Jump to content

blackops92

Members
  • Posts

    1,915
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by blackops92

  1. Er også overrasket at Garand ble godkjent til jakt.

     

     

     

    Ellers må jeg si jeg synes synd på forhandlere som skal selge Garand til vanlige folk. Blir nok en del reklamasjoner...

     

    Kunde: "hei, kjøpte en m1 men nå er den ødelagt. ladehendelen/dingsen er bøyd og det er ikke mulig å ta ladegrep lenger...."

    Forhandler: "hva slags ammo har du brukt?"

    Kunde: "Norma fabrikk (eller annen normal 30-06)"

    Forhandler: "Der har du problemet. Du har ikke brukt korrekt ammunijson. Bruker man dagens fabrikkammo er de ladet med krutt som brenner for seint og det medfører for høyt trykk ved gassporten. Resultatet er bøyd stag."

    Kunde: "men men men"

     

    Funker bra med Norma Jaktmatch min ;-)

  2. Det er ikke lov til å score enten alle i minor eller major i en Tournament. De har gjort en feil med påmeldingen, som de må rette opp før de begyner å legge inn resultater

     

    Menn "Kenny" tar feil her, denne matchen er ikke en Grand Tournament, men er Tournament.

     

    GT er to separate matcher, der man slår sammen prosentsatsen man får i de separate matchene til en felles liste. Så det blir da tre reultatlister(flere hvis det er flere divisjoner enn en da)

    Skal en slik match blir Level 3, så må det være 12 riflestager og 12 pistolstager

     

    Tournament(som dette er), scores som en match.

     

    NM 2 Gun i 2015 er godkjent av IPSC som en Tournament(ikke GT)

  3. Bare som en kommentar her:

    Da man laget retningslinjene så var det også inkludert manuellrifler, dette var på grunn av noen av noen særledes kreative medlemmer....

     

    Men nå har man opphevet dette for manuellrifler, med noen unntak.

     

    Nye retningslinjer vil bli lastet opp, men det vil være en slik tilleggstekst i de:

     

    Unntatt fra karantenetiden er rifler til MAO og MAS i kalibre opp tilogmed diameter 9 mm og maks hylselengde 65mm, samt i pistolkalibre opp til diameter .455”.

  4. Nå er det vel ikke forbudt å skyte praktisk hagle her til lands heller vel, men våpnene må følge de vanlige kravene til lengde, grep og magasinkapasitet. Det er heller ikke ervervsgrunn, men har man en hagle sliter jeg med å se hvilken hjemmel som finnes til å forby slik skyting.

     

    Det er riktig som det sies her(det har POD sagt også), men er jo ikke så morro med den lovlige magasinkapasiteten vi har her til lands....

  5. Det vil vel også gjelde HV-personell, med nødvendige tillatelser fra områdesjefen? Når det gjelder deltakelse i sivile konkurranser, altså.

     

    Det er ikke jeg enig i, ansatte vil jeg si er "stadig tjenestegjørende" HV Personell har så vidt jeg vet ikke forsvaret som hovedarbeidsgiver..... :smile:

  6. Bør endres til:

     

    4.5 Alle medlemmer av en klubb tilsluttet NFPS, og som har betalt sin årskontingent, har møte- og talerett.

    En klubb kan maksimalt ha 3 representanter med stemmerett, fordelt etter antall medlemmer:

    1 representant til og med 25. medlem, 2 representanter til og med 50 medlem, og 3 representanter for 76 eller flere medlem.

     

     

    Hva med de mellom 50 og 76 da....... :mrgreen:

  7. Siden dette nå engang handler om forbundstinget, har jeg følgende spørsmål?

     

    Iht. § 4.5 sier at hver klubb har stemmerett av 1 representant for hvert 25. medlem i klubben (Max 3 representanter).

     

    Betyr dette at klubber med mindre enn 25 medlemmer ikke har stemmerett på forbundstinget? (Det er jo det som står i vedtektene).

     

    Grunnen til at jeg tar det opp, er at det på forbundstinget ble tatt opp behovet av å få nye og mindre klubber til å møte på forbundstinget. Det vil jo være noe merkelig om de ikke har stemmerett for klubben sin, og samtidig skal DSSN betale støtte for å få de dit?

    Punktet i vedtektene er særledes dårlig skrevet, praksis de siste 10 år(minst) har vært: en stemme for opp til 26 medlemmer, to stemmer for opp til 51 medlemmer, og 3 stemmer videre.

    Slik jeg husker det ivertfall. Men punktet må helt klart skrives om

  8. Speedshark 25 fot, 150hk verdi 650K. Fikk den med litt "pruting" registrert for fart under 30knop og da ble prisen straks veeeldig mye billigere, sa at båten gikk i maks 35 knop, men etter å ha pratet med "sjefen" godtok ham fart under 30, da jeg nærmest aldri er i den farten...

     

     

    :mrgreen:

     

    Dette bør du ha skriftlig i forsikringsbeviset, er ikke sikkert en skadebehandler har samme syn hvis du skulle få en skade. Da risikerer du avkortning.

  9. Nå er det vel slik i forsikring at ett selskap uansett ikke vil være billigst for alle kundene, det er for mange variabler med i bildet. Bl.a. type bil, geografi etc

    Nå har jeg ikke satt meg så mye inn i NJFF avtalen, men jeg vil jo tro at dette er en avtale som erstatter Totalkunderabatten som alle Gjensidige kunder får når man samler forsikringer der, men at den gir noen få prosenter mere.(pluss enda noe ekstra på hund/verdisak)

     

    Så sånn sett så kan man ikke forvente å få NJFF avtalen på toppen av evt. rabatter man har fra før, bare differansen.

     

    Det er vel så vidt jeg kan huske(det stod vel i medlemsbladet for noen nr siden) en forsikringsmegler som har forhandlet frem denne avtalen.

     

    Hilsen

    Tidligere Gjensidige ansatt, nåværende ansatt i IF (Commercial) og som da naturlig nok ikke bryr seg om denne avtalen :mrgreen:

  10. Problemet er vel heller at de som til syvende og sist innvilger søknader ikke har fått regelverket. Og at regelverket er laget av noen som har liten erfaring, så regleverket er så fullt av muligheter for tolkning at det er like mange tolkninger som politikammer og skyttere.

    Nå ble retningslinjene skrevet både med en av Norges erfarne skyttere til stede, samt at det var en jurist der også :mrgreen:

     

    Hadde det skulle tatt for seg alle tenkelige muligheter så ville det vært på ganske mange flere sider. Men nå ser jeg at en del av det som står der burde vært finpusset på. Men jeg er fortsatt tilhenger av ett Level 3 stevne pr 12 måneder

×
×
  • Create New...