Jump to content

Spoff

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Spoff's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Heisann Vurderer en Steyr Scout .308 Win til bruk i jakt på elg, hjort og rådyr. Har noen noe erfaring med dette våpenet, og er det egnet til denne type jakt? På forhånd takk
  2. Jeg har et spørsmål angående valg av rifle til storviltjakt. Jeg kommer hovedsakelig til å jakte på elg og eventuelt hjort, og kunne tenkt meg en rifle av typen Tikka T3 Tactical eller Super Varmint. Disse skal være svært presise, men løpet er noe tungt. Jeg lurer derfor på om disse er egnet til denne type jakt. Noen som har noen erfaringer? Samtidig har jeg ikke helt bestemt meg for 6,5x55 eller .308 Win... Noen formeninger? På forhånd takk!
  3. Jeg er straks ferdig med jegerprøven, og har dermed naturlig nok begynt å se meg om etter et våpen. Jakten jeg skal drive er storvilt (elg) men har også intensjoner om å kunne skyte på hobbybasis på bane. Riflen har jeg alt bestemt meg for, nemlig en Tikka Tactical .308 Win Jakten vil foregå i åpent til middels tett skog, hovedsakelig postjakt Jeg har brukt mye tid og forsøkt å sette meg inn i optikkens forunderlige verden, og dette er hva jeg har kommet frem til at jeg TROR vil passe til meg: Spesifikasjon: 2.5-10x42 eller 3-18x42 eller andre med typiske lang zoom avstand Retikkel: Jeg vil ha et praktisk sikte som kan brukes både til jakt og presis langdistanseskyting. Jeg synes det geometriske konseptet bak Mil-Dot retiklene er svært interessant, og selv om jeg ikke kommer til å benytte meg av dette som nybegynner, vil jeg ha muligheten til å trene opp dette senere. Front Focal Plane (retikkel endres med zoom) VS. Second Focal Plane (retikkel uendret ved zoom): Etter det jeg har lest meg til, er den allmenne oppfatning at en zoom kikkert blir mer presis ved FFP en med SFP, og FFP er naturlig nok dyrere. Mitt synspunkt nå er at jeg vil gå for en FFP Hvilke spesifikke kikkertsikter jeg vurderer nå: IOR 3-18x42 FFP eller IOR 2.5-10x42 , se link under for begge http://www.mamut.net/controls/shop/shop ... &subgid=16 For bilde av retikkelet, se link: 3X zoom: http://i161.photobucket.com/albums/t219 ... XSmall.jpg 6x zoom: http://i161.photobucket.com/albums/t219 ... XSmall.jpg MEN! Så har jeg snakket med flere erfarne personer som mener følgende: (1) Mil-Dot retikkelet er bare til forvirring, blir sjelden brukt. .308 Win ammunisjonen er ikke kraftig nok til at avstander hvor Mil-Dot brukes blir hensiktsmessig. Gå for et tradisjonelt retikkel (2) Front Focal Plane (FFP/retikkel endres med zoom) er bare "tull", da det er mye reklamasjoner og feil med dette. Man bør gå for et fast retikkel (SFP) DA er mitt spørsmål til dere erfarne: Hva er riktig? Er jeg på villspor? Duger kikkertene jeg viser til både til jakt og baneskyting? Hva med Mil-Dot og FFP? Tror flere nybegynnere kan ha liknende spørsmål, så hadde vært veldig takknemlig for litt innspill!
×
×
  • Create New...