Jump to content

jonnyvang

Members
  • Posts

    2,270
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jonnyvang

  1. Kjekt med prosjekt :D 

    Hva er det du tenker skal differensiere akkurat din app fra de etablerte appene?

    Sitat

    - Logge treff/treningsdagbok

    Dette tror jeg ikke jeg har sett i de jeg har testet ut.

  2. Det har blitt gjort målinger på kjøttdeig som viser at Elgen må være rimelig tung om vi skal få i oss alt blyet til Arnemo. 

     

    Sitater fra en annen tråd:

    http://www.kammeret.no/topic/46048-er-bly-i-viltkjøtt-en-helserisiko-ny-undersøkelse-på-gang/?page=4&tab=comments#comment-1113883

     

    Her er link til artikkel om de nye blymålingene i elgkjøttdeig. Som en ser så finnes det en del.

    http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/jakt_og_viltkjott/rapport_lead_in_minced_beef_from_norwegian_hunted_game_elg.20383/binary/Rapport:%20Lead%20in%20minced%20beef%20from%20Norwegian%20hunted%20game%20Elg

     

    Dette er en større undersøkelse enn den som ble gjort i 2012 (150 prøver vs 52 prøver) og en ser at snittet er under 1/3 av målingene gjort i 2012. Dette har nok med at 2012 var det to prøver som dro snittet veldig opp. I 2012 var det målt 5.6 mg/kg mot 1.79 mg/kg i de nye prøvene.

     

    Om en leser artikkelen fra 2012 så ser en at at det blir gjort en del analyser av hvor stort blyinntaket blir per måltid. Dette blyinntaket vil da med de nye prøvene bli ca 1/3 av det som ble publisert i 2012. (om jeg tolker dataene korrekt). Det betyr at dere nå kan spise 3 ganger så mye blykjøttdeig som før uten å bli noe mer syke av den grunn :mrgreen:

     

    Personlig så hadde jeg kanskje tenkt meg litt om dersom jeg hadde spist veldig mye viltkjøttdeig, men det står svært sjelden på menyen her i huset.

     

    Her er den "gamle" artikkelen om blyverdier i kjøttdeig. Målt innhold står i tabell 1 på artikkelens side 3 (side 5 i pdf'en) https://www.yumpu.com/en/document/view/17845014/lead-concentration-in-meat-from-lead-killed-lutz-moller-jagd

     

  3. På 7/11/2017 den 10.02, jonnyvang skrev:

    "Tradisjonell" langhold der en ligger på magen med tofot og baksekk og skyter i eget tempo på stålmål og stein langt vekke er ikke hokus pokus. Handler stort sett om å tro på Bryan Litz(eventuellt Thomas Haugland) i stedet for Gud. Regelmessige ofringer til anemoiene Boreas, Zefyros, Notos og Euros har også vist seg å være nyttig :)

     

     

     

    • Like 2
  4. Tar for gitt at folk skyter sånn ca <30mm / 1MOA  samlinger før en begynner å strekke holdet ja om en skal treffe noe annet en låvedøra til naboen.

    Dette (tror jeg) er oppnåelig for de fleste om de klarer å ligge noenlunde rett bak børsa, leser litt om "natural point of aim", og tar et forsiktig avtrekk om de skyter med godt anlegg. Det er selvsagt en stor fordel å faktisk kunne skyte slik som de lærer i DFS, men for jonny-bondeknøl så går det også an å lære seg å skyte på et vis bak løa om en legger vekk egoet og tar til seg tips og triks fra Litz og Haugland.

     

    Poenget mitt er vel egentlig at en ikke trenger å være en dreven DFS-skytter for å kunne ha glede av langholdsskyting da det i stor grad handler om å ha kontroll på variabler som den jevne DFS-skytter ikke bryr seg så mye om. V0, bc, værforhold og vind ute i terrenget. Vinden er den store utfordringen og for å forstå seg på den så må en ut og skyte langhold.

     

    Til PRS-aktig skyting så er det nok et stort handicap å ikke ha grunnleggende DFS-ferdigheter i bunn.

  5. "Tradisjonell" langhold der en ligger på magen med tofot og baksekk og skyter i eget tempo på stålmål og stein langt vekke er ikke hokus pokus. Handler stort sett om å tro på Bryan Litz(eventuellt Thomas Haugland) i stedet for Gud. Regelmessige ofringer til anemoiene Boreas, Zefyros, Notos og Euros har også vist seg å være nyttig :)

     

     

     

     

×
×
  • Create New...