Jump to content

v-max jan

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by v-max jan

  1. Har lest gjennom diskusjon og meningene om kalibervalg til storviltjakt (brunbjørn). innteresan lesing, mye meninger. Det er selfølgelig en nedre grense i kaliber som er mulig å skyte brunbjørn med, pga for lav kulevekt .6,5 er nok litt puslete. 7mm og oppover er vel greit å bruke. kulevekt og kuletype er nøkkelen.

  2. 7 mm Rm sparker en god del mer enn 308, ellers er vel ikke forskjellen så stor hvis du skal bruke den til "normal" jakt. Som det skrives blir kruttboksen fortere tom med 7mm. Ut over 200 meter med litt tyngre kuler blir 308 som grisepurka over skigarden i sammenligning. Hvis du tenker langhold ville jeg valgt ett annet kaliber enn 308. Har 7mm Rm selv, har hatt 308.

  3. lokkekurs på rev.

     

    Er det noen i Troms(andre er også velkommen) som har lyst til å lære å lokke rev, så holder vi kurs fredag 14 mars med teori på kvelden og med ei jaktøkt lørdag morgen. Frokost med evaluering etter endt jakt.

    kursholdere: Jan E. Hansen og Sten-Åge Nikolaisen tlf 48032389

    epost: sten-age@hotmail.com

  4. Hei.

     

    Har hatt samme problemet. Tok derfor å kløyvde kalven å bretta den ut, hang den etter snøscooteren å kjørte noen runder rundt i skogen for å lage litt blodspor før jeg slapp den av på åteplassen. Da varer det ikke lenge før han er der. Å kjøre scooter i utmark fordrer jo at du har tillatelse.

  5. Så du mener Jan T, at å sende instruktør fra

    forbundet nordover er å bli sendt i hytt og pine? Jeg vil kalle det å ta vare på medlemmer som er interessert i buejakt.

  6. Ok alle som skyt bue i nord, vi kan jo begynne med å melde vår interesse her på kammeret. Så jeg begynner. Kan gå god for tre til, så da er vi fire til nå. Har vel ikke vært snakk om at nbjf skal komme opp hit å holde kurs på måfå.

  7. Det enkleste er å rigge til ei lampe som du slår på når reven er på åta. (et vanlig fritidsbatteri varer hele vinteren) Lag til ei ledning med bryter i enden som du slår på når du sitt med fingeren på avtrekkeren, det fin med metoden er at reven står som regel helt i ro når du skyter. Har brukt denne i minst ti år. Det er sjelden reven bryr seg om lyset, og ser det ut som skal stikke er det bare å slå av. Han kommer som regel kjapt tilbake.

  8. Har 7mm rem mag. Var en tur i Polen på hjortejakt og villsvinjakt. Kula jeg brukte var Hornady A-max ladd til i overkant av 800m/s. Er ikke i tvil, blir å bruke samme kula igjen til tilsvarende vilt. Inngangshullet var så jeg akkurat kunne stikke en finger inn, det samme var utgangshullet. Dyra gikk ikke en meter etter treff.

  9. Har akkurat kommet hjem fra jakt i Polen, hvor jeg felte hjort og villsvin.

    Kulen jeg brukte var 162gr A-max i kaliber 7mm rem mag, ladet til litt i overkant av 800 m/s.

    Tenkte at her var muligheten å prøve kula, må bare si meg enig med de som bruker den jakt at kula fungerer helt perfekt.

    Villsvinene lå få meter fra skuddplassen og hjortene gikk ikke så mye som en cm etter skudd. På alle dyrene gikk kula inn (fingerstort hull), ekspanderte, (gjorde seg ferdig med ekspansjon inne i dyret) og lagde ett bittelite hull ut. Konklusjon : ingen kjøttødeleggelse enkelt og greit.

×
×
  • Create New...