Jump to content

FraXy

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

FraXy's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det vanlig at oppdrettere har valpekull rundt nyttårstider? Jeg er ferdig med førstegangstjenesten i Januar og optimalt ville vært å funnet et valpekull som var rundt 9-10 uker i midten av januar. Hvis noen har erfaringer med jaktlabrador oppdrettere så ville jeg satt pris på om dere kunnet skrevet litt om erfaringene deres.
  2. Kossen er reglene for å hente valp fra Sverige? Er det problematisk å kjøpe en valp fra oppdretter med kjøpskontrakt fra NKK for så å bare kjøre tilbake til Norge gjennom tollen uten noe massivt papirarbeid i forveien, eller ettertid? Og ja det er en Jakt Labrador jeg kommer til å anskaffe, så må vel bare innse at det blir en kjøretur til Sverige etter nyttår. Litt annet spørsmål. Er det vanlig at oppdrettere har valpekull i jule/nyttårs-tider?
  3. Har lest litt om Flat Coated Retriever, men jeg må ærlig innrømme jeg liker den korte pelsen på Labradoren mer enn langhåret som Flat`en har. Begge hunder krever aktivitet, men kanskje Flat`en trenger litt mer enn høyt aktivitetsnivå. Stort sett så er de ganske like og hvis man kan sammenligne Labradoren med en nasjonal idrettsutøver, så er vel Flat`en en internasjonal utøver. Hvis jeg ikke er helt på jordet, så er de veldig lik i sine jaktegenskaper og veldig lik angående sosialt, vennlighet og at Labradoren har kort pels.
  4. Får gode svar som hjelper en god del da jeg ser at folk er villig og hjelpsom. Har ikke vurdert flat coated retriever og har egentlig ikke sett på den. Har liksom vurdert labradoren opp mot andre hunder og bestemte meg for at det er den det blir. Liker dårlig å gå tilbake på en beslutning jeg har allerede bestemt meg for, men skal slå opp info om den.
  5. Har desverre ikke mulighet til den utstillingen da jeg tjenestegjør i Finnmark til daglig. Og det blir så definitivt ikke en showpuddel jeg vil ha. Det anskaffes med hovedvekt som jakt/tur-kompis og da satser jeg på slank og smidig.
  6. Takker for svar Foxterrier og visam. Har nettopp bestilt noen bøker fra canis.no angående dressur og div. 1 stk Ikke skyt hunden! 1 stk På talefot med hunden 1 stk Apport! 1 stk Labrador retriever, håndbok 1 stk Fra valp til voksen hund 1 stk Klikkertrening for din hund Har ganske god tid til lesing, så skal nok få skummet igjennom de ganske radig når jeg får de. Noen som har noe annet innspill som er viktig og som jeg har glemt av det jeg/andre har skrevet så langt?
  7. Har lest igjennom dette forumet angående Labrador Retriever, men fant ikke svar på noen av spørsmålene mine på de så endte opp med denne tråden. For øyeblikket tjenestegjør jeg i forsvaret og dimmer i januar og har lenge tenkt på anskaffelse av hund, men ikke før i januar har jeg hatt mulighet til det. Valget endte opp på Labrador Retriever etter en god del timer med research. Valget ble tatt basert på at jeg ville ha en hund med kort, fin pels som er robust og "brukervennlig" for en førstegangs eier. Før noen nevner det, så kan jeg fortelle om noen av aktivitene hunden vil bedrive med etterhvert. At en hund bare ligger under stuebordet og later seg i 12 år er bortkastet og "skader" bare hunden. Hunden skal bli en kompis, jaktkompis, stuekompis og generelt være en kompis som kan holde meg med selskap på jaktturer og på andre ting som livet slenger min vei. Tanken er å trene den opp til å komplimentere småviltsjakt som apportør, osv. Spor/Ettersøks trening for å være behjelpelig på storviltsjakt. Får ta den treningen som det kommer med hjelp fra mer erfarne folk angående slik trening når jeg er fornøyd med basic treningen. Tingene jeg lurte på er som følger. 1. Hvor mange uker kan en valp være før den kan taes vekk fra mora? 2. Hvor mange uker er normen som folk flest er blitt anbefalt? 3. Jeg er ikke på utkikk etter en premiehund og er blitt fortalt at valp fra premierte foreldre koster mer pga. premiene de har i sitt navn, men når man skal ha en normal hund så er Linjer uten sykdom det eneste som betyr noe. Er det noe i dette eller bare oppspinn? 4. Hva pokker er Linjer? Er det det samme som stamtavle og hvordan "leser" man en "bra Linje/Stamtavle"? 5. I og med at jeg planlegger anskaffelse av hund rett etter nyttår, så er det ikke sikkert at det er valpekull i Tromsø omegn akkurat da, så hvordan er det hvis jeg må sørover i landet. Er det mulig å ta en valp med på fly eller er det for stor påkjenning? 6. Hva kan jeg vente med å legge ut med for en normal svart Labrador Retriever med en brukbar stamtavle uten sykdommer og eventuelt andre kostnader? Hund skal jeg ha uansett, men er greit å vite for planlegging. 7. Noen tips/forslag om hva jeg må forberede meg på i disse 3 mnd. før det store spranget? All hjelp vil bli høyt priset (med stille bønn over deres kjære).
  8. Takker for svar. Syntes jeg husker å ha lest at det var lovlig og brukt, men ville bare dobbeltsjekke.
  9. Jeg lurte på om det er lovlig å jakte småvilt som hare/rype med .308? Finner ikke noe spesifikt i våpenforskriften som svarer på hva minimumkravet for riflejakt på fugl/hare er bortsett fra .22 LR bare opp til hares størrelse, men ikke hare. Noen som kan svare på hva kravet er til: - Kaliber - Prosjektil (Ekspanderende og/eller FMJ) - Anslagsenergi
  10. Jeg er på utkikk etter Leupold Mark 4 serie kikkertsikte med Mil-Dot retikkel. Finner ikke en eneste norsk side med Mil-Dot alternativ. Noen som vet om en plass?
×
×
  • Create New...