Jump to content

perulv

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

perulv's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for gode svar. Jeg kommer definitivt til å høre etter om man kan ha skapet i garasjen. Siden soverommet er over garasjen burde jo dette være mulig. Alternativt blir det bolting i vegg. Tipper det blir et nøkkelskap med en brannsikret koffert. Man kan ikke ha råd til alt man ønsker, og en nøkkel er jo ganske trygt.
  2. Har en stund vurdert et våpenskap, og nå kommer jeg til å anskaffe ett slik at ungene ikke kan komme til våpen og ammo (ikke det at de egentlig kan det nå heller). Ser egentlig frem til å få ett i hus! Seifuva ser jo bra ut. Tenker meg at det kunne være nyttig med ett som fungerer som brannsafe også. Er jo alltid endel dokumenter som med fordel kan ligge litt beskyttet. Kom gjerne med forslag. Vil helst ha kodelås. En ting - Jeg har en tørr og fin garasje som er integrert i huset. Tviler på at det er optimalt for våpnene å være der, men hva tror dere? Blir det for fuktig? Og ikke minst - Er det tillatt? Garasjen har el-port. Ellers må det inn i en bod, men der har jeg igjen et problem. Det er vannbåren varme i hele eneboligen (to etasjer). Skal/må skapet boltes fast i gulvet? I så fall sliter jeg inne i huset.
  3. perulv

    Min første rifle

    Da ble det overraskende nok et brukt-kjøp på våpenmesse i Bergen. Ikke helt det jeg hadde pekt meg ut, men nokså tilsvarende, og tibudet håper jeg var bra, så... Som dere ser har jeg hørt på dere som anbefalte Sako 75... Sako 75 SS Finnlight 6.5x55 Schmidt and Bender Zenith 3-12x50 retikkel L3 m lys Ny original Sako optilock montasje Ny A-Tec TMM5 Demper med montasje og gjengebeskytter. Håper dette er en god pakke. Jeg likte det retikkelet godt nå jeg kikket på det, så... Da er det bare å vente på riflen... men først må jeg få avsted søknad. Er det forresten greit å la kona levere og betale min utfylte våpensøknad siden jeg jobber utenbys for tiden? Det burde jo gå greit?
  4. Jeg har fått tilbud om å overta en BSA rifle i 30.06. Jeg vet ikke modell. Riflen er nok over 30 år gammel, men lite og pent brukt. Har noen erfaringer med slike rifler? Dette er antakelig vanskelig å svare på uten å vite modell, kanskje jeg finner det ut fra bilder dersom noen har en link?, ellers tar det dessverre noen uker før jeg får se riflen...
  5. perulv

    Min første rifle

    Må/bør man ikkje også sende sluttstykket i eigen pakke? Flott! Trenger man egentlig å sende sluttstykket for montering av demper? 30.06, javel, mulig det. Jeg burde kanskje skaffe meg mer erfaring med 30.06 først...
  6. perulv

    Min første rifle

    Takk for gode svar. Det er kjekt å få en bekreftelse på at en tenker riktig. Da jeg holdt T3, syntes jeg ikke skjeftet og da særlig nettskjæringen på synteten var noe god. Med kalde, våte hender er jeg ikke overbevist om hvor godt det er å holde dette skjeftet - men jeg har ikke prøvet det under de forholdene. Jeg skulle egentlig gjærne hatt en T3 grunnet prisen. Sakoen er jo vesentlig dyrere. Men det er enda viktigere at man føler at våpenet er rett for ens bruk. Skulle jeg hatt en T3 tror jeg at det måtte være en Hunter som er blånert og med treskjefte, men det er egentlig ikke det jeg er ute etter... Jeg har holdt både Sako 75 og 85. Må nok innrømme at jeg likte 85 bedre. Jeg likte i det hele tatt 85 svært godt. Jeg skal sjekke ut Browningen, men den nye modellen var ikke kommet enda der jeg stakk innom da jeg var på jobb-reise. Utfra beskrivelser på nett skal også denne være gode greier. Er det noen i Bergen som fører denne? Takk også for innspill om LotuTec. Da blir det nok Classic fra XXL-løsningen, noe jeg tror jeg kommer til å trives veldig godt med. Jeg var også ute og kjøpte meg Vapentidningen med test av 20 lyddempere, og ser at A-TEC får gode karakterer. Nå har min butikk Hausken. Er det mulig å sende våpen i posten til A-TEC for å få deres lyddemper i stedet? Hvordan sender man egentlig våpen?
  7. perulv

    Min første rifle

    Jeg planlegger kjøp av rifle. Bruken blir hjortejakt, men det er fint om den kan brukes på "alt", som fugl, og elg, selv om jeg selv synes et slikt krav virker veldig drøyt. Jeg ønsker egentlig ikke 30.06, mest fordi jeg husker at riflen var litt uhåndterlig for meg da jeg skjøt med fars rifle i tenårene. Vil helst ha mindre rekyl. Jeg ønsker meg et flattskytende kaliber i ett presist og godt våpen, med en god kikkert som egner seg til både hjort og reinsdyr. Jeg har kommet til at 6.5x55 er det kaliberet som best ser ut til å dekke mine behov. Har videre kommet til at en stainless syntet er tingen. De ser ikke så flotte ut, men de tåler jo litt, da. valget ser ut til å stå mellom: Tikka T3 stainless syntet 6.5x55 Sako 85 stainless syntet 6.5x55 Sauer 202 Outback 6.5x55 Noen andre som bør være med i vurderingen? Sako 85 gav godfølelsen når jeg holdt den. Hvem gir best tilbud på slikt? 202 er jeg litt usikker på. Tenker da først og fremst på hvor godt belegget på løpet holder. Ønsker evt å montere på en demper, da helst en teleskopisk demper som går innover løpet. Hvilken kan anbefales, og er det noe lurt å kappe løpet? Selv tviler jeg pga minsket hastighet. Kikkert og kikkertmontasje. Jeg har kikket til øynene ble store på Zeiss Classic 2.5-10x50 på XXL, men noen sier at Lotutec er tingen. Da blir siktet dyrere. Er det så mye bedre med Lotutec for fuktig vestlandsjakt? Montasje: antar her at Sako/Tikka sine egne er best til disse våpnene. Til Sauer vet jeg ikke? Jeg ønsker meg et våpen som skal vare lenge, og som jeg vil være fornøyet med lenge. Er det noen som har kommentarer til mine tanker om våpenvalg? Edit: Jeg kommer til å benytte ferdigammo. Hjemmelanding er ikke aktuellt pga tid, unger osv.
  8. perulv

    Nytt medlem

    Heisann, Et nytt medlem fra byen bak de syv regnskyer her . Jeg er først og fremst rypejeger, og har en fin Beretta som brukes til dette. Jeg har vel ett titalls sesonger bak meg på fjellet, der jeg går på støkkjakt etter fjellrype. Nå skal jeg imidlertid i gang med hjortejakt, og kanskje også rein og elgjakt etterhvert. Planlegger et riflekjøp i denne forbindelse. Antar at jeg er typisk nybegynner i forhold til mange av dere, så jeg kommer innom for å lese og gjerne be om råd etterhvert. Men foreløpig sier jeg egentlig kun hei. Håper jeg etterhvert kan bidra litt til at dette skal være et fint og seriøst sted.
×
×
  • Create New...