Jump to content

odin

Members
  • Posts

    157
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by odin

  1. Skal få gjenget et Blaser r93 løp og satt på A-Tec tmm4 demper.

     

    Er det noen tabeller som viser minimums løpslengde for dette kaliber? Vil helst kappe ned mot 50 cm. Det vil aldri bli skutt med dette løpet uten demper.

     

    Vil ha et våpen som er rundt meteren langt.

  2. Jeg har en forkjærlighet for Woodleigh. Løvene går vel under lettskutte dyr slik at harde kuler ikke er veldig viktig. Pass også på at den mater godt fra magasinet. Kjipt hvis katten stikker pga. funksjonsfeil. Ettersøk er vel ikke akkurat ønskelig.

     

    Pris for utstopping aner jeg ikke, men tipper 40-60`.

  3. Der, Stubberud. Skrev du en utrolig bra forklaring på saken.

     

    De som er så gale at de stoler på det de leser på internett kan følge slike diskusjoner på AR. Legg merke til "ganyana"der. Det er Don Heath. Tror han har ph nr 1 i Zimbabwe. Utrolig mye bra info fra han. Han har også mange år bak seg i Parks.

  4. Hallgeir, kom til å tenke på en annen ting, er PAC elefanter egentlig lovlig å felle for en utlending I Zim.

    Ganske sikker på at det har vært ulovlig før.

     

     

    Nei, det er ulovlig. Det kan gjøres men er like fullt ulovlig. Ihvertfall så vidt jeg vet.

  5. Kanskje jeg skulle ta meg en tur, tror jeg har ett par hundre trillioner zimbabwe dollar liggende :winke1:

     

     

    Da er du blakk. Det er flere år siden zim dollar var valuta der. Nå går det i us dollar. Har du mange nok av de kan du nok få en fin jakt!

  6. Heisann,

     

    Er i SA nå, kom tilbake fra zambesi ecsraments i går, 10 timers kjøretur fra Bulawayo. Fulgte Dag opp til campen, og sov over der en natt. Prisen på bøffeljakta stod ikke helt til forventningene for min del, men Dag er tilbake å skal prøve seg på bøffel, croc, hippo, lerpard og sable de neste dagene. 48 grader celicus og dyr som vandrer inn og ut av nasjonalparkene hele tiden. Omay camp fire area er stort. 50 ganger 100 km på friviltbane, omtrent uten en eneste vei. Regn med å gå minst 20-30 km hver eneste dag i en temperatur som tar omtrent livet av deg når du sitter stille. Meget tøff jakt...... 10 dager på bøffel var i følge PH " a very though hunt, very though ". Regn med å se en trofeebøffel hver femte dag, og hvis du får en sjanse er den over i løpet av sekunder. Vil kunne gå flere dager imellom du ser bøffel i det hele tatt! Hippo, croc easy, 1 dags jakt. Leopard på denne tiden av året, 10% til 20% sjanse. Ligger for det meste å soler seg, uten særlig stort behov for mat, men jakt er jakt. Sable ganske lett hvis de ikke var i nasjonal parken. Vandrer også inn og ut.

     

    Har reist ned til Limpopo selv, og tar noen dager jakt her hos Tau Nkwe. 15k USD +++ , var ikke lommeboka klar for akkurat nå. Plus baggasje forsinkelse som gjorde at dagene "skrumpa" veldig inn for meg denne gangen. Dag hadde mulighet til å bli lenger heldigvis.......

     

    Tredje mann Truls kunne ikke nå, men reiser ned i Juli, regner med å bli med å jakte bøffel da!

     

    Gjorde en stor tabbe, da baggasjen blei forsinka i 3 dager. Skulle ha overnatta i Joburg og personlig sørga for at baggasjen blei med videre derfra! Frustrerende greier, men lærer så lenge en lever!

     

    Fantastisk område, men meget tøff jakt! Så totalt ulikt gamefarmene i Namibia og Sør Afrika som det er mulig å komme!

     

    Kommer nok ikke til å satse kommersielt på dette, ( Vil prøve en tur til før jeg tar en endelig avgjørelse ) da både reising, jakt og Zimbabwe er såpass usikkert i henhold til å stille en reisegaranti at det ikke vil være særlig økonomisk fornuftig. Dette er for folk som kan og har reist mye i Afrika tidliggere. Jakta er meget usikker, men såklart dessto mere tilfredsstillende når det lykkes.

     

    Jakta foregår forøverig med Martin Piters som er en av Zims absolut mest anerkjente outfittere, så ikke det det står på, Martin gjør en stålende innsatas for alle klientene og har en topp outftting der. For alle som ønsker kontakt med Martin er det bare å ta kontakt. Kommer ikke til å booke jegere selv, men hvis noen ønsker å booke direkte med Martin er det bare å sende en PM.

     

    Nils-Ole

     

    Jeg satt i loungen på flyplassen i Johannesburg og leste dette. På vei til Zambezi valley. Ble meget nervøs over skildringen din. Men den stemte bra. Du var i Omay? Selv kom jeg meg nedover til Zambezi med litt våpentrøbbel i Harare. Vel fremme i campen skjønte jeg akkurat hva du mente.! over 40 grader i rommet når en skal sove er mildt sagt ubarmhjertig for en nordmann.

     

    Selv om min jakt ble vellykket, skal jeg prøve meg på en litt annen årstid neste gang. Og en neste gang blir det. Gjerne med Buzz Charlton og co da også.

  7. Soperbørse?

     

    Beklager. Mente superbørse.

     

    Noe mye mer futt i r93 enn .416 i passe fart føles helt jævlig. Du kan få prøve.....

     

    Gå for 416 rem. Customløp for Blaser blir bare kluss uansett.

     

    Ulempen er at løpet koster 14000 kroner eller noe slikt.

     

     

    Ellers så kan du få kjøpe en fiks ferdig 416 Dakota av meg. !! :)

  8. Vedr. Grove safarkaliber. Har blitt såpass voksen at jeg legger igjen Lotten hjemme og tar .416 med meg til Rhodesia. :D sommerfuglene svirrer i magen allerede. Må skyte inn noen solids i nærmeste fremtid. Utstyr kjøpes inn , sjekkes. Der leses meget på AR,vaksiner skal inn både i hue og rævva. Mailer med spørsmål sendes nedover til alle døgnets tider. Ahhh jeg gleder meg. :mrgreen::mrgreen:

×
×
  • Create New...