Jump to content

halljarn

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by halljarn

  1. Detaljer?

    Våpen?

    Kaliber?

    Kule?

    Virkning?

    Avstand?

    osv....

     

    Den fallt for Zastava'n i 6,5x55 med jaktmatch etter noen minutters sniking... Meget fint lite hull ble det... Holdet var ca. 75 meter... :)

  2. Det er ikke noen problem med været for villsauene...

     

    Det er krav på le viss det ikke er naturlig le i form av trær, berg eller lignene. Når det gjellder væren så har jeg den inn til sauene 1. desember og tar den ut på denne tiden, da har den gjort jobben sin! :)

  3. Det du kan gjøre er å gå ned til Mattilsynet og snakke litt med dem, de kan veilede deg gjennom et skjema som du må fylle ut... Kravet er ca. 20 daa pr. sau uten tillegsfor... Når du skal kjøpe inn dyr må du kjøpe fra kun en besettbing pga. smittefare.. Når det gjeller vær så er det vanlig å ta inn en ny vær uten noe som helst slektskap med søyene hvert år...

     

    Det var litt kort fortalt, de vil forklare nærmere på mattilsynet..

     

    Var i dine sko en gang jeg okså å jeg klarte meg fint! :D Lykke til med dyreholdet!

  4. Ser det er delte meninger om effektiviteten på rev angående .17hmr. Vil jo gjerne ha reven rett ned på stedet, men ser (igjen; youtube.com) at reven har en tendens til å springe et lite stykke etter treff. Er man avhengig av stjernetreff for at reven går ned på stedet med dette kaliberet? Er det kraftig nok, selv om det er lovlig?

     

    Har det ikke mye å si hvordan kule du bruker... Selv om det da blir mer skinn ødleggelser... :twisted:

  5. Vet du får slike limfeller der rotten blir sittende fast. Er omtrent som et A4 ark. Vi hadde en slik å fattern hadde en visitt oppe på loftet i mørket. Han fikk merke at den funket ganske bra! :lol:

×
×
  • Create New...