Jump to content

setesdølen

Members
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by setesdølen

  1. Noen som vet om det finne 6,5/308 ammo til jaktrifle å få kjøpt ferdig? Fikk et spørsmål om en slik rifle, fra en ny jeger som kunne få en slik av familie.

  2. Art: Rev

    Våpen : .22 mag, 7x57R, 280 rem, 12/76, feller

    Antall : 1 stk

    Poeng : 10 p

     

    Art: skjære

    Våpen :.22 mag, 7x57R, 280 rem, 12/76, feller

    Antall : 11 stk

    Poeng : 11 p

     

    Art: kråke

    Våpen: .22 mag, 7x57R, 280 rem, 12/76, feller

    Antall: 238

    Poeng: 476

     

    Art: Nøtteskrike

    Våpen .22 mag, 7x57R, 280 rem, 12/76, feller

    Antall: 7

    Poeng: 7

     

    Art: Grevling

    Våpen .22 mag, 7x57R, 280 rem, 12/76, feller

    Antall: 20

    Poeng: 100

     

    Art: Ekorn

    Våpen: .22 mag, 7x57R, 280 rem, 12/76, feller

    Antall : 2

    Poeng: 4

     

    Poeng: 608

     

     

     

    djql.jpg

     

    rf74.jpg

     

    fsge.jpg

     

    6nx5.jpg

     

    k18f.jpg

  3. Har handlet hos J&F fra de drev som en del av en annen butikk i Arendal, da var det Egil Dalholt som solgte der. Er det problemer med ting som bestilles, ringer jeg Egil. Are driver mye med engrosdelen nå, selv om han helst vil være i butikken. Stein er vel høvdingen i butikken nå, så om jeg ikke er fornøyd, ender det tilslutt hos han :-). Mitt inntrykk var at det var litt kluss med noen ting, særlig børsemakerdelen og ammunisjon frem til 2011, blitt mye bedre i 2012.

    Jeg blir nok oppfatta som en litt gretten gubbe til tider der nede, sier rett ut hva jeg mener, var skikkelig forbanna i et par tilfelle. Når ekspeditører står å sier at ting som er galt ikke er de sitt ansvar, når børsemaker står å forklarer hvorfor han ikke har gjort noe logisk og avtalt, tenner jeg i bunnen, :-). Det er endel skårunger der, men får man ikke de svara man har krav på som kunde, si ifra.

    Har lagt ned en haug med penger der gjennom 25-30 år, og vil bare si at jeg er MEGET fornøyd.

    Servicen er etter mitt syn nå VELDIG bra, for det har skjedd forandringer hos de. Ikke minst fordi de har lagt om endel på målsetningen. De prøver i mye større grad å selge service, børsemakerjobber, og kvalitet. Det er fordi de ser seg ikke tjent på sikt med å dumpe priser i forhold til de store kjedene. Jeg diskuterer gjerne priser med de og, de er faktisk meget konkuransedyktige, og er man ikke fornøyd med pris, si i fra.

    Kjenner bare til butikken i Arendal, det er den jeg baserer utsagna mine på.

    Så, er det trøbbel for noen, send mail eller ring Egil, Are eller Stein, alltid blitt meget gode løsninger for meg da. Er det ting som beskrevet i innlegg om en som jobber på Gjøvik, si ifra, hjelper ikke det, si i fra videre. J&F ønsker det, og vi har krav på det som kunder, det er kjøpers marked nå.

  4. Oppdaget i dag at pipa på min CZ 455 american ikke var frittliggende i det hele tatt, så her var det frem med pussepapiret. Men et par ting:

    1) Hvor mye klaring liker folk å ha mellom løp og treverket? Jeg har nå ca 1 mm hele veien rundt.

    2) Hvor langt bak er det hensiktsmessig å pusse? Er vel ikke noe poeng i at innerste det av løpet er frittliggende?

     

     

    Har en varmint 455 i 22mag. Den la seg litt på etterhvert. Fikk full bedding på den, så nå går den bra igjen, bruker rws sp, samler best i min. Samlingen på bildet er skutt i benk, 5 skudd serie på vindstille dag, 100m, etter bedding. Samling før var ca 25 mm. Kjøpte en leupold vx-r 3-9x50med lyspunkt og atecdemper. Kjøpte det på Jakt og Friluft, og de har fiksa den fint til for meg, veldig fornøyd med den, hendig rifle. De bedda den og for meg.

    Liker å ha ca 1-2 mm klaring, da går det an å få noe olje inn også uten å demontere.

     

     

     

     

    bilde0193.jpg

  5. Maui, sendte og en mail over der for å bygge på trykket, fikk dette svaret, hehe. Håper det er litt klamt i england nå :smile: . :

     

    I have recently taken over the business and can assure you and your friends that the stafff who were responsible for the fiasco were sacked last year.

     

    Any of your friends who are disappointed may like to contact me at:

     

    john@decoying.co.uk

     

    or call me on:

     

    44 1942 369025

     

    I can assure you that we send many orders to Scandinavian countries with no problems at all...just try posting on some of the Danish and Finnish hunting sites and see what reaction you get.

     

    Once again, I do appreciate you pointing this out to me.

     

    Best Regards,

     

    John Deacon

     

    Håper det hjelper deg :-).

  6. Har ikke prøvd dette før, er spennende. Satte opp første fella i slutten av mai. Skrudde av døra, og kasta inn gammelt brød i den jevnt og trutt i hele sommer.

     

    Satte på døra for 3 dager siden, og kasta inn nytt åte. Fikk 3 første døgnet, har fått 9, og det sitter 4 der nå. Tror plassering er viktig, jeg valgte å sette en felle i nærheten av området kråkene ferdes mye, samtidig nærme bebyggelse og menneskelig aktivitet, samtidig litt i bakevja, så fella ikke førstyrres på dagtid.

     

    Dessuten prøvde jeg å få tak i netting med størst mulig masker og relativt tynn tråd for at de ikke skulle få klaustrobofobi. Ser og nå at de roer seg fint med de valgepinnene jeg la inn. Vel, får se hvordan dette går videre da, moro.

     

    dsc0067ug.th.jpg

  7. Har fått en mail som kommer fra Finnland. Legger ut teksten som dokumentasjon. Det er overveiende sansynlig at Harald Flaen lyver angående en av sine hannhunder som er brukt til avl på 8 laikakull. Om noen ønsker laika kun til elgjakt, er det ikke noe problem, men den hunden påståes være totalt livredd bjørn, og har vært det hele sitt liv.

     

    Oppfordrer Harald Flaen til å melde seg i denne diskusjonen, og avkrefte dette. Ellers er det definitivt ikke en jeg ville kjøpt valp etter!

     

    Hei, tässä olisi pyydettyjä tietoja omistamastani itäsiperianlaikasta käkikummun petrus ( fin 26990/05). Koira oli minulla pennusta- noin 4vuotiaaksi.Käytin koiran näyttelyissä muotovalioksi, ja hirvenhaukkukokeissa 3 starttia.Metsästän hirveä ja karhua. Alueella, jossa metsästän on vahva karhukanta,joten käytännön metsästyksessä selvisi jo hyvin varhain ettei petruksesta ole siihen hommaan. Koiralla on erittäin vahva pelko karhua kohtaan, mikä myös haittasi hirvijahtia siinä määrin että päätin myydä koiran pois.Esimerkkinä mm. tapaus kun kaadoin karhun ja menin kotiin karhulle tuoksuvissa, ja verisissä vaatteissa ei petrus peloltaan suostunut tulemaan kopista ulos vaikka kuinka kutsuin! Olen kuullut, että petruksen pentuja myydään sen "karhu näytöillä". Tämä on väärin pentujen ostajia kohtaan. Voin taata ettei petrus mene karhua lähellekään, saati hauku sitä. Espoossa 19.3.2012 Ari Kallinen.

     

    Översättning:

    Hej! Här kommer lite fakta om hunden jag ägt, Käkikimmun Petrus (fin26990/05). Hunden hade jag från valp till ungefär 4 års ålder. Hade honom på utställning tills han var FIN UCH o på jaktprov, 3 starter. Jag jagar älg o björn. På området jag jagar har vi stark björnstam, så det blev tidigt klart att Petrus inte är till för björnjakt. Hunden är livrädd för björn. Så rädd att det störde älgjakten så jag beslöt mej för att sälja hunden. Som exempel en händelse då jag sköt en björn o kom hem med björnluktande kläder blev Petrus så rädd att han flydde in i hundkojan o ville inte komma ut fast jag hur än manade på honom. Jag har hört att Petrus valpar säljes för att Petrus skulle vara en bra björnhund. Detta stämmer ej o är fel mot valpköparna. Jag kan garantera att Petrus inte går nära en björn eller aldra minst skäller på en!

    I Esbo, Finland 19.3.12 Ari Kallinen

     

    Utöver detta berättade Ari för mej att Petrus ALDRIG har skällt björn o alla historier om hans björnintresse är sagor.

  8. Tror ikke du skal være så alt for optimistisk Setesdølen :(

     

    Finskspets har helt rett i at det er flere raser involvert enn bare østsibirsk laika.

    En valpefabrikk av verste sort, og som opererer i både Norge og Sverige.

     

    Mange fornøyde hundeeiere, og takk og lov for det, men alt for mange misfornøyde.

     

    Overskridelser av antall avkom etter en og samme hannhund ja Finskspets...

    Hva sier du om rundt 60 stk etter en hannhund, og det siden 2010 :(

    Av disse er et kull godkjent av avlsrådet.

     

    Har pratet med PMK og er klar over problemene dere sliter med.

     

     

    Echo, jeg er høflig og saklig for at denne saken skal nå fram til flest mulig og skape tiltro.

    Optimismen døde vel ut den dagen jeg la ut denne saken her og fler steder. Jeg ønsker at H F skal komme med noe om han har noe fornuftig å si. Ellers er det min intensjon at det blir mye stikkord som dukker opp om noen googler for å kjøpe seg valp.......

  9. Han derre Harald ja,,,,, han går det mye stygg ord om, IKKE en seriøs oppdretter, produserer valper på løpende bånd å null hensyn med tanke på rasens ve å vell, av en annen rase en laika så følget han ikke henvisnnger fra avls rådet, overskridet antall valper fra hannhund til gangs, så den mannen der anbefales det ikke å handle av,

     

     

    Det er slike ting som dukker opp stadig, får høre fler og fler eksempler. Bra å få det fram så folk får vite hvordan det er. Likeledes er det også greit at vedkommende kan svare for tingene om han ønsker og har noe å komme med.

     

    Flott om ting kommer fram her.

  10. Kjøpte en sekk for noen år siden hos dette firmaet, har igjen enda av det tørrforet: små kuler på et par mm. Lukter fisk og skalldyr. Kjører langs veier og drysser ut fra et plastbeger, blåser litt ut av seg selv da. Kan legge fler km på denne måten. Legger da fram til åteplassen.

     

     

    http://www.ewos.com/portal/wps/wcm/connect/ewosnorway/no/frontpage/produkter/vekstfor_oerret/

     

    Er sikkert fler fiskeforprodusenter som har slikt:

     

    http://www.fhl.no/fiskefor/category33.html

     

    Settefiskfor er ca bra, fra 1,5-3mm, må ikke bli for stort og for mye, men stimulere lukt og være en aperitif for en sulten rev.

     

    Har hatt sukses med dette selv, håper andre kan dra nytte av det og, er iallfall masse rev her, prøver å ta mest mulig.

  11. Grunnen er at da får jeg rev inn, og de drar med andre rever. De får lov å gå seg varme på åta, uten at jeg tar noen. Etter at jeg har fått inn endel forskjellige rever, begynner skytinga, men prøver å la det være 1 eller 2 igjen for å dra fortsatt inn andre rever. Har skutt opptil 3 samme natta, og da var det 2 til innom.

    Har nøyaktig samme erfaring. De drar hverandre inn ved å følge hverandres spor inn mot åta. Det at det alltid er noen som vandrer rundt gjør at det renner inn rev fra områder lenger unna. Har også inntrykk av at dette funker best når det er snø fordi revene da vandrer lenger pga vanskeligere å finne mat.

     

    Har et absolutt inntrykk av at om det er tåkete, mørkt, snøvær, så er reven i sitt ess. Det er nok fordi den er generelt veldig forsiktig, og om det er klarvær og stille, føler den seg avslørt, og er mye mer var. I ruskevær føler den seg tryggere.

     

    Rett før uværsperioder, og i slutten/rett etter, virker det som de er mer frampå. Mine beste åtenetter har jeg nok på fullmånenetter med lett snøvær, og ikke altfor mye vind.

  12. Kjøp en sekk billig hundefor (Eks firstprice) og en liter matblod.

    Bland dette i en bakk (jeg bruker Gildebakk) sammen med vann og matblodet til det blir en tykk graut.

     

    Sett denne i fryseren, og la dette stå til frysing et par dager.

     

    Denne 25 kg blokka bikker du deretter ut der åtet skal ligge. Kast også en del tørrfor i en 15 meters radius rundt åta.

     

    Ta i tillegg ei fille som du har dynket i matblod og heng denne ved åtet.

     

    Sjøl bruker jeg også reveurin på ei fille ved åtet.

     

    Dette er et renslig og svært effektivt reveåte, men det er en fordel at det bikker under 0 grader på natta.

     

    Ikke dum den der. Jeg bruker billig hundefor (europris), men bare kaster det utover, så de må gå å plukke. Da blir de der en stund. I tillegg bruker jeg tørrfor fra fiskeoppdrettsnæringa, har en sekk med små pellets, ca 2mm i diameter. Lukter fisk/skalldyr. Dette strør jeg også veldig, veldig tynt (ca 2-3 dl pr km) langs veier og lign inn til åteplassen, tror det frister reven.

    I tillegg har jeg noe råttent kjøtt eller tørrfisk hengende i nett på foringsplassen, for å spre det gode budskap til mikkel.

    Men ikke minst: Jeg begynner å kaste ut i august/ september. Grunnen er at da får jeg rev inn, og de drar med andre rever. De får lov å gå seg varme på åta, uten at jeg tar noen. Etter at jeg har fått inn endel forskjellige rever, begynner skytinga, men prøver å la det være 1 eller 2 igjen for å dra fortsatt inn andre rever. Har skutt opptil 3 samme natta, og da var det 2 til innom.

    Jeg har åte midt i bygda her, er egentlig på kanten tettbebygd i forhold til jakt/skyting, (har avklart med alle naboer, og skyter med alles velsignelse, viktig!!) men så langt i år har jeg tatt 8. Det går 2 til her, venter til jeg for sjans en kveld :D . Begynte med dette i fjor, fikk 5 . Enkelt å legge, ingen rydding, ingen sjenanse for andre mennesker, med den åta. :)

  13. Hadde en ca 20 min los til nå i aug-sept i år på ei halvstor gaupe, bare en snau km fra losen på familiegruppa for et par år siden. Hørte det var tatt noen litt dårlige bilder på et viltkamera av ei like ved nå.

     

    Har ikke klart å få skutt noen her i Valle i Setesdal enda, vanskelig å få til, må leite spor selv stort sett hele tiden, mange steder misliker de jeg leiter om netter og morgen, er vel redd jeg skal se andre ting.

     

    Har sett gauper her 4 ganger siden jeg kom hit for 10-12 år siden. Fikk i gang en slags jakt igjen her for 3-4 år siden. Mange som vil jakte, men det er stort sett bare prat og lite realisering.

    Jakter derfor selv mer østover, der er det folk som legger tilrette for oss, slik at det er bryet verd å bidra.

     

    Venter enda på den optimale losen på gaupe i tre, i jakttid, med dyr på kvota! :D

  14. Skjøt en kjempehavert i helga. Blodet stod opp som en fontene. Jaktkompisen i båt rakk ikke bort til den før den sank. Etter 1-2 minutter kom den opp igjen mens blodet fosset rundt den. Jeg hadde tydeligvis skadeskutt den. Den var stresset og svømte rett mot meg som lå på en holme. Andre skuddet satt der det skulle. Haverten sank dessverre som en stein. Vi soknet lenge med svenskpilken i håp om å være heldige, men akk. Den ligger på ca. 10m dyp. Grunnen til at jeg ikke traff rent på førsteskuddet tror jeg var fordi den svømte sakte mot båten som jaktkompisen min var i. Jeg traff nok litt bak. Burde nok ha ropt eller noe for å få den til å stoppe.

    Har tidligere skutt et par steinkobber, så dette var en kjempe jaktopplevelse for meg. Skuffelsen er desto større. Har sovet dårlig på grunn av den, selv om jeg vet at sånn er det med seljakt. Noen flyter lenge nok, mens andre ikke.

     

    Spørsmålet mitt er som følger: Om jeg til neste helg tar med dykkerutstyr og prøver å leite etter den. Vil den være veldig ødelagt ? Kanskje kan jeg bruke skinnet ?

     

    Som noen andre sier her, tror ikke det er vits i, dessverre.

     

    Lurte egentlig litt, hvor stor havert som er skutt?

    Jakta sammen med en i varanger, han hadde bilde av et beist, jeg mener han sa den veide over 300kg.

    Beste kjøttet har storkobba (barteselen), havert nr 2, steinkobbe nr 3, grønnlandssel er dårligst, synes jeg da.

  15. Fant noe jeg kopierte her, tok ikke med alt, bare konklusjonen:

     

    Rovviltnemnda i region 2 fastsetter en kvote for jakt på i alt 32 gauper, hvorav 28 fra jaktstart.

    Innen kvoten kan det maksimalt felles ti hunndyr eldre enn ett år. Vedtaket er fattet med

    hjemmel i lov av 29. mai 1981 nr. 38 om jakt og fangst av vilt (viltloven) § 9, lov av 19. juni

    2009 nr. 100 om forvaltning av naturens mangfold § 16, jamfør § 77, lovkapittel II om

    alminnelige bestemmelser om bærekraftig bruk og forskrift 18. mars 2005 nr. 242 om

    forvaltning av rovvilt (rovviltforskriften) §§ 4, 7 og 11.

     

    Nærmere vilkår for vedtaket:

     

    1. Det fastsettes åtte jaktområder med følgende avgrensning (se vedlagt kart):

     

    Jaktområde Vest 1: Bygland, Evje og Hornes, Iveland, Birkeland og Lillesand

    kommuner i Aust-Agder

     

    Jaktområde Vest 2: Resterende del av Aust-Agder fylke og Fyresdal, Nissedal,

    Drangedal og Kragerø kommuner i Telemark

     

    Jaktområde Øst 1: Hol, Ål, Hemsedal, Gol, Nes og Flå kommuner i Buskerud

     

    Jaktområde Øst 2: Nore og Uvdal, Rollag og Flesberg kommuner i Buskerud

     

    Jaktområde Øst 3: Modum, Krødsherad, Sigdal, Ringerike, Hole, Lier, Røyken og

    Hurum kommuner, og Øvre Eiker, Nedre Eiker og Drammen

    kommuner øst og nord for Drammensvassdraget, i Buskerud

     

    Jaktområde Øst 4: Tinn, Seljord, Hjartdal, Notodden, Bø og Sauherad kommuner

    Telemark

     

    Jaktområde Øst 5: Vinje, Tokke og Kviteseid kommuner i Telemark

     

    Side 4 av 7

     

    Jaktområde Øst 6: Vestfold fylke, Nome, Bamble, Skien, Porsgrunn og Siljan

    kommuner i Telemark og Kongsberg kommune i Buskerud, samt

    Øvre Eiker, Nedre Eiker og Drammen kommuner i Buskerud

    sør for Drammensvassdraget

     

    2. Kvoten fordeles på jaktområdene slik:

     

    Jaktområde Vest 1: Kvotefri jakt

    Jaktområde Vest 2: 4 dyr

    Jaktområde Øst 1: 5 dyr

    Jaktområde Øst 2: 4 dyr

    Jaktområde Øst 3: 4 dyr

    Jaktområde Øst 4: 4 dyr

    Jaktområde Øst 5: 4 dyr

    Jaktområde Øst 6: 3 dyr

     

     

    Reservekvota er på 4 dyr, hvorav inntil 2 hunndyr eldre enn ett år.

     

    Rovviltnemnda legger vekt på at reservekvota, særlig hunndyrkvota, skal prioriteres

    de mest tapsutsatte områdene. Tilleggskvoten hunndyr kan tildeles spesielle

    jaktområder.

     

    Rovviltnemndas leder gis i samråd med sekretariatet fullmakt til eventuelt å fordele

    reservekvoten på 4 dyr. Ved tildeling av tilleggsdyr kan Rovviltnemndas leder i

    samråd med sekretariatet foreta endringer av jaktområdene.

     

    3. Jaktområdeinndelingen kan endres og gjenstående kvote omfordeles etter nærmere

     

    vurdering av Rovviltnemndas leder i samråd med sekretariatet.

     

    4. Kvotejakt på gaupe er ordinær jaktutøvelse som er underlagt alle bestemmelsene i

     

    viltloven og forskrifter fastsatt i medhold av viltloven. Jeger/fangstmann plikter å

    holde seg løpende oppdatert om status på kvotejakta.

     

    5. For å oppnå målsettingen med uttak av flest mulig dyr av kvota, henstiller

    Rovviltnemnda jegere og jaktrettshavere å medvirke til at det ikke blir drevet aktiv

    jakt på familiegrupper før 1. mars.

  16. Sikkert mange faktorer som bestemmer, vil tro hjort og elg bruker de beste beitene de finner, da er vel ikke sauegnagde heier det heiteste. Likevel er det viktig med utmarksbeiting mener jeg.

    Her i Setesdal oppsto det en annen problematikk. Da snøen begynte å legge seg, samla hjorten seg i bunnen av dalen i Valle , og gikk inn på innmark i samla flokk, jaga vekk en sauebesettningen fra forbingene ved uthuset og spiste opp rundballene. Bonden prøvde å jage de, men de bare kom igjen. De holdt det gående hele vinteren. Det var opp i mot 30 hjort der på det meste. Dyr flest tilpasser seg.

  17. tror og ekorn er sterkt undervurdert,har selv sett ekorn komme ut av fuglekasse med fuglunge.blir den fredet i hele landet da??

     

     

    Vet ikke helt, har ikke oversikten på det, men hørt snakk om det. Men det er stedevis masse ekorn. Burde jaktes i større omfang, om ikke annet som predatorkontroll. Om ikke den tar egg/kyllinger av hønsefugl, tar den nok mye egg i trehekking, ville jeg kanskje tro.

×
×
  • Create New...