Jump to content

oleloe

Members
  • Posts

    114
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by oleloe

  1. Helt enig, nydelig våpen med lang pipe og åpne silter. Tja, mange lettskremte frøkner der ute. .375 H&H Magnum, så dagens lys i 1912, det betyr ca 100 års bruk uyen demper!! Så helt galskap er det vel ikke ;-)

    Demper er bra, når en skal skyte sub!!!?

    Gå for L61R, du!! Sikker på at dere blir gode venner!?

    • Like 1
  2. Jeg har en slik og er meget godt fornøyd med den. Jeg har halvstokk modellen med 62cm pipe. Med Swarovski 2,5-10x42, veier den 4,5kg. Skyter både hjemmelada og fabrikk ammunisjon med 300grs kuler. Stokken er meget vellaget med såkalt rollover skjefte og har godt rekylopptak og er god å skyte med.

    Som Sako'er flest har dem meget god presisjon med det meste av ammunisjon.

    Ser disse selges ganske  ofte på Finn.no og andre steder, for meget spiselige priser, 6000,- til 10-12000,- avhengig om det er med optikk og kvaliteten  på den.

    Noen har også demper, men da er ofte pipa kappet. Min er uten demper og har original lengde på pipa, slik ei Magnum rifle skal ha.

    Rifler i .375 H&H, skytes ikke mye med, de fleste er svært gode rifler og følgelig gode kjøp. Bare vær obs på at det er en god del mer rekyl i dette kaliberet enn i normalkaliber, men det venner du deg til med lette treningsladninger. Selv gikk jeg veien fra 30-06, via 9,3*62 til .375 H&H, og skøyt mye med den første sommeren .

    Min oppfatning er at dette er ei super rifle i et supert kaliber!!! Lykke til. :-)

     

    • Like 1
  3. Er i markedet etter en 9mm, og var således i en forretning og sjekket bruktutvalget. Der ble jeg fortalt at 1911 i 9mm, ikke var så god som de i 45 acp. Skulle vært noe tull med de, fra tid til annen. Ble IKKE sagt om det var funksjonsfeil eller presisjon. Noen som vet hva dette kan dreie seg om. ( Hadde tidligere en Colt Combat Commander som fungerte svært bra.)

  4. Har fått tilbud om å bli med på villsvin (åtejakt) på Svinhult Jaktstuga, Degeberga i Skåne, i mslutten av Februar.

     

    Lurer på om noen her på Kammeret har noe erfaring med dette stedet og denne operatøren. Hvordan er vilttilgang, tilrettelegging, avskyting, etc?

     

    Stedet drives av en nordmann, og nettadressen er villsvinjakt.no.

     

    Venter spent på svar.

  5. Regner med at disse haglene tas med i garderoben, men det store MEN. Det er nok forskjell om du vil etterregistrere 1 eller 5-6 gamle hagler. Vil kanskje variere fra politikammer til politikammer, da det i dag også er forskjell på behandlingstid og måter.

×
×
  • Create New...