Jump to content

v-max jan

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

v-max jan's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har lest gjennom diskusjon og meningene om kalibervalg til storviltjakt (brunbjørn). innteresan lesing, mye meninger. Det er selfølgelig en nedre grense i kaliber som er mulig å skyte brunbjørn med, pga for lav kulevekt .6,5 er nok litt puslete. 7mm og oppover er vel greit å bruke. kulevekt og kuletype er nøkkelen.
  2. Har kombi i 5,6x52r. Er det noen som har prøvd å lade ,224 kuler i nevnte kaliber. Hva tror folk der ute om det?
  3. 7 mm Rm sparker en god del mer enn 308, ellers er vel ikke forskjellen så stor hvis du skal bruke den til "normal" jakt. Som det skrives blir kruttboksen fortere tom med 7mm. Ut over 200 meter med litt tyngre kuler blir 308 som grisepurka over skigarden i sammenligning. Hvis du tenker langhold ville jeg valgt ett annet kaliber enn 308. Har 7mm Rm selv, har hatt 308.
  4. Hei. Har skutt rein med nosler partition i 7mm rem mag. Blir aldri mer å bruke den kula. Det finnes andre kuler som er mye bedre. Framparten på dyret ble hundemat. Har brukt hornady interbond og norma oryx siden, minimalt med ødeleggelser.
  5. v-max jan

    revlokkekurs

    lokkekurs på rev. Er det noen i Troms(andre er også velkommen) som har lyst til å lære å lokke rev, så holder vi kurs fredag 14 mars med teori på kvelden og med ei jaktøkt lørdag morgen. Frokost med evaluering etter endt jakt. kursholdere: Jan E. Hansen og Sten-Åge Nikolaisen tlf 48032389 epost: sten-age@hotmail.com
  6. Hei. Har hatt samme problemet. Tok derfor å kløyvde kalven å bretta den ut, hang den etter snøscooteren å kjørte noen runder rundt i skogen for å lage litt blodspor før jeg slapp den av på åteplassen. Da varer det ikke lenge før han er der. Å kjøre scooter i utmark fordrer jo at du har tillatelse.
  7. Så du mener Jan T, at å sende instruktør fra forbundet nordover er å bli sendt i hytt og pine? Jeg vil kalle det å ta vare på medlemmer som er interessert i buejakt.
  8. Ok alle som skyt bue i nord, vi kan jo begynne med å melde vår interesse her på kammeret. Så jeg begynner. Kan gå god for tre til, så da er vi fire til nå. Har vel ikke vært snakk om at nbjf skal komme opp hit å holde kurs på måfå.
  9. Hva med et IBEP kurs i nord Norge? Ei lita utfordring til NBJF.
  10. Har beddet min Tikka t3 i 7mm rem mag. Byttet ut aluklakken med stål. De nye samlingene går inni de gamle med samme amo. Så det er bare å bedde hvis du vil ha bedre samlinger. Demonterte ingenting på kassa, brukte plastelina til tette alle hull og åpninger. Og malertape rundt avtrekker.
  11. er det noen som har noe erfaring med scoutguard sg 370.
  12. Det enkleste er å rigge til ei lampe som du slår på når reven er på åta. (et vanlig fritidsbatteri varer hele vinteren) Lag til ei ledning med bryter i enden som du slår på når du sitt med fingeren på avtrekkeren, det fin med metoden er at reven står som regel helt i ro når du skyter. Har brukt denne i minst ti år. Det er sjelden reven bryr seg om lyset, og ser det ut som skal stikke er det bare å slå av. Han kommer som regel kjapt tilbake.
  13. Spørsmålet var så vidt jeg kunne lese kule i 7mm rem mag, ikke 7mm-08rem som sikkert også fungerer. Er vel ikke noe problem å få høyere hastighet i 7mm rem mag, men ut fra tester i våte aviser så var det denne hastigheta som så ut til fungere best med denne kula.
  14. Har 7mm rem mag. Var en tur i Polen på hjortejakt og villsvinjakt. Kula jeg brukte var Hornady A-max ladd til i overkant av 800m/s. Er ikke i tvil, blir å bruke samme kula igjen til tilsvarende vilt. Inngangshullet var så jeg akkurat kunne stikke en finger inn, det samme var utgangshullet. Dyra gikk ikke en meter etter treff.
  15. er det noen som har rekylklakk i rustfritt stål til tikka t3 liggende for salg, eller noen som lager? eller noen som vet hvor man kan få kjøpt?
×
×
  • Create New...