Jump to content

Neuhausen

Members
  • Posts

    132
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Neuhausen

  1. Det er ikke det, munin.. Ellers synes jeg ikke det er de eldre og erfarne som alltid er besserwissere her på Kammeret - det er en langt mer vanlig holdning hos dere nye.

     

    Jeg tror i hvertfall jeg er bedre rustet til å skyte magnum 1 etter å ha skutt .357 og .22 i et år, enn om jeg bare hadde skutt .22 i et år.

    men nå er det bare min mening, har tatt feil før.

    men frem til noen kan komme med et veldig godt argument til hvordan man blir flink til noe man ikke øver på, beholder jeg den meningen.

     

    en annen ting er at jeg skal ikke være med i noe vm i skyting, og jeg liker bedre å skyte med 357 enn med 22, så hvorfor skal jeg ikke skyte med 357 når jeg har penger nok til ammo?

     

    Grunnen til at .22 har verdifull treningsverdi for magnumskyttere er at du med denne lettere ser de feilene du gjør i avtrekksøyeblikket. Ser du feilene er det mulig å korrigere. Du kan stå å dunke ut magnumskudd i årevis uten å lære å skyte. Har du LÆRT å skyte med en .22 kan du lett overføre denne ferdigheten over på andre våpen. .357 i en tung magnumrevolver er ikke speielt vanskelig å skyte hvis du har på plass grunnleggende skyteteknikk fra før.

  2. Jeg hadde en High- power som aldri ga samlinger og som sprakk i både sleiden og ramma. Den tålte tydeligvis ikke raufossammoen den fikk. Den er i dag spiker. Jeg har også lest på ammopakker fra forsvaret at den ikke skal brukes i bla. high- power.....

  3. I klubben min fikk vi i stand en seanse med den lokale våpenpusheren som tok med seg et knippe aktuelle pistoler så de nye som var i markedet for førstegangskjøp fikk prøve litt av hvert. Ellers er min erfaring at skyttere gjerne låner ut grompistolen for en prøveserie eller to til folk som er interessert.

     

    Jeg synes det er helt umulig å gi generelle kjøpsråd, annet enn at en må finne ut abisjonsnivå og legge opp budsjett etter det. Å kjøpe billig og dårlig først som du må bytte i en bedre kvalitet som står bedre i stil til hva du faktisk trenger, blir dyrt i lengden. Jeg ser i diverse tråder at noen er opptatt av utseende. I mine øyne og i forhold til mitt bruk er dette helt irrelevant, men det er meg da... 8)

  4. Om det er en regel som sier att kammerflagget må være "godkjent", samtidig som det ikke er godkjent noen typer, vil det ikke da i praksis bety att kammerflagg ikke er lov?

     

    Et betimelig spørsmål som noen med kontakter inn til fagkomite pistol bør kunne svare på. Noen mente at kravet til bl.a. kammerflagg var en viktig sikkerhetsmessig bestemmelse i forflytningen mellom feltstandplassene. Merkelig da at tåpeligheten ikke er fulgt opp med en godkjenning av denne viktige plastdingsen. Kanskje den ikke var så viktig allikevel... :roll:

  5. Gratulerer og velkommen i den eksklusive klubben 8) Etter å ha bytta ut det originale treskjeftet med et fra Nill synes jeg at jeg ble innehaver av verdens beste feltpistol. Ikkeno problem å skyte tighte 6 eller 8- sekunders serier med longslide HF- utgaven :mrgreen:

     

    Jeg har kompiser som foretrekker pardini, men jeg synes grepsvinkelen ikke passer for meg. I tillegg tygger sigen i seg alt jeg forer den med. Tusenvis av skudd uten klikk eller tull av noe slag.

  6. Jeg har hatt samme problem som trådstarter med min Expert. Det endte med at jeg måtte kjøpe en ny fordi plasten flisa seg opp og ble bare mukkel. Driten tåler rett og slett ikke vanlig demontering for puss :evil: Den forrige Waltheren jeg hadde fra 80- tallet hadde den samme delen, men i aluminium. Fordi dette er en del som følger bolten frem og tilbake i rekylbevegelsen, tror jeg det er et poeng å holde vekten nede. Hvis noen skal lage noe tilsvarende i metall ville jeg derfor gått for noe lettmetall.

  7. Den påståtte regelen om at tvilen skal komme skytteren til gode innebærer altså at tvilen skal gå i konkurrentenes DISFAVØR. Jeg kan ikke begripe hvordan dette skal være rettferdig, eller hvordan dette prinsippet for "snillismedømming" har oppstått. Mange påstår hardnakket at det bare er sånn. Er det noe i konkurranseregelverket for pistol som sier noe om dette?

  8. Før forbundet skal godkjenne match- ammo synes jeg at de heller bør se å få godkjent disse plastikk- greiene de har pålagt oss å putte inn i pistolene mellom standplassene. Det står helt klart i reglementet at det skal være godkjent plastikk. Dette påbudet var sååå viktig fordi det hadde med sikkerhet å gjøre, men henger altså ennå i løse lufta. :roll: Beklager til trådstarter hvis dette oppfattes som en avsporing av tråden, men har ikke den store trua på at NSF kan klare å administrere noe som i urgangspunktet egentlig kan være en god ide med typegodkjent ammo.

  9. Gratulerer med presse. Hvis jeg skal driste meg til et tips, må det være at du kjøper ulike krutt som passer til den patronen og ladningen du skal lade. 38, 357 og 9mm er temmelig ulike patroner. I tillegg vil egna kruttype også variere med aktuell kulevekt. Faren for sammenblanding av forskjellige kruttyper er eliminert ved å kjøre steinhardt på rutine med bare ha en boks om gangen på benken.

  10. Det kan være at du ikke har fått god nok forbrenning pga for lavt trykk. Trege krutttyper har vel ikke noe for seg i .45acp, annet enn til harde ladninger. Ett tegn på dårlig forbrenning er at det blir en del søl med uforbrente kruttkorn i pipa og rundt i pistolen. Kruttet er hardt og sølet kan lage trøbbel for funksjoneringen

  11. Jeg vil anta at dersom POD ikke tar klagen til følge skal den behandles i instansen over POD, det blir vel departementet det da.

     

    Det er sånn det funker ellers i forvaltningen.

     

    Det er nok dessverre feil. Hovedregelen er to- instans behandling, dvs at løpet er kjørt som forvaltningssak hvis du ikke får medhold etter behandling i klageinstansen. Slik jeg kjenner regelverket kan du (VM) enten be POD om å endre eget (feilaktige) vedtak, eller du kan be justisdepartementet som overordnet myndighet om å omgjøre den underordnede myndighetens vedtak. Disse reglene finner du i forvaltningsloven § 35 som gjelder hvis ikke anner er særlig bestemt i særlov.

     

    Når saken er kjørt til veis ende i foraltningen, kan saken bringes inn for Sivilombudsmannen. Ombudsmannen vurderer om han vil ta opp saken og sjekker i såfall at saken er skikkelig behandlet etter gjeldende regelverk. Slik klage til ombudsmannen er kostnadsfri for klageren og kan være en skikkelig plagsom affære for tjenestemenn som er glad i snarveier, slik den unevnelige er. Ombudsmannen stiller all de plagsomme spørsmålene som pod ikke har kompetanse til å svare på :mrgreen:

     

    Slik saken nå står kan den også bringes inn for retten. Begynner dette å bli en sak for fler enn vingis, mon tro.. :shock:

  12. Når jeg har ladd svake feltladninger med lett kule (125 gr) har jeg opplevd dårlig forbrenning med 320- kruttet. Var jeg deg ville jeg satt kula jamt med hylsemunningen om prøvd meg fram med 310- krutt i stedet.

     

    En wadcutterkule vil alltid gi dårligere kulebane på lengre hold enn swc eller rn. Jeg har ikke klart å få til svake ladninger med massiv wc som fungerte godt i mitt våpen.

     

    Etter min erfaring er faren større for å sette fast kula i løpet med belagte kuler enn med blykuler ved svake/ reduserte ladninger

  13. Hvis du ber om anbefaling av en pistol som er brukandes til både felt og spesialfelt, mener jeg at du er ute etter det umulige. Dette er fordi felt og spesialfelt på mange måter er motsetninger. I felt er det en fordel med lange og tunge pistoler, mens reglementet i spesialfelt påbyr små og lette våpen. Skal du delta i sporten med noenlunde egnet utstyr, mener jeg at du bør gå for spesialisering, dvs ett våpen for militærfelt og ett for spesialfelt. Det er mitt råd som er basert på mine erfaringer, så kommer det sikkert andre som har helt andre råd. Dem om det :mrgreen:

  14. Enig med deg Shadob. Jeg synes det smaker av overkill å dundre på med 44 mag på papp på 10- 15 meter. Når det først skal arrangeres et eget magnum- stevne, synes jeg det hadde vært snasent å få skyte på lange hold. Reglementet tilsier jo hold på ut til 200 meter.

     

    Dette innlegget er ment som konstruktiv kritikk til arrangøren :D

  15. Dette er en klassisk tilnærming fra Storberget & co: Her skal det vises handlekraft. Den beste måten å vise det på er å lage nye regler. At de gamle reglene ikke virket fordi de ikke ble fulgt opp er det visst ingen journalister som har innsikt nok til å stille spørsmål om.

     

    I stedet for å stadig forby det forbudte burde fagstatsrådene sørge for at embetsverket gjorde jobben sin. Psykisk ustabile personer skal i følge dagens regelverk ikke ha våpen. Når Storberget nå snakker om innskjerpinger i regelverket for alle oss andre sportsskyttere og jegere er det usaklig og direkte pinlig. Det er ikke vanskelig å se hvor han vil. At han er villig til å bruke denne tragedien i sitt korstog smaker det f..n i meg brunt av

  16. Hvis du vil lære å skyte vil de fleste råde deg til å skyte mye 22 først. Da vil du lettere se hva som funker og ikke bli så forstyrra av smell og rekyl som det er med 9mm.

     

    Når du behersker denne godt kan du begynne med grovere skyts. Ut fra den innstillingen du viser med din tilnærming til sporten, varer det nok ikke lenge før du hamler opp med gamlekara med 9mm også :mrgreen:

     

    Her har jeg funnet mange bra tips: http://www.bullseyepistol.com/

     

    Prøv å få klubben eller skytterkretsen din til å få i stand til et kurs med Petter Bratli. Han kan lære bort pistolskyting til nye og gamle skyttere.

     

    Lykke til :!:

  17. Kan ikke annet enn å stå skolerett og bli svar skyldig på spørsmålet om hva som er optimalt til 223, men det er vel strengt tatt heller ikke det trådstarter lurer på.

     

    Valg av krutt vil vel avhenge av flere faktorer som hylsevolum i forhold til kaliber, kulevekt osv. Hvis du (M67)bruker utelukkende 550- kruttet til 223 fordi det er optimalt, regner jeg med at det dreier seg om forholdsvis tunge kuler. Jeg synes vel at det bør nevnes som en forutsetning. :wink: Hvis folket bruker ett krutt til alt er det som sagt helt ok for meg, men jeg mener fortsatt at det ikke er spesielt plagsomt å besitte 3- 4 forskjellige typer krutt for å lade 3 så forskjellige kalibre :mrgreen:

     

    Når jeg velger 140- kruttet til 6,5X55 er det med lette kuler.

     

    Universalriflekruttet URP/550? Tja... Skeptisk :D

     

    Jeg har fast sikkerhetsrutine å bare ha ei kanne krutt på benken når jeg lader, nettopp fordi jeg ikke må blande.

  18. Hei ATK :P

    Jeg har aldri lada en eneste patron i 223, men en del annet rart. Jeg har derfor ikke egne erfaringer å dele med meg når det gjelder bruk av 140- kruttet til 223. Poenget mitt var en undring over alle de som er så opptatt av å bruke en krutt- type til alt mulig rart. Etter hva jeg har skjønt vil 223 og 6,5X55 i de fleste tilfellene stille ulike krav til brennhastighet. 140 er vel i tregeste laget for 223, men i raskeste laget for 6,5X55.

    Man er altså villig til å opfre fordelen med å kunne skreddersy egen ammo mot å bare ha en kruttsort i huset. I mitt skap har jeg forskjellige typer krutt, fra raskt vv og norma pistolkrutt til MRP og 160- krutt, og lever bra med det. Hvis jeg var trådstarter ville jeg heller satse på 3 forskjellige bokser enn å kjøpe en sort krutt til så forskjellige kalibre, men det er altså mitt valg :P

  19. Jeg var ikke på dette stevnet i dag, men er enig med Lærlingen at det er surt å stå pent i kø bak folk med spisse albuer. Arrangørene på større stevner bør tenke seg om og legge vekt på å få til et rettferdig kø- prinsipp i påmeldingen. Reglene for påmeldingen må praktiseres likt for alle. Folk som blir tatt for å melde på andre en seg sjøl burde nektes deltakelse. Skytteren som skyter magnum 1 og 2 på samme laget sinker utgangen for den skytteren han opptar plassen for

×
×
  • Create New...