Jump to content

jeger bombom

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

jeger bombom's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Takker for mange konstruktive tilbakemeldinger 300 WSM er min favoritt så langt, men er litt usikker i forhold til hva jeg evt. "taper" i de tyngre kulevektene i forhold til 300 Win.Mag. Er det sånn at WSM og Win.Mag er noenlunde "like" i kulevekter opp til ca. 180 grains, mens Win.Magen "drar fra" i de tyngre kulevektene? Hva er da egentlig fordelen med WSM fremfor Win.Mag hvis så er tilfelle? (Mulig dette blir svært teoretisk og at forskjellene blir marginale under praktisk jakt/skyting!)
 2. Takker for innspill så langt... Skaubjønn, du har helt sikkert rett ! Det praktiske behovet og nytten blir underordnet når lysten på noe nytt slår en med full kraft... Halve moroa for meg er selve prosessen før en foretar et endelig valg; sjekke ut ulike alternativ, innhente informasjon, lese seg opp og ligge våken om nettene og spekulere . Jeg har null kjennskap til disse patronene, så det hadde vært kjekt og få flere innspill fra de som sitter inne med kunnskap og praktisk erfaring, slik som tilbakemeldingene fra Tordenkjeppen og Sunnmøring !
 3. Hei! Ønsket om et nytt løp til Blasern har for alvor meldt seg, nå som både feriepenger og skattepenger er på vei.... Har forsøkt å pløye meg gjennom div tråder her på forumet, men er fremdeles usikker på hva jeg skal velge. Jeg har en Blaser R8 med både Professional og GRS stokk, samt løp i 308W og 9.3x62, begge kappet til ca. 50 cm. Bruksområdet så langt for disse to løpene har vært hjorte- og reinsdyrjakt, samt to Afrikaturer. Har også mulighet for skyting på blink opp til 400 meter. Begge løpene har fungert utmerket til mitt behov så langt, men nå har jeg altså bestemt meg for å anskaffe et nytt løp. Jeg har planer om en berg-/fjelljakt (med stor sannsynlighet for dryge hold) etter div. geiter om ikke så lenge. Afrika frister også, så jeg har definitivt ikke hatt min siste tur der! Savnet etter et flattskytende kaliber/patron (løp) har nå for alvor truffet meg, men hva skal man velge? 300 WSM/300 Win.Mag/300 Blaser Mag (riflestigning 11") er alternativene i .30.kal., mens 7mm Rem.Mag. (riflestigning 9.5") er det jeg står igjen med i 7 mm. Alle løpslengder er/blir 65 cm og skal ha demper. Ph-en jeg hadde i Namibia lovpriste 7 mm Rem.mag, også til større antiloper, flattskytende-lite rekyl-nok punch! Magefølelsen min pr. i dag tilsier 300 WSM, men trenger noen konstruktive innspill for å lande valget for godt! (Optikk til løpet blir enten Zeiss V8 2.8-20 x 56 eller Swaro Z6i 2.5 -15 x 56 med komp.) NB! Jeg lader min egen ammo! Takker for alle gode innspill
 4. Har fått kort på fritt dyr Sunndal øst! Drar avgårde første helga i jakta og har satt av ei ukes tid. Noen gode tips om områder/steder hvor jeg bør forsøke?
 5. Hei! Skal inn i Sunndalsfjella (Sunndal øst) nå til helga for å jakte simle og kalv. Ser at det er meldt mye sørlig vind i dagene fremover. Noen tips til områder? Er førstegangs reinsjeger og ikke så godt kjent i området....
 6. Noen av dere som nå har fått testet den nye Leicaen? Er veldig usikker på om jeg skal gå for den eller Swaro El-Range (Zeiss RF holder vel ikke helt følge i dette selskapet...???)!
 7. Hei! En kamerat og jeg planlegger nå en jakttur til Eastern Cape, S.-Afrika, i april neste år. Vi ser for oss å jakte i 5-6 dager, for så å bruke 3-5 dager på noe annet (safari, storbyliv, bading etc) etter selve jakta. Cape Town frister veldig, men det var dette med avstanden fra jaktcampen i EC da! Alternativet blir å ordne et opplegg i "nærområdet", f.eks. Port Elisabeth eller East London. Et spørsmål som dukker opp er: Hvordan reise rundt med våpen, lar det seg gjøre (om vi velger å dra til Cape Town og ordner retur til Norge derifra)? Blir vi værende i området rundt Port Elisabeth, så får vi nok ordnet med våpenoppbevaring hos outfitteren. Hadde vært kjekt med innspill og tips i forhold til: -Port Elisabeth/EC vs Cape Town? -Steder og aktiviteter? -Det å reise rundt med våpen? På forhånd takk!
 8. Hei! Sjekk raatassen.com., det planlegges ett kull der. Har selv en hanndachs på halvannet år derifra. Bare positive erfaringer...
 9. Heisan, godtfolk! Ser av forskrifter til viltloven, kap.7 og §22, at løs. på drevet halsende hund er tillatt på rådyr (kun rådyr som står spesifisert i §) f.o.m. 25. september. Betyr dette at dachsen min kan slippes etter hjorten den 10. september?
 10. Takker for svar! Joda, jeg sjekket "bibelen" jeg også, men syntes denne differansen virket noe stor. Selv om kulevekta er lik har jeg en følelse av at dette blir noe høyt!
 11. Hei! Kan noen ladeeksperter hjelpe meg med følgende: Jeg skal lade ei 196 grs. Oryx i 8x57 IRS. I Norma sine ladetabeller er min. ladevekt 40 grs - max. 42,2 grs, dette med Norma 202 krutt. Kruttet jeg har til disp., er Vihtavuori N-140. Hva bør jeg starte på med dette kruttet? Eventuelle andre ladedata /kuler/krutt for kaliberet er også av stor interesse for senere anledninger. På forhånd takk!
 12. Tusen takk for innleggene! Skal sjekke litt rundt på de nettsidene som du oppga .
 13. Takk for konstruktivt innspill! Har du noen forslag til kennele jeg bør sjekke nærmere? Skaffet du din hund fra Sverige?
 14. Hei og godt nyttår! Jeg har brukt jule- og nyttårshelga til endelig å bestemme meg for at nå skal det skaffes jakthund til sommeren (får da brukt 4 uker av sommerferien til å være sammen med valpen døgnet rundt). Har brukt lang tid på denne beslutningen, de fleste aktuelle trådene her på forumet er nøye studert, samt annen relevant informasjon. Jeg har vel endt opp på at en av de følgende rasene er den som vil passe for mitt bruk: strihåret dachs, tysk jaktterrier, alpinsk dachsbracke eller en av bassetrasene. Hunden skal først og fremst benyttes til å spore opp og drive hjorten frem mot ei postrekke. Terrenget vi disponerer er variert; alt fra bratte vestlandslier med tett vegetasjon til noenlunde flate og oversiktlige områder. Teigene som vi jakter i innbyr ikke til typiske langdrivere, så jeg er avhengig av en hund som kan legge av etter en viss tid (30 min. -1 time ?). Jeg ønsker heller ikke en hund som driver hjorten som ei "kanonkule" forbi postrekka. Det kan også nevnes at vi har rådyr og elg på kvota, men det er som sagt hjorten som er hovedbeskjeftigelsen. At hunden kan trenes opp og benyttes til ettersøkshund, er også en fordel. I tillegg til alle disse kravene, skal også hunden fungere godt i heimen sammen med barn og evt. besøkende. Dette ble mange krav, og jeg vet også at det er veldig mye opp til eieren å trene/prege hunden på dette, men jeg tillater meg likevel å oppfordre hundefolk å komme med innspill og erfaringer. Kom gjerne med tips til hvilke kennele jeg bør kontakte (kanskje i Sverige ?) På forhånd takk for hjelp til å foreta et vanskelig men spennende valg!
×
×
 • Create New...