undertrykke bildet fra det svake oeyet forresten?
  2. Jeg fant ut at jeg var kryssdominant da jeg skulle ta jegerprøven for et par år tilbake. Dette bydde også på utfordring da jeg begynte med pistolskyting for noen måneder siden. Jeg har brukt å lukke det venstre øyet, men tenkte at jeg heller kunne lære meg å skyte med venstre hånd i stedet. Under skytetrening, da jeg prøvde å skyte med begge øyene oppe, klarte jeg ikke å fokusere på kornet. Nå har jeg prøvd meg litt fram ved å peke på punkter, og oppdaget at jeg ser dobbelt! Hvis jeg fokuserer på tuppen av pekefingeren, blir målet dobbelt, skifter jeg fokus og ser på målet, blir fingeren dobbel. Noen som har det samme problemet, og vet hva som eventuelt er årsaken?
  3. Da kom tråden på riktig plass også. Vi er begge over 21 år og bor i Trondheim. Onkelen min snakket om en pistolklubb på Melhus som har sikkerhetskurs til lavere pris i forhold til Trondhjems pistolklubb. Jeg for min del kunne tenkt meg innmelding i sistenevnte ettersom den er lokalklubben, ganske stor, og har nærliggende skytebaner. Angående kaliberet .45 ACP; Ser at militærfelt tillater kuler med en diameter opp til 11.25mm, som også er, som jeg har forstått det, grensen for hva som er tillatt å erverve etter det nye forbudet kom. En kilde som jeg har sett på hevder at kulediameteren på dette kaliberet er 11.5mm. Er det et unntak? Når det gjelder Colt M1911, ser den ut til å være for stor i forhold til våpenmålene som er tillatt. Lengden på dette våpenet er 210mm. Jeg mener å ha lest at 185mm er maks. På en annen side så er det flere forskjellige varianter av denne pistolen. Mulig at en eller flere oppfyller kravene. Takker for velkomst og svar.
  4. Jeg har en onkel som har lyst til å begynne med pistolskyting, og samtidig ha med meg. Jeg er interessert, men har noen spørsmål som jeg håper at noen her inne kan svare på. Jeg har forstått det slik at alle som begynner med dette må igjennom et sikkerhetskurs. Etter dette så har man en prøvetid på 6 måneder i klubben før man eventuelt taes opp som hovedmedlem i klubben og kan erverve sitt eget våpen. Jeg ser at det konkurreres i flere forskjellige grener med alt fra fine til grove pistoler og revolvere. Et av spørsmålene er om man i løpet av denne prøvetiden på 6 måneder får prøve det som sporten har å by på, eller om man må vente til man er tatt opp som hovedmedlem før man får bruke grove pistoler. Jeg synes feltskyting virker mest interessant. Jeg kunne også ha tenkt meg å prøvd flere anerkjente pistoler, typisk militærvåpen som f.eks. Walther PPK og Colt M1911. Jeg har lest litt om de forskjellige konkurransegrenene og ser at det er våpenspesifikasjoner å forholde seg til. Ut ifra disse så ser det ut som f.eks. Colt M1911 (.45 ACP) er for stor/kraftig i forhold til det som er tillatt. Noen som kan bekrefte eller avkrefte akkurat det? Hva må man regne med å betale for å drive aktivt med denne sporten/aktiviteten? Tenker spesielt på investering i våpen (ett til å begynne med etter 6 måneder, sannsynligvis en klassisk, grov militærpistol), løpende kostnader på ammunisjon og baneleie? Har man våpenlisensen på livstid, eller er det et krav om at den skal fornyes innen en viss tid, og at man må ha opprettholdt et visst aktivitetsnivå i denne perioden for å fortsatt kunne erverve våpenet og bruke det på bane? Redigert: Ser at denne tråden egentlig skulle ha vært plassert i en annen kategori, litt lenger ned på hovedsiden.
  5. Å skifte tema til subsilver2 var noe av det første jeg gjorde, men etter at jeg fikk vite at siden kommer til å oppdateres rundt det som er hovedtemaet, synes jeg det er bedre å bli vandt til det med en gang. Jeg får omformulere det punktet som var uklart; Ved siden av hver eneste post på høyre side, er det grunnleggende informasjon om den som har postet. Normalt sett så er denne kolonnen på venstre side. Dette er praktisk fordi vi leser fra venstre mot høyre, noe som gjør at denne grunnleggende informasjonen er det første som man ser. Jeg mente derfor at denne kolonnen burde være på venstre side her inne også, men etterhvert som jeg leste noen tråder, la jeg merke til at det er lettere å holde fokus på det som er viktig, nemlig teksten, når kolonnen står på høyre side. Jeg har derfor endret mening, og synes oppsettet er flott. Det ser forresten ut som bakgrunnsfargen er tonet ned. Det er mye bedre å lese i dag.
  6. Til min store overraskelse så oppdaget jeg i dag at sluttstykket var nedlagt, og det ser ut som denne siden kommer til å ta over der det slapp. Mitt førsteinntrykk var at temaet på denne siden var veldig slitsomt. Forslag til forbedring følger; - På hovedsiden hvor foraet er delt opp i forskjellige kategorier, bør linjen som definerer hver kategori utheves på en eller annen måte. Sånn som det er nå så forsvinner den i bakgrunnen, og gjør forsiden mer uoversiktelig for en førstegangsbruker. - Etter min mening bør bakgrunnen ha en farge. Nå så skifter den fra en mørkere tone på venstre side mot en lysere tone på høyre. På forsiden er det forsåvidt greit som det er nå, men det er mer behagelig å lese på den lyse delen av bakgrunnen enn den mørke. Inne på avdelingene hvor man poster er det noe helt annet. Annenhver linje utheves med en bakgrunnsfarge som er alt for mørk. Når jeg leser innlegg så kjenner jeg at jeg anstrenger meg helt til jeg kommer på midten av siden hvor tonen er klart lysere, og øynene kan hvile. - Som en annen har sagt tidligere, så bør profilen til forfatteren stå på venstre side. Først og fremst fordi vi leser fra venstre side mot høyre, men også fordi dette er "normen". - Ikonene bør gjøres noe med. Jeg mener at de svarte dokumentmappene er alt for fremtredende, i alle fall når den eneste funksjonen de har er å fortelle meg at det ikke er noen nye innlegg. Kanskje minske dem litt, og skille dem fra emnelinjen? Etter min mening burde dere friske opp foraet litt med ikonene. Få inn litt andre farger enn svart, grått og hvitt.
×
×
  • Create New...