Jump to content

Carl-gustav12

Members
  • Posts

    1,243
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Carl-gustav12

  1. Det er og stor forskjell på hvor godt hver enkelt merker rånelukt. Det er ett større andel kvinner som legger merke til denne lukten enn menn. Om jeg ikke husker helt feil, så kjenner ca 45 % av kvinner rånelukten, mens det er ca 25% menn som merker den. Så om man aldri har kjent rånelukten, så er ikke det med å varme opp kjøttet en idiot sikker test, kan jo hende man ikke lukter det, mens fruen hjemme kjenner det med en gang.

  2. 686E sporting er en banehagle, største forskjellen er vel at den er en del tyngre, samt den har vel ikke noe gravyr. Jeg har en 686E sporting og syns den blir for tung til jakt med mye gåing. Til posteringsjakt er den suveren.

  3. Uten tvil franchi! Har hatt den i litt over 3 år nå er det vel. Og kunne ikke tenkt meg ett annet våpen (greit, benelli m4 tactical.. Men værre å få tak i ;-)). Skutt over 50000 skudd med den nå, alltid klikket når den skal. Ikke vært veldig flink med vedlikehold og puss, men den veksler som bare det! Nei, hadde ikke solgt den om jeg hadde fått 30000 for den. Ja, jeg er blitt veldig glad i danglebær som den har blitt døpt:)

     

    Imponerende at du skyter over 45 skudd hver eneste dag hele året, i 3 år.

  4. Joda,

    Det jeg mener er

    når man har skutt og knekker hagla så vil hagla automatisk gå til S samtidig som hanene spennes, så man putter inn nye skudd og lukker og er klar til å gå etter viltet men automatisk sikret børse.

    Sånn er det på alle hagler produsert i nyere tid. Det er ingen som sikrer våpnet først derpå et sekund seinere knekker børsa for å lade om.

    Så kjøper man seg en drilling med greener og man må gjøre dette manuelt. På tvers av det man lærte som barn. Seff skal det trenes inn og seff er våpensikkerhet det viktigste men det føles litt uffent allikevel.

     

    Det å gå med usikkert børse høres farlig ut...... Det er en grunn til at autoskiring ble innført.

     

    Neida, det finnes hagler uten automatsikring, jeg har begge deler. Konkuransehagler kommer ofte uten automatisk sikring. Jeg har begge deler, altså hagle med og uten automatisk sikring, null problem i bruk, jeg pleier alltid å dobbelsjekke sikringen ofte alikevel.

  5. Helt ok Tom K :-)

     

    Vist det blir kjøpt en termisk kikkert så er det ikke ut i fra et privat/personlig behov, det er i jobbsammenheng.

     

    .

     

    Bare fordi jeg er nysjerrig, hva slags jobb har du der du har bruk for termisk kikkert?

  6. Jeg har mine tvil til at drone går under definisjonen luftfartøy. Modellfly går ikke under denne definisjonen etter det jeg kan skjønner, så da gjør nok ikke drone det heller.

    - Hva er skiller et modellfly fra et ubemannet luftfartøy?

    Et modellfly benyttes utelukkende til rekreasjon, sport og/eller konkurranse, mens et ubemannet luftfartøy benyttes til en eller annen form for nytteflyging eller kommersiell flyging

    http://www.luftfartstilsynet.no/selvbetjening/allmennfly/RPAS-FAQ/

  7. Nå vet jeg at du har utelukket denne pannen, men jeg kjøpte en Jamie Oliver panne på jernia til halv pris, er den beste panna jeg har hat til nå. Nå har jeg ikke brukt den mere enn ca 5 måneder men den ser fortsatt ut som ny.

  8. kan jeg få stille ett spørsmål? begynner å tenke at jeg muligens er veldig gammeldags som jeger til tross for alderen min, men er dette virkelig noe gjennomsnitts jegeren i Norge bruker? :lol:

     

    er det virkelig sånn som det ser ut som i jakt og fiske, at man knapt klarer å skille mellom jegere og ansatte fra jernbaneverket snart, med ørepropper, hørselvern, og signalfarga klær fra topp til tå :lol:

     

    for all del alle må gjøre som de føler for altså, skal ikke nekte noen å jakte med stridshjelm med blinkende dioder på toppen om de vil jeg, så sant de ikke jakter på jaktlaget mitt, men må bare spørre om dette er vanlig på utstyrslisten hos gjennomsnitts jegeren?

     

    Jeg har elektroniske ørepropper, og det er vel den beste investeringen jeg har gjort når det gjelder jaktutstyr. Hørselen min er glatt verdt de kronene dette koster. Jeg brukte hørselvern før, men syns de ble ubehagelige etter en liten stund. Er veldig godt å få ut proppene når dagen er over, men mye mye bedre enn å bruke hørselvern.

     

    At du ikke liker å ta vare på din egen hørsel, er igrunn bare ditt problem, men er kjedelig å få tinitus og nedsatt hørsel i ung alder.

  9. Jeg brukte Mega før, har bare skutt rådyr med den, men syns slakta ble fine. Var så ett år jeg ikke fikk tak i Mega, så prøvde Oryx i steden, har ikke skutt så mange rådyr med Oryxen, men merker ikke så stor forskjell på Mega og Oryx. er vel skuddplassering som avgjør mye hvordan slaktet blir, har ett par stygge slakt med megaen, men det var nok min egenskyld. Når jeg har fått brukt opp lageret av Oryx, så er planen å prøve Ferdigrulla Rhina 150 grs.

  10. jeg tenkte jo kanskje det jeg og, men dua la vel ikke igjen mange fjær for å være vittig.

    hvilken choke bruker du til på den på ender da?

     

    Jeg bruker litt forskjellig, litt etter hva slags hold jeg forventer å få fuglen inn på, sist valgte jeg kvart og halv, det fungerte bra, skjøt vel på hold fra 20-30 meter.

    Jeg har ingen fasit på det med fjær, men jeg tror at om man treffer langt bak, så detter det av noe fjær, uten att skudda er dødelige.

  11. Eller kanskje han ikke liker å pisse på området sitt? tisser du i potteplantene i stua? Han ene min gjorde aldri fra seg i hundegården, syns det var ett stort pluss. lufter han så ofte jeg kan. Syns det var helt topp. Slapp og skuffe møkk og luktet ikke piss i hundegården. Så kom hund nr 2, han pisser og driter i hundegården. Hadde jeg kunnet velge, hadde jeg helst sett at han ikke hadde gjort ifra seg i hundegården.

  12. Etter en litt travel sommer, så har ikke forberedelsene til årets bukkejakt vært de beste. Var borte å tittet på det ene tårnet for noen dager siden, og det hadde grodd ned ganske mye, så en del av skytevinklene så var det buskas i veien, men satset på at det skulle gå bra. Jeg hadde og fått rotet vekk buttoloen siden i fjor, så jeg bestilte en Klaus Dremmel rådyrlokk som jeg fikk på fredagen. Jeg har aldri vært noe god til å lokke, og har aldri skutt bukk på lokk, så jeg satt litt foran dataen og prøvde å herme etter videoen jeg så på Storfangst.no uten at jeg egentlig syns det lignet noe veldig. I dag tidlig prioriterte jeg en tur etter gåsa, men planla å ta en tur ikveld, måtte bare i noe familiegreier først. Klokka 20.00 får jeg lurt meg unna og kommer meg hjem og skifter, røsker med meg børsa og tok med lokken også, selv om jeg syns jeg ikke fikk den til noe særlig.

     

    På vei ut til tårnet som står i jordekanten, så ser jeg ett enslig rådyr ca 500-600 meter unna tårnet der jeg har tenkt å sitte. Bukk var det første jeg tenkte, trekker meg vekk da jeg har på følelsen at rådyret står å titter på meg. Bestemmer meg for å krysse igjennom skogen og gå på jordet som ligger på andre siden av skogen bort til tårnet. Klatrer opp i tårnet og ser at det er mye kratt rundt tårnet som er i veien, uansett var det for sent, så satt meg ned å ventet ett par minutter.

     

    Hadde egentlig planer om å sitte en halvtime før jeg begynte å lokke, men så lenge jeg hadde sett bukken, tenkte jeg at jeg skulle prøve før bukken gikk videre. Jeg var usikker på hvor det hadde blitt av den, da det er en bakkekul som gjorde at jeg ikke så ned til bukken fra tårnet. Blåser noen ganger og syns det høres helt jævlig ut. Blåser kanskje 20-30 sekunder, hva jeg egentlig prøvde å etterligne vet jeg ikke, men det ble jo en slags lyd. Sitter å speider utover, men ser fortsatt ikke noe. Plutselig hører jeg det kommer noen på en sti som går 150 meter fra tårnet, denne stien er på motsatt siden av der jeg så bukken. Joda, der kommer det 3 damer, og de snakket med symøtestemme, så de hørtes veldig godt for å si det slik. Jaja, nå kommer det i hvert fall ingen bukk. Damene får krysset jordet og kommer seg inn i skogen, og det blir stille igjen. Plutselig står bukken der, ca 120-140 meter unna meg, ser helt grei ut, og tenkte at den tar jeg. Eneste problemet var at jeg hadde gården som bakgrunn . Tok frem lokken igjen, og tenkte jeg skulle prøve ett blås i den igjen, se hvordan bukken reagerte. Og bukken reagerte momentant, løftet hodet og tittet mot meg, blåste ett par ganger til, fortsatt så syns jeg det hørtes helt feil ut. Og bukken kom i rask gange mot meg, problemet nå var å finne en åpning i buskaset, bukken kommer nærmere og nærmere, der på 20-30 meter så har jeg en åpning, lar skuddet gå, skyter bukken rett forfra, den kaster seg rundt på ryggen. Spretter opp og løper av gårde, etter 40 meter går den i bakken. PUUUH, syns aldri det er noen god følelse når dyra løper videre, selv om jeg syns jeg hadde ett godt treff. Går bort og ser at det er en helt grei spissbukk, ser litt på den og tenker i dag, må jeg ha hatt skikkelig flaks. Alt klaffet.

     

    Flaksen varte helt til jeg skulle flå det, jeg trodde kula hadde splintret eller noe slikt, da jeg syns jeg så 2 utganshull, men det ene hullet viste seg å være en skade, minstenker at det har sloss med en annen bukk og blitt stanga. Dette har det gått betennelse i så denne skrotten blir nok revemat.

    10491994_10154584392305105_6310913879818051423_n.jpg?oh=888bab356cb5f64ea4e014174d072e6a&oe=54630BC5&__gda__=1415577457_3dbd324bdd7d990bcc3a7e338ef04a25

    1554526_10154584392360105_2546638206270075372_n.jpg

  13. De er fullt mulig du har rett, men dette gjelder bly på jakt dermed faller lerdue og figurjakt ut å vi står igjenn med småvilt tillat felt med hagle.

    Der er det i følge SSB feldt 400200 småvilt jakt året 2012/13. Det er et tall som vi kan forholde oss til.

    Trekk vekk våtmarksjakta og fellefanget mink, mår og rifleskutt vilt. så er vi sikkert (har ikke regnet det ut) nede i rundt 250-300000 vilt og bruk 2 skudd pr vilt så blir det

    rundt omking 550000 skudd. Tror jeg

    Det er nok ikke så lett å vite om jeg bruker skudda jeg kjøper på lerdue eller jakt, samme med figurjaktdelen. Total del importert er det man regner med.

  14. Jeg tror du nesten kan regne 2 skudd i snitt pr felte dyr, hender jo man skyter dobbeltskudd, hender det blir bom sov, skyter ned en buske fordi man kjeder seg på post osv. Og jeg husker jo fra tiden da bly var lov, så brukte man jo bly lerdueskudd når man ikke var å skjøt på banen. Jeg vet at en kartong ikke varte så lenge hos meg når man sto å skjøt på lerdue her hjemme. Og Bly er jo tillat i visse grener idag, feks skeet, figurjakt. mulig noe flere også, vet ikke hvor mye det regnes med blir brukt der i året. Totalt sett så tror jeg nok 20 tonn er alt for lavt.

×
×
  • Create New...