Jump to content

polmar

Members
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by polmar

  1. Det står 1" ringer på rifla i dag. Men ser at de aller fleste (alle) kikkertene med opplyst retikkel av en viss kvalitet leveres med 30 mm mellomrør.

    - Da styrer jeg unna MacKenzien.

     

    Får satse på en Leupold VX-R og skifte til 30 mm ringer som en lenger oppe i tråden foreslår.

     

    Skal være mer presis i min spørsmålsstilling neste gang jeg lurer på noe :-)

  2. Mulig jeg er litt uklar i mine spørsmål, men hadde jeg hatt all kunnskap så hadde jeg ikke trengt å spørre..... At det er irriterende for deg plager ikke meg :-)

     

    Så den du anbefalte hadde 30 mm mellomrør så da faller den igjennom.

  3. Hei, har kommet over en del 7,62 natokuler (146grains) som jeg skal lade med Vihtavuori N140. Noen som har ladet dette og får det til å gå forholdsvis likt med vanlig 7,62 nato (308) ammunisjon ?

    Ser at Vihtavuori oppgir ladedata til Sierrakuler 150 grains med N140 fra startladning 40,4 - 47,3.

  4. Hei har skytterlagskrutt N-19 som jeg skal lade med 30-06 147 grains helmantelkule(natokule). Har lest opp og ned her inne og ellers at N-19 er tilnærmet lik Norma URP. Har sammenlignet litt ladedata for 6,5 som står bak på boksen sammen med ladedata for norma urp, og det ser ut til å følge hverandre ganske likt.

     

    Har da tenkt å lade 30-06 med 56 grains N-19 som startvekt ? Noen synspunkter /tips??

  5. Hei har lest innleggene om skytterlagskrutt og funnet ut at N-19 ~ Norma URP. Har sammenlignet ladedata på boksen som gjelder 6,5 x55 opp i mot ladedata N-19 og Norma URP.

    Føler at jeg har kontroll på sakene men vil legge ut min startladning til lufting her først.

    Skal lade 243 win med 100 grains Hornady interlock kuler og planen er å prøve startladning på 40,5 grain N-19 skytterlagskrutt.

     

    Noen som har kommentar til min plan, takker på forhånd!!

  6. Hei har ikke på prøvd meg på reinsdyrjakt før men har hatt lyst i flere år og nå har jeg tenkt å søke. Forstår at det er vanskelig å få kort så det er om å gjøre å søke mange plasser og muligens være heldig å få kort. MEN hvis man skulle være så heldig å få kort på flere steder kan man da si ifra seg tildelte kort uten problem ?

  7. Har funnet en oppskrift på speket sideflesk i et magasin jeg kjøpte.

    Der skal man bruke begrenset med salt og heller la det ligge lenge i saltet. I oppskriften står det 60 gram salt til 2 kg sideflesk samt krydre med timian,rosmarin,hvitløk eller fennikkel etter eget ønske. Den skal ligge en uke i kjøleskapet med dette og deretter henge i to uker på kjølig sted.

    Har prøvd dette nå og er klar for å henge det opp i kjelleren et par uker så får vi se, mulig det er litt for kaldt i kjelleren min. Ligger kun på et par plussgrader men da er det vel bare å henge det litt ekstra.

    Har brukt tynnribbe på salg.

  8. Hei fikk en boks med krutt her en dag og lurer på om noen har noe info om dette type kruttet ??

     

    Er det produsert på 60-70 tallet ??

     

    Er vel uansett ikke trygt å bruke til noe da boksen er åpnet??

     

    357io74.jpg

×
×
  • Create New...