Jump to content

P.B.-682

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by P.B.-682

  1. Ivrigste?

     

    Kan ikke kalle slike for jegere eller fangstmenn i det hele tatt.. Enkelte har ikke noen forståelse for hva jakt og fangst innebærer.

     

    Det at dette allerede ble forbudt i 1932 sier jo sitt angående humaniteten på denne fangstmetoden..

     

    At noen i det hele tatt vurderer å sette ut slikt, er helt horribelt. Håper noen veit hvem dette er å sørger for at onkel blå får vite, så de forhåpentligvis kan bli fradømt retten til å drive med jakt og fangst for all fremtid.

  2. Kjøpte en tilsvarende fra sverige for er år siden.

    Fin som markeringsdekken, men med sendern på toppen blir den topptung og sklir med på siden. Hvis den skal sitte stabilt må den strammes så det blir ubehagelig for bikkja. Burde vært sydd inn.gummi langs siden så tror jeg den hadde sitti bedre. Bruker den på Finsk spets. Sendern henger fortsatt rundt halsen.. Tenkte jeg skulle se om jeg får modda dekkenet litt..

  3. I dag ble det observert ulv midt i terrenget der vi jakter småvilt. Da blir det vel ikke noe mer hundeslipp før elgjakta er over...

     

    Ikke overraska.. Er vel bare Galven som blei flytta, og det var minimum en ulv til i traktene i fjor.. Så spor etter min. 2 stykk i fjor høst.. Men det har vel ikke blitt dokumentert noe ulvedrept sau i RASA i sommer? Kun tatt av bjønn og jerv..

  4. Har jakta i de områdene i mange år. Kan ikke si jeg har noe spesielt inntrykk av at den sitter mer i buska der en andre steder om høsten - 50/50 vil jeg tro.. Jakter med spets, så da spiller det liten trille om den holder mest til på bakken eller i krona..

    Men det avhenger av hvilken biotop en jakter i da.. Vandra på kryss og tvers der i sommer og da var det mest fugl å finne på bakken..

  5. Norrøna Combat Pack 35 L

     

    Ekstra ammo

    Eagel Sharp GR-17

    Fiskars øks

    Dasspair

    Jokkastikke

    Svartkjele

    Kaffe

    Sportstape - til evt. reparasjon av børse, bikkje eller folk - universalt

    Sjokolade

    Litt brennevin

    Reservebatteri til GPS

    Sitteunderlag

     

    Og ullgenser/jakke etc. seint på sesongen

  6. Ved eventuell ikke dødelig skadeskyting, vil bly kapsle seg inn i kroppen slik at tungmetallet ikke siver ut i blodbanen. Dyrekroppen vil i mange tilfeller selv transportere hagelen ut.

    Stål derimot korroderer raskt i kontakt med blod, og forårsaker forgiftning og betennelser, som fører til langsom død.

  7. Noen som har flaks..

     

    http://www.jaktogfiske.net/id/843

     

    Godt gjort å klare å holde seg til å bare skyte i lufta..

     

    Det skremmende er at ulevene ikke bryr seg nevneverdig om mennesker, tross at de er i umidelbar nærhet.. Hva skal da hindre dem i å rusle inn på gårdsplassen og ta en hund som står i bånd? For den saks skyld hadde jeg hatt mine betenkligheter med å la småungene være alene ute, uansett om det er 150 år siden det er påvist angrep av ulv på mennesker.. Vel, det er kanskje dette som er starten på at det vil skje igjen??

  8. Det går mot kjøp for meg nå, men vet ikke helt hva jeg skal velge.

    Er det noen som har testet GnResound og Soundscope mot hverandre?

     

    Soudscope har vært på markedet i flere år og fått mye bra kritikk som jeg har lest.

    GnResound er ganske nye og ikke blitt testet. De koster også en tusing mer..

     

    Hmmm. What to choose???

  9. Har skutt noen rådyr med Barnes CLX,130 gr, har fungert utmerket etter min mening. Brukte den samme kule i Namibia. Felte Kudu som det største og det gikk greit det og. Men det er i grenseland på størrelse..

     

    Har også felt noen rådyr med Win. PowerPoint 130 gr. Ikke mye kjøttødleggelse med den heller, men har da ikke truffet noen større ben. Tror denne vil vise seg fra en annen side når det skjer, så bløt som den virker..

  10. Det har vært stor etterspørsel etter FS i mange år, og erlativt få kull i norge. Ta kontakt med Per M. Korsmo, han har kontroll på det meste som skjer innen parringer. http://www.nsfn.no/avlsrad/avlsraad_avlsradet.htm

    Forhør deg alltid med disse før du handler, enten det er fra Norge, Sverige eller Finland.

     

    De første 5 årene bodde jeg i rekkehus med min FS, og det gikk helt fint. Måtte være streng når det gjaldt gneldring, og det var en liten utfordring. Det er tross alt hunder som skal bruke kjeft. Men det skal sies at jeg har vært borti mange andre raser som er minst like ille som spetsen. Det finnes selvfølgelig ytterpunkter hos alle. Den første FS min vokste opp med både barneskole og barnehage i umidelbar nærhet, i tillegg var det veldig mange barn i nabolaget. Hun elsket oppmerksomheten disse ga henne.

     

    Dresur er vel ikke det som ligger enkles for spetsen, men jobber man med hunden så får man til det aller meste.

  11. Leste en test i et (jakt?)blad for en tid tilbake om elektroniske ørepropper. Prisen for disse var ca 6000,- og de fikk ganske så god kritikk. Jeg finner ikke igjen denne testen, husker heller ikke hvilket blad dette stod i. Noen som vet? Eller har tips om noen som fører slike?

×
×
  • Create New...